Vajíčka - ověrené značky dostupné mimo EU. Máte zkušenost?

amenophus
24. říj 2021

Nežijeme v Evropě, a tak máme trochu vrásky s výběrem sedačky (vajíčka) pro miminko.

Mate nekdo zkusenost s nejakou z nasledujicich sedacek nevo nevite jestli byly testovany (a jak treba dopadly) v Dtestu?

Maxi Cosi Mico AP
Maxi Cosi Mico Max 30
Maxi Cosi Mico 30
Chicco KeyFit 30
Britax B-Safe 35
Graco Logico
Graco SnugRide SnugLock 35 LX

Nebo jsou u nas jeste k dostani znacky Evenflo, Diono, Edwards&co a Safety 1st.

Diky

Dále tu jsou ještě k dostá

kafr
24. říj 2021

Ahoj, už je to déle, co jsem řešila vajíčka, tak s konkrétním typem neporadím, ale u značek Britax Römer a Maxi cosi bych se o kvalitu nebála.
Oproti tomu od značky Chicco bych nekupovala (tady jsem vůbec nepochopila tu masovou rozšířenost, většina věcí od nich na mě působí jako habaďůra na oko).
Safety 1st je (pokud se nepletu) značka, která se prodává v Lidlu a Kauflandu (takže kvalita pochybná, ale ty normy to nějak splňuje).

Jen si dej pozor, na sklon sedaček v autě. Měli jsme Maxi cosi s izofix a u mě seděla hezky, v manželově WV byla příliš v sedu, museli jsme ji polohovat do lehu, aby byla dobře, ale víc do lehu už pak dát samozřejmě nešla.

amenophus
autor
24. říj 2021

@kafr on ten Britax co je tady ale neni Britax Römer ale jen Britax, tak lrave nevim jestli to ma tu kvalitu srovnatelnou (je to asi americka varianta) a tim ze ty Maxi Cosi jsou jine modely nez co vidam v ceskych obchodech tak taky nevim, jestli nejsou delane jinak pro jiny trh a treba nejak osizene. Jako je pravda ze cenove je to uplne jinde nez to Chicco, tak to trochu beru jako voditko, ale porad nevim do jake miry platim za kvalitu a do jake jen za jmeno...

novacek21
24. říj 2021

Zkus vyhledat jednotlivé modely na adac testech, je to sice německy, ale kdyžtak každý telefon přeloží, třeba tam nějaké budou.

jolana24
24. říj 2021

Maxi cosi je normálně super, ale tady ani jedna z těch sedaček nemá dostatečnou opěrku hlavy.

mdch91
24. říj 2021

Myslim, ze treba z centra autosedacek vam muzou vajicko po domluve kamkoliv poslat. Kvalitni vajicka ma klippan, maxi cosi, joie, cybex

novacek21
24. říj 2021

@amenophus koukám, že ti odborník z poradny moc neporadil 😁🤭

amenophus
autor
24. říj 2021

@mdch91 to ne, postovne by stalo vic nez ta sedacka 🤣

@novacek21 jako jeden model Nuna jsem tu nakonec nasla :D suverenne nejdrazsi ze vsech sedacek, takze kvalita to asi fakt bude, ale preci jen kdyby se dalo sehnat neco slusneho za trochu mensi peniz, byla bych radsi, nechavame si ji v zaloze...

@novacek21 diky za tip, kouknu na to jestli to s google prekladacem dame dohromady 🙂

zelenaesmolda
24. říj 2021

@amenophus
1) Dtest je uplne k nicemu,jestli chces kvalitni sedacku tak se divej na plus test
2) doporucuju skupinu deti proti smeru na fb
3) JesTLi nezijes v Evrope tak si nenechavej posilat evropske vejce,nemuzes ho na jinem kontinente pouzit,nema atestaci a navic system upevneni muze byt jiny,isofix je treba evropsky standard,ktery v USA neni,tam je to tusim latch?
Kdyz pouzijes treba v USA evropske vejce a neco se stane tak mas pruser protoze je to jako bys jela bez sedacky kdyz neni schvalena.

zelenaesmolda
24. říj 2021

@mdch91
Evropske vejce je ji k nicemu kdyz zije na jinem kontinente,ktery ma jine normy schvalovani sedacek.

la_lilloise
24. říj 2021

Mrkni na axkid.com na seznam retaileru, mají tam nějaké i na NZ - jestli dobre koukam, tak žijete tam? Podobne bych mrkla i na ostatní spolehlivé značky - BeSafe, cybex, klippan…

amenophus
autor
24. říj 2021

@zelenaesmolda jsem na Novem Zelandu a u nas jsou oficialne povolene jak evropske tak americke atestace 🙂. Ale tem evropskym duveruju vic. Nicmene posilat to nechci spis kvuli cene postovneho. Diky za tip na jiny test, omrknu to.

@la_lilloise dekuju! Tohle vypada nadejne! Cybex jsem prave nikde nevidela, bohuzel.
Dslsi problem je ze bych chtela neco z kamenneho kramu, abychom to mohli pred koupi vyzkouset v aute jestli to tam pasuje :/. Ale ten sortiment v kamennych obchodech je tu fakt bida...