Sbírka pro nemocnou dvojici

zdenca74
27. pro 2022

Pomůžeme jedné malé rodině k jejich velkému snu? Dokážeme to?
https://www.donio.cz/vetsi-auto-pro-rodinu

slecnami
27. pro 2022

Ahoj, zkus to hodit někam na Facebook, nebo tak, kde to jde sdílet, ale upřímně, nevím no... Ani jako kompletní rodina (tj. nejsem samoživitelka) bychom nekupovali auto za 630 tisíc, navíc je tam uvedeno, že už je objednané, takže předpokládám nové...? Pokud bych na něj neměla, tak vezmu jiné, třeba slušnou ojetinu, přece jen jsou jen dvě a pes a kočka...

berenika39
27. pro 2022

Ahoj, pokud je to sbírka pro vás, možná by stačilo koupit auto z druhé ruky, nové velké auto si nedovolí leckterá kompletní rodina s dostatečným příjmem, ráda pomáhám, ale ..priority...

michaela666
27. pro 2022

Velká část pracujících si nemůže dovolit koupit nové auto a mají ojetinu. Vážně je potřeba mít auto přes půl milionu a vybírat na něj peníze formou sbírky?
Chápu... Vánoce, lidi jsou dární, ale sbírky na předražené dárky pro děti, lepší bydlení ( kvůli vlastní hlouposti)?
Ráda přispěju na zdravotní pomůcky, léčebné pobyty, placenou léčbu, ale na tohle fakt ne.

konidana
27. pro 2022

Zena , divka, pes a kočka potrebuji sedmimistne auto??? Chapu ze maji specificke potreby, ale az tak?

@slecnami hmmm tak by nej asi i meli, ale chteji si prilepsit, aby nemusely splacet tolik...

muhehehe
27. pro 2022

No, při vší úctě... Pes ani kočka evidentně taky nemůžou být obyč.... a teď auto. Přitom děvče není na vozíčku apod., že by potřebovala v autě třeba speciální úpravy. Prostě by se hodilo nějaké větší auto, jako každé druhé české rodině. No sorry jako, vyhlídnout si prostě novou káru za 640 tis. a čekat že ji někdo zaplatí, to je dobrej fór. Máme suprové, velmi pěkné a spolehlivé devítimístné auto, kterému i za použití všech tří řad sedaček pohodlně nahážeme do kufru ještě kola a kufry na dovolenou, i ten pes by se vešel. A stálo ani ne půlku, jen to teda nebyla funglovka. Je mi trochu trapné že jsem svou výhradu nedokázala spolknout a prostě to přejít, vím, že přispívat mně nikdo nenutí. Ale tohle mi přijde až drzé.

slecnami
27. pro 2022

Holky, které tady píšete, díky za Vaše příspěvky😘...já ten první psala tak zlehka a ooopatrně, páč jsem si říkala, abych tady nedostala "držkovou", že jsem držgrešle (ráda přispěju, ale prostě tohle na mě působí takovým dojmem, že prostě sem ne, no...), tak jsem ráda, že nejsem s názorem úplně mimo 😉

xnikax1
27. pro 2022

Musím souhlasit s tím, co je psáno výš od holek.

te_reza
27. pro 2022

Upřímně? Kdo v dnešní době má na nové auto?Hlavně pokud z člověka prachy přímo netečou, je nové auto úplný nesmysl. A objednat si auto a založit sbírku - no nevím nevím, upřímně na mě poslední dobou z donia skáčou sbírky, nad kterými akorát tak zakroutím hlavou.

bara88
27. pro 2022

@zdenca74 hele a to je sbirka pro tebe nebo někoho známého?

me_druhe_ja
27. pro 2022

@te_reza Taky mě to zarazilo.....

michaela666
27. pro 2022

@bara88 Podle fb je to její sbírka...

bara88
27. pro 2022

@michaela666 hmm tak to je super.co už lidi jako nevymysli jak koho obchcat a získat někde prachy

michaela666
27. pro 2022

@bara88 Kdyby sháněla peníze kvůli nějakým lékům nebo rehabkám tak ok, ale chtít nové auto a ať mi ho lidí zaplatí je docela drzost.

bara88
27. pro 2022

@michaela666 však právě. My teď děláme rekonstrukci, tak místo hypotéky sme taky mohli založit sbírku🙂

michaela666
27. pro 2022

@bara88 Jooo 😃 pořád bydlím v nájmu, ale mým snem je roubenka u lesa. Kdo mi pomůže splnit můj sen.

veroniquecz
27. pro 2022

@te_reza přesně. Poslední dobou čtu z donia jednu lepší sbírku než druhou. Je to ale velká Škoda, takhle na to dojedou ti, kteří to opravdu potřebuji. A jen kvůli takovým co neví co je to skromnost nebo vlitli do pruseru vlastní blbostí….

nita1984
27. pro 2022

Ja, manžel, dvě děti, kocar a pet psu (z toho 4 Border kolie, takže žádná civava) se vejdeme do Dacie Dokker, nová za poloviční cenu. Syn je také autista a když to tak vidím, asi na nej taky vyhlásim sbírku 😔 mě je trapné si říct i o plenky na pojišťovnu na které má nárok a někdo se nestydí, nechat si zaplatit auto za víc než půl milionu ? Nikomu nic špatného nepreju, osud si s holčičkou nehezky zahrál, ale tohle je za mě fakt přes čáru 😔😔😔

te_reza
27. pro 2022

@veroniquecz ano, přijde mi, že se koncept donia mění na " každý si může založit sbírku na každý prd" a to mě až vadí.

vineta
27. pro 2022

Tak když už jsme u Donia, mě se vcelku dotkl tenhle příběh, kde se mi zdá, že má příspěvek velkej smysl, kdyby se někomu chtělo někam přispět:
https://www.donio.cz/pomoc-vendulce

Ale je těch sbírek tolik... Omlouvám se za nabourání tématu. zakladatelka téhle diskuze to určitě taky nemá snadné, ale taky myslím, že by bylo fajn vybrat něco trochu skromnějšího, co by mohlo posloužit stejně dobře…

sudylichozrout
27. pro 2022

Cozeto? 🤦

betysch
27. pro 2022

@vineta já teď asi budu moc ošklivá…Ale tahle sbírka smysl nemá.Pokud je pravda všechno co se tam píše..Bohužel.Bylo by fajn kdyby se peníze dali použít pro děti Vendulky aby byly zabezpečené.

mia255
27. pro 2022

Já vůbec nechci být ošklivá a paní obdivuji za péči o dítě v pěstounské péči ale přijde mi to přitažené za vlasy. Opravdu potřebují auto za 600 tisíc? Opravdu nové? Pokud by byly v nouzi srovnatelná ojetina lze sehnat za polovinu ceny. Královský pudl a kočička (oba zřejmě s PP) taky nebyli určitě zrovna nejlevnější. Trochu to na mě působí, že penízky jsou ale tedy ne tolik aby bylo na celé auto (nové) tedy požádáme dobře lidi ať nám to nové auto zacaluji ať nemusíme platit splátky 🙈 přispět ano ale jak už zde zaznělo, na rehabilitace, klidně i auto ale.... Nicméně přeji hodně bohatých dárců, já mezi nimi rozhodně nebudu 🤷

gracinka7
27. pro 2022

Chtěla bych modré z nebe. Kdo mi přispěje? 😂

mimi1004
27. pro 2022

@zdenca74 Opravdu 2 osoby a 2 zvířata potřebují takové nové velké auto? Mě na tom zaráží, že auto už je objednané a vlastně bude, i když se potřebná částka nevybere. Takže paní jen potřebuje sponzory, aby pak nemusela nic splácet, to s dárcovstvím nemá moc společného. Dárcovství vnímám tak, že když se nevybere, tak to nebude a ne že si to teda doplatím.

hezz17
27. pro 2022

@betysch i v beznych nemocnicich je oddeleni pro apaliky. Na diop v pisku jsem byla na praxi, na oddeleni pro apaliky lezel strejda v trebici. Takze i tahle sbirka mi minimalne trochu nehraje.
@vineta

elu
27. pro 2022

@zdenca74 bohužel jsem to vyhodnotila jako vrchol drzosti, tak nejpřesněji,možná bych to i smazala, tohle nemůže myslet nikdo vážně..

mia255
27. pro 2022

Velká část sbírek na donio má smysl ale tato ho postrádá. Mě hlava nebere jak může někdo pořádat sbírku na fungl nové auto, když hned vedle je sbírka na těžce nemocné dítě či rodinu, která přišla o mámu či tátu a nemají ani na dárky 🙈 pokud tvým cílem bylo podpořit sbírku tak myslím, že tímto spíš etsinu dárců odradis...

betysch
27. pro 2022

@hezz17 však já právě vím…

barmil
27. pro 2022

@zdenca74 Ty jsi ta co se v nove diskusi pta, jak diskuzi smazat, že jo? Tak snad je Ti hanba. Tohle je teda hnus. FAS je hnus, rodi se s ním hodně dětí, ale ne, nepotrebuji pudla a auto za 640k. Vydelavat na tom, ze jsi pěstoun, fuj. Nejraději bych Te někam nahlasila za zneuzivani davek a svereneho dítěte k vlastnimu obohaceni.

slecnami
27. pro 2022

@barmil Taky myslím, že je ta diskuze "jak smazat téma" zde od zakladatelky... 🤭