Rodím mimo místo trvalého bydliště, kde bude mít TB syn?

nikiii777
8. dub 2017

Ahojte, nevim jak je to kdyz budu rodit v Brne ale trvale bydliste mam nekde jinde.Kde bude mit malej trvale bydliste a kam na matriku pred porodem kdyz nejsem vdana.Musim jit tam kde mam trvale bydliste nebo muzu v Brne?

panickatlamicka
8. dub 2017

@nikiii777. tam kde mas trv.bydliste. Porodnice s tim nema co delat. Dite bude prihlasene tam, co ty.

nikiii777
autor
8. dub 2017

Ja jsem si to myslela a bojim se ze tam budu muset jet hodnekrat kvuli tomu a to se mi nechce jezdit tam milionkrat tolik km ☹Kdybych tam musela max.jen dvakrat tak to jo ale vickrat jezdit 200km to je na prd!tak nevim kolikrat tam budu muset

elveren
8. dub 2017

Já mám trvalé bydliště v LBC. N matrice jsme s přítelem byli v jablonci nad Nisou, malý se taky narodí v Jablonci. Kvůli trvalému bydlišti jsem se ptala a bylo mi řečeno, že mohu na matrice, až se prcek narodí, nahlásit i Jabloneckou adresu. Jinak je automaticky přihlášený tam, kde jsem já - tudíž v Liberci 🙂

susenka77
8. dub 2017

Dítě bude mít bydliště tam kde ty,ale pro rodný list dítěte budeš muset do Brna na matriku.

nikiii777
autor
8. dub 2017

Nejsem vdana takze budu muset i namatriku pred porodem tam kde mam trvale ze?Je toho jeste vic co musim zaridit tam kde mam trvale bydliste?

elveren
8. dub 2017

@nikiii777 Já vdaná taky nejsem ;) Pouze přítel je z Jablonce a uváděla jsem ho jako otce. Zavolej na matriku v Brně, tam by ti měli říct co a jak.

nikiii777
autor
8. dub 2017

Jj.rovnou tam zajdu i osobne a zeptam se.to bude nejlepsi.dekuju za ochotu

elveren
8. dub 2017

@nikiii777 Tak to už bych si s sebou vzala i rodný list, občanku. Pokud budete "přiznávat" otce, tak i tátu, jeho rodný list a občanku ;) Alespoň u nás to bylo bez objednání, nevím, jak to bude v Brně.

fallingstars
8. dub 2017

@nikiii777 Před porodem s prohlásením o jméně můžeš na jakoukoliv matriku, nemusíš do místa trvalého bydliště. Rodný list mimča vydá matrika v místě narození, trvalé bydliště bude mít prcek tam, kde Ty...

nikiii777
autor
8. dub 2017

Mockrat vam dekuju za rady.Jestli je to jak pisete,tak jsem moc spokojena a uz klidnejsi.Mejte se krasne🙂

verinikki
8. dub 2017

Zajdi i s tatkou na matriku do Brna - musíte mít všechny osobní doklady - budete řešit prohlášení o otcovství a jménu. Jinak bydliště bude automaticky mít tam kde jsi ty. Vyzvedávat rodný list pro mimčo budeš taky na matrice v Brně - paní úřednice přišla do porodnice (takže otcovství vem s sebou) a pak jsme jenom vyzvedli.
Každopádně pak se nahlašuje na pojišťovně a myslím, že je pak potřeba i něco v místě bydliště, ale to už nevím, protože jsme se po porodu přehlašovali.

nikiii777
autor
8. dub 2017

Vim ze po porodu se musi v miste trvaleho b.vyridit rodicovsky prispevek a mozna i porodne jestli teda budem mit na neho narok.