Zkušenosti s autosedačkami Cybex Aton 5 a BeSafe iZi Go. Kterou vybrat a proč?

medi1
31. říj 2019

Zdravím maminky,
koupili jsme kočárek Baby design Husky a trošku si nevíme rady, jakou sedačku koupit. Tu jejich jsme rovnou zavrhli, nepřijde nám moc bezpečná..
Původně jsme měli vybranou sedačku od Joie, ale ta tam bohužel nejde. V popisu mají několik autosedaček a my se nemůžeme rozhodnout, zda koupit Cybex Aton 5, nebo BeSafe iZi Go..
Cenu zas až tak neřešíme, spíš řešíme, aby bylo naše miminko v bezpečí.
Prosím tedy o názor, doporučení, nebo radu, kterou autosedačku zvolit a proč. Moc děkuji ❤

andza
31. říj 2019

Besafe je petibodova, a historie vyroby je asi 50let. Verim ze je nejbezpečnější. Cybex(nevin jesi tato) dělá verzi rozkladaci do lehu. To je fakt hodně praktický, muzes v něm i prebalit, nebo kdyz mimino usne, rozložit. (Ve vajíčku ma být myslim z hlediska fyzio max 2 hod)

medi1
autor
31. říj 2019

@andza
Ano, tu informaci ohledně doby strávené ve vajíčku nám říkala i paní v obchodě.
Akorát v tom obchodě jsme si vybrali Joie a ta na náš kočarek nakonec nejde..
Ta autosedačka Cybex je také pětibodová?
Nevíte, které vajíčko z těchto dvou typů vydrží na delší dobu? Myslím tím, aby jedna nebyla na 12 měsíců a druhá třeba na 18.. Nebo v tomto jsou na stejně?

zelenaesmolda
31. říj 2019

@medi1
musis se podivat do kolika jsou kg,nikdo ti predem nerekne jak dlouho dite ve vajcu vydrzi protoze je treba ho vymenit jakmile mu couha ven hlavicka.moje dcera se vejde do vejce jeste v 18m ale tak tak,byvaji do 80cm,ona ma 79.
Nektere vajicka jsou do 9kg,nektere do 13.

andza
31. říj 2019

@medi1 neni 5, cybex je jen 3. Jina je do kg, ne do věku.

lpch
31. říj 2019

Mame doma model Aton 5, je do 13 kg, rozkladaci neni, to je jiny typ. A je teda docela tezka, syn ted vazi 8 kg a pekne rychle se pronese

tervi
31. říj 2019

@medi1 My měli Aton 5 i se základnou, tedy na Isofix. Holka je dlouhá a hubená, v 9 měsících ji začala čouhat hlava ven, takže jsme museli měnit, i když jsme vyndali tu mimivlozku. Ale byla jsem spokojená. Má 5 bodový pás, fajn clonu, kdyz třeba neseš dítě a mrholi, co se mi hodně líbilo byla ochrana bočního nárazu. S tou druhou nemám zkušenost.

barus18
31. říj 2019

My. Meli pro. Malou cybex aton 5 a byli jsme spokojeni. Je to teda tezky tank, ale zase kdyz v ni lezela, tak byla opravdu obemknuta ze vsech stran, plus ma nejaky system.na absorbovani bocniho narazu. Nebala bych se ani be safe, ackoliv s ni nemam zkusenost, tak plati za jednu z nejbezpecnejsich znacek.
Jak dlouho ti vydrží uvidis az v praxi podle vaseho prcka, obecne bych pocitala, ze kolem 9.-10.mesice mozna budete muset vymenit a POZOR... Nejbezpecnejsi je vozit deti co nejdyl v PROTISMERU!! v tech 9ti nebo 10ti měsících drtiva vetaina deti maximalne lozi po 4,rozhodne nejsou stavene na to, aby zvladly celni naraz v posmerne sedacce, nehlede na to, ze maji v porovnani s telem, obrovskou hlavicku, takze uz ted na to. Myslete a pokud budrte kupovat isofix, tak mrkejte i na ty navazujici sedacky! Je to casta chyba rodicu... A kdyz takove prcky vidim posmeru, tak se modlim, aby nikdy nevyzkouseli jak ta sedacka funguje v praxi.... Ty protismerne jsou minimalne 2x tak drahe, takze to pak konci levnejsi posmernou variantou. Nase zabka ma 21mesicu,chodit zacala v 9,5m, zpevnena je jako blazen, dokaze delat pritahy a stejne ji stalw v protismeru vozim a budu do te doby, nez to bude nevyhnutelne... Pocitam tak minimalne do 2 a 3/4 roku, kdy uvolni protismernou britaxku mladší segre, co se narodi v breznu

zelenaesmolda
31. říj 2019

@barus18
nemusi byt vzdycky protismerka 2x drazsi,takova joie stages vyjde na cca 4 litry...
jinak souhlasim,dite by se melo vozit v protismeru co nejdele,doporucuje se do 4 let.
Prikladam link na crash test posmerka vs protismerka 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=sssIsceKd6U
denda264
1. lis 2019

My máme Cybex aton a jsme moc spokojení. Pás je teda tříbodový,ale je super ochrana při bočním nárazu a slunečná clona. Máme v plánu jí prodat,malá už z ní vyrostla, kdyby si třeba měla zájem 🙃

medi1
autor
1. lis 2019

@denda264 Děkuji, musíme to s manželem probrat a ještě se půjdeme pozeptat do baby centra 😉. Ale prozatím mi můžeš do SZ poslat fotky, informace a cenu. Děkuji 😊

zelenaesmolda
1. lis 2019

@medi1
nevim odkud jsi ale v praze a brne je centrum autosedacek,sla bych pro sedacku tam protoze je tam vyskoleny personal a vyber.

medi1
autor
1. lis 2019

@zelenaesmolda Jižní Čechy a do Prahy nejezdite 😉. Ale moc děkuji za tip 😊!

zelenaesmolda
1. lis 2019

@medi1
pridej se aspon do te skupiny deti proti smeru,tam ti opravdu dobre poradi jakou sedacku vybrat a pak ji muzes jit akorat nekam vyzkouset jestli vam do ni sedne prcek a jak vam sedne do auta.