12hodinový let s miminkem. Máte zkušenost?

nilika
18. srp 2011

Ahoj holky,ráda bych vyrazila s rodinkou na dovolenou do Dominikánský republiky.Je to 12 hodin letu a 6 hodin časový posun.V termínu,který jsem vybrala bude malému 16 měsíců.Máte některá vlastní zkušenost?Letadlo-jídlo,pití,spinkání.....časový posun....strava na místě.....nebo nějaké jiné potřebné informace?Moc děkuji za Vaše odpovědi.

luciebx
18. srp 2011

my pred rokem leteli do malajsie leteli s nami znami.. meli tehda 4 mesicni holcicku a druzi s nami ti meli 18ti mesicni holcicku.. vse v pohode.. podle me jidlo pro mimi koupis vsude.. ten posun casu.. hold to spani mozna jednu dve noci bude jine.. ale jinak v letadle vse v pohode.. mas tam filmy muze koukat pohadku... a tak..

nilika
autor
21. srp 2011

Všem ,kteří mi poslali rady na IP ,moc děkuji a pokud se najde ještě někdo,kdo má vlastní zkušenost,budu moc ráda,když se o ni se mnou podělí.

sawmy
9. zář 2011

tedy moc prispevku tu neni ja se chystam s maloskem taky na dovolenou a bude to asi 11hodin asi poletime jen my dva bez manzela tak taky mam z toho hruzu na pohadky my asi bude prdet je docela zivej ,co bolesti hlavy pri startu a pristani?Postilku bychom teoreticky mely dostat v letadle a co kdyz budu muset na zachod kdo my ho pohlida?zeby letuska no nevim hruzu mam uz ted.Letime z Mauritiusu do Frankfurtu a Ceske republiky .

mamkamarketa
9. zář 2011

@sawmy my sme leteli 16h (s cekanim) a pak 3h autem s pulrocnim miminem. muzu ti rict-masakr 😅
nechci te strasit,ale ty ''postylky'' ci ''kosiky'' jsou vyhradne urceny novorozencum ci detem do 60cm a 7kg 😕 takhle mi to rekla Delta. videla jsem ten kosik a opravdu by se tam vetsi kojenec nevesel 😒
ze letis sama je fakt nevyhoda 😒 my sme meli s manzou co delat ve 2.tyhle mimca nemaji narok na sedacku,takze pri zpatecnim letu (pres noc) spal malej na nasich klinech.
Pokud budes mit na letu ochotne letusky,urcite ti pohlidaji,ale ty pin*y co leteli na nasem letu meli problem s ohrati kojenecke vody na mliko pro malyho 🙄

sawmy
9. zář 2011

@mamkamarketa TAK to je v pr **li 😉 ted se bojim jeste vic ale muzu ti rict ze sem to cekala ze to bude masakr ja letim s AIR Mauritius to je vyborna spolecnost ,ale skusim jeste promluvit s manzou at jede ale stejne bych na spatek musela sama pac se v Cechach chcem zdrzet dele.Co treba prasek na spani malymu nebo tak neco?

mamkamarketa
9. zář 2011

@sawmy to bych takovymu mimcu nedala 😒 ja mam diazepam v planu letos (budou mu temer 3 ) uz ho vidim jak bude litat a hulakat na cele letadlo.
me v tom pulroce pomahalo ho nosit po letadle v klokance,vdycky se nasla nejaka duchodkyne co mu delala opicky 😅
on totiz nespal vubec. z prahy do atlanty (11h) spal 45min 🙄 holt se mu spat nechtelo,vsechno kolem bylo taak zajimave.
drzim palce
p.s. pokud mas zname zkus si zaridit,jestli bude volne sedadlo v letadle,zkus zarizit aby bylo vedle tveho,alespon bys mela maleho kam dat 😵

sawmy
9. zář 2011

@mamkamarketa Diky moc ,doufam ze to zvladnu hold musim 😎

mamkamarketa
10. zář 2011

@sawmy nic jineho ti nezbyva 😅

denca2000
1. bře 2014

Holky, neletěla jste některá v poslední době s Emirates na dovolenou. Letíme za necelý měsíc na Mauritius a dcera bude mít v té době 19 měsíců - snad to zvládne. Nevíte, co dostane k jídlu - ona mi totiže skleničky nejí, hold sní asi mé jídlo 😀 Díky moc

denca2000
3. bře 2014

Tak nikdo :-/

cestysdetmi
23. kvě 2014

Nilinko, před dvěma týdny jsme se vrátlili z Mexika, byli jsme navštívit přítelovu rodinu a naše dcera tam oslavila rok. Cesta nám dohromady zabrala před 30 hodin (Brno, letiště Praha, let do Paříže, let do Mexico City - 11 hodin, vnitrostátní let v Mexiku...) společně s čekáním na letišti. Bylo to náročné, ale zvládli jsme. V letu z Paříže do Mexika jsme malou měli v koši pro děti (baby basinet), ten je nejlepší předem vyžádat. Ten náš byl do 12 kg, a na vlastní oči jsem viděla, že v něm byla asi i dvouletá holčička, nožičky trčely ven, hodně asi záleží na letecké společnosti, co povolí. Byl to noční let a malá většinu prospala. Do letadla jsem měla pro malou sebou přesnídavky a kupované jídlo. Měli jsme s sebou kočárek kočárek quinny zapp, který jsme vždy složili a odevzdali před nástupem do letadla. Na dlouhé čekání na letišti se hodí.
Časový posun je náročný zvládnout hlavně na cestě tam, člověk sice "získá" hodiny navíc, ale je unavený po cestě a zralý na postel.
Co se týče jídla s sebou, vzala jsem kaše a i nějaké základní suroviny z domu, ne že by se nedalo nic koupit, ale pro malou to byla veliká změna, tak aby měla alespoň na začátku něco, na co je zvyklá.

majsi
19. únor 2015

@denca2000 Ahoj, narazila jsem na tvůj příspěvek. Jsem dnes v obdobné situaci. Chtělibychom s malým na Mauricius začátkem května (to mu bude 21 měsíců) a mám trochu z toho obavy. Let, jídlo, nemoci... . Všichni mi říkají, že je už velký a že v hotelech je vše OK a Mauricius bezpečný, ale i tak budu ráda, když mi napíšeš jak jste byli spokojení, hlavně mimčo a podělíš se o zkušenost. Jinak ten můj je v celku klidné mimi, vícemeně jí vše co mu dám a cestuje vyloženě rád, v autě mi vydrží bez ničeho (hraček) klidně přes tři hodiny úplně v klidu.