Jiné trvalé bydliště partnerů, bude to problém?

izabella89
16. pro 2016

Ahoj ,s přítelem žijeme ve společné domácnosti,ale trvalé bydliště máme každý jinde.V březnu se nám narodi dítě,vím že bude mít trv.bydliště stejné jako já.A bude mít příjmení po otci.Pred porodem půjdeme s přítelem na matriku kvůli uznání otcovství a příjmení.Chci se zeptat jestli se musí někam hlásit že máme každý jiné trvalé bydliště ale žijeme spolu a kdy?Nebo by bylo lepší aby sme měli pred vyřizováním na matrice stejné trvale bydliště s přítelem?

astyna
16. pro 2016

Nehlásí. Taky jsme to tak měli s přítelem.

kattyd
16. pro 2016

Muj muz ma trvale bydliste porad u rodicu, se mu nechtelo vyrizovat zmenu dokladu. Ja s malym mame v byte kde vsichni spolu bydlime. Nikde po nas nikdo nechtel stejne bydliste, zatim jsme s tim zadny problem nemeli.

izabella89
autor
16. pro 2016

Děkuji jen sem se potřebovala utvrdit v tom co sem si myslela.s tchýni máme složitý vztah a Tchyne mi vykládala že když nejsme manželé a trvalé bydliště máme každý jinde,že budu mít problém se socialkou jako že bych to měla jít tam nahlásit,že jinak budu muset vyřizovat soudem výživné od přítele.

astyna
16. pro 2016

@izabella89

To bývalo kdysi. Teď - v 21.století - se to už neřeší. Vím, že ségra v 80. letech to musela nahlašovat, ale to už byli manželé, jen švagr si nezměnil bydliště do porodu.