Co zařídit před porodem?

bauskka
22. kvě 2017

Ahoj těhule nebo maminky. Rodím v řijnu a již jsem zaregistreovaná v porodnici. Chci se zeptat co všechno mám zařídit před porodem? S přítelem nejsme svoji. Tím pádem vím, že se musí zařídit doklad o přiznání otcovství na matrice (ale na které? každý máme trvalé bydliště jinde a bydlíme také jinde =D přítel praha západ já praha 5 a bydlíme praha 4) někde píšou že je jedno na kterou matriku, pak zase podle trvalého bydliště matky a pak i trvalého bydliště otce, tak jsem z toho celá tumpachov). Kdy jste od dr dostali nebo si řekli o žádost o PPM a kdy jste ho odevzdali u zaměstnavatele? Co ještě prosím zařídit?
Děkuji

mku
22. kvě 2017

Ja ti odpovim na druhou cast, bo jsem vdana a bydlime na stejne adrese, takze otce mam jasneho 🙂
6-8tydnu pred porodem dostanes od gynekologa vsechny potrebne papiry a ty pak jen predas zamestavateli. Volis si sama jestli 6 nebo 8tydnu pred porodem. Ale ja vim od sveho gynekologa, ze kdyz jsem na neschopence, musim pry jit 8tydnu pred, jinak je prudi kontrola ze socialky proc to davaji 6 tydnu pred kdyz je neschopnost... jinak jeste je dobre si vcas nekde zaridit detskeho lekare, tam si staci zavolat a domluvit se zda te po porodu vezmou a kdy se jim mas ozvat.

bauskka
autor
22. kvě 2017

@mku super děkuju aspoň za tu jednu část =) snad se najde i někdo na ten první dotaz =)

mku
22. kvě 2017

To ti urcite poradi na matrice kdyz tam zavolas....

upuska
22. kvě 2017

jo, tak já vím, že kamarádky holčička měla trvalé bydliště tam, co ona..prý to jde za matkou..měla tam pak i vítání občánků..a k tomu nástupu na mateřskou..jiná kamarádka, ač byla na neschopence od úplného začátku, tak nastupovala na mateřskou až 6. týdnů před termínem porodu..taky jsem se tomu divila..na výběr nedostala..Takže je to asi doktor od doktora..

popelka1984
22. kvě 2017

Ja a muj partner mame trvalé bydliště kazdy jinde a potvrzení o jméně jsme vyřizovali uplne jinde, konkretně ve městě jeho rodičů. Vystaví to prý kdekoliv.

jeanny13
23. kvě 2017

zjišťovala jsem to pro Brno, taky máme každý trvalé jinde, tady to je tak, že nejlépe na matrice městské části, kam spadá porodnice ve které budeš rodit (tedy ne trvalé bydliště tvoje ani tvého partnera). Ale je to jen doporučení. V Brně se dopředu do porodnice nemusí registrovat, tj. můžu mít nějakou vybranou, na příslušnou matriku si jít pro papír na příjmení, ale pak stejně rodit úplně jinde 🙂 Takže ve výsledku je to vlastně jedno 🙂

pikl
23. kvě 2017

Na matriku je nejlepší napsat/zavolat a oni ti poradí. Já budu muset po narození dcery řešit formát jejího příjmení (aby ho měla stejně jak já bez koncovky -ová) a to půjdu na matriku v Praze 2 kvůli porodnici, jinak trvalé bydliště máme s manželem v Praze 5

bauskka
autor
24. kvě 2017

Tak prohlášení o určení otcovství můžu zařídit na kterékoliv matrice. Taky jsem se trubka mohla podívat rovnou na stránky úřadu, kde to mají krásně napsané =)