Přídavné zpětné zrcátko do auta, jste spokojené?

ema_s
27. čer 2015
Uživatel ema_s je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od ema_s.

Celkem mě zaujalo zpětné zrcátko do auta,přídavné. . Je pravda, že když člověk řídí, absoltně nevidí na sedačku na zadním sedadle otočenou proti směru jízdy. Máte ho někdo? Jste s ním spokojené? Anebo nevíte, kde by se dalo sehnat i levněji?
Díky za tipy.

katchi
27. čer 2015

Ja ho u prvniho ditete nemela a vubec mi nechybelo, u druheho jsem ho dostala od kamaradky a bylo to fajn, celkem rychle jsem si na nej zvykla. Da se koupit vsude mozne na ruznych eshopech s detskym zbozim, plus minus za stejnou cenu...

mavanka
27. čer 2015

Ahoj, měla jsem podobné, stálo řekla bych podobně, ale bylo upevněné na nožce (k opěrce hlavy) a bylo tudíž výš - nejsem si jistá, jestli v téhle výšce je ještě v záběru zpětného zrcátka... teď pro dvě děti mám přídavné zrcátko na přísavku - přicucne se na přední sklo pod zpětné, má dvě samostatná malá zrcátka a každé si nasměruju na jedno dítě vzadu, tudíž mě ani nenapadne se k nim otáčet, když cestou o něčem diskutujeme nebo řešíme nějaký problém.... a když jedu autem, kde ho nemám, na děti vzadu nevidím a chybí mi to....výška hlaviček u autosedaček po směru je cca ve výšce, jako je zavěšené zrcátko z tchiba, proto bych fakt měla strach, že ho zpětné zrcátko nezabere - zkuste si ve vašem autě....

cervenejablko
27. čer 2015

Máme od Britaxu a spokojenost. Když jedu jako spolujezdec vpředu a malá mrčí a my nemůžeme zastavit, tak na ni můžu dělat ksichtíky a trochu ji pobavit. Jako řidička mám pak jistotu, že je vše ok. Tuhle mi začala strašně brečet a díky zrcátku jsem viděla, že to je kvůli kloboučku, co jí spadl do obličeje. Za mě je to dobrá věc. Levněji myslím neseženeš, ten Britax stál myslím i víc.

zmrz_lina
27. čer 2015

Mam zrovna to zrcátko z tchiba, ve středu a ve čtvrtek jsem jela poprvé a super 🙂

mayyas
27. čer 2015

Chtěla jsem si ho koupit - právě jsem zahlídla tu akci v Tchibu - a přítel mi to okamžitě důrazně zamítl kvůli bezpečnosti. Protože při případném nárazu nebo bouračce se to zrcátko lehce urve a poletí přímo proti mimču do obličeje! Takže jestli, tak nějaké vypouklé nebo rozdvojené na to přední sklo, ale dozadu na opěrku rozhodně ne.

zmrz_lina
27. čer 2015

@mayyas ono se to zrcátko ale neupina naproti miminku, ale na druhou stranu. Vozite-li miminko vlevo, zrcátko se pridelava napravo. Takze nic takového, jako ti říkal přítel, se nestane.

mayyas
27. čer 2015

@zmrz_lina Já vím, že je to "vedle" - ale i tak, při nehodě v autě lítá všechno, a v případě nárazu mírně z boku by to prostě na mimčo letět mohlo. Já už havárku bohužel sama zažila, vím, jak to při ní v autě vypadá ☹ , takže v tomhle s přítelem souhlasím, když jsem si to vybavila a uvědomila...

Samozřejmě ať si každý pořídí vybavení podle sebe, jen jsem na tohle nebezpečí chtěla upozornit.

a_lexa
27. čer 2015

Měla jsem zrcátko, které se připevňuje na zadní opěrku a musím říct, že bylo super. Většinou jsem jezdila sama, takže když začal prcek brečet a nedalo se hned zastavit, mohla jsem juknout co se děje a nevyšilovala jsem - většinou mu třeba vypadnul dudlík, takže jsem v klidu a bez stresu zajela tam kde jsem mohla zastavit a "problém" vyřešila. Myslím si že je to bezpečnější, než se na mimčo otáčet nebo zastavit na nevhodném místě a tím omezit ostatní a sebe ohrozit. Taky musím říct, že tato zrcadla se dělají z plastu a folie - není to opravdové sklo. Ad. nebezpečí v případě nárazu - no nevím myslím že je daleko pravděpodobnější, že miminko zasáhne letící kabelka, telefon, 10koruna na vozík a pod. které máme často vedle sebe na sedadle nikterak neupevněné, nebo věci volně ložené, než že se utrhne zrcátko při nárazu. 😉 Pokud budu někdy zase vozit mimčo, tak zrcátko určitě pořídím. 🙂

babyrenka
23. črc 2015

@mayyas : z hlediska fyziky i mechaniky pohybů to nebezpečí asi není, logicky se díváte ze zrcátka, které máte nad hlavou, do zrcátka, které je umístěné na hlavové opěrce zadního sedadla, takže ještě poměrně vysoko nad místem, kde má miminko v autosedačce (vajíčku) svojí hlavu i tělo. Takže pokud by došlo k čelnímu nárazu takovou silou, že by se přídavné zrcátko uvolnilo ze svého uchycení, bude pokračovat setrvačností ve směru jízdy v téměř stejné výšce, v jaké bylo uchycené. Takže pravděpodobně zasáhne hlavovou opěrku vašeho spolujezdce, nebo Vaší, pokud bude řídit přítel. V případě bočního nárazu by letělo buď dolů k zasaženým dveřím, protože by na něj působila jeho vlastní setrvačnost anebo by následně pokračovalo ve směru, kterým se po nárazu pohybuje Vaše vozidlo, tedy opět ve směru zadních hlavových opěrek a tak i zcela mimo dětskou autosedačku. V každém případě je mnohem bezpečnější, když se jako řidička podíváte v případě jakéhokoli ruchu ze zadní sedačky do zpětného zrcátka, než když se na miminko otočíte hlavou a logicky tím i tělem a přitom ještě stočíte volant na stranu, na kterou se otáčíte. Důvodem k výrobě těchto přídavných zrcátek jsou právě statistiky ze zavinění dopravních nehod a také dynamické nárazové zkoušky. Ostatně před časem probíhala i u nás v televizi akce filmů režiséra Renče, kde si mohl každý celkem důkladně prohlédnout, co se v autě při nehodě děje a jak se přitom v autě pohybují různé předměty. Vlastní zkušenost je sice drastická, ale nikdo při ní nemá šanci objektivně sledovat, co se všechno v autě děje a pohybuje, protože moment překvapení (šok) a rychlost, kterou se to všechno děje, nedává k tomu dost dobře šanci.