Autobusem s tříletým do Chorvatska

papucha01
10. čer 2019

Ahoj rodičové!
Se synem jsem sama, takže peněz moc nemáme, ale nyní se mi naskytla možnost ject v létě zadarmo se synem (3,5r) autobusem do Chorvatska. Jelikož jsem autobusem byla jen se školou v Anglii, vůbec nevím,jak to chodí. Jeli byste? Podle všeho by se mělo jet na noc a vzala bych sebou nějaké hry, knihy a pohádky, ale vůbec nevím, co a jak...

bayt
10. čer 2019

@papucha01 Já bych rozhodně jela, bude mít zážitek 🙂 Ty možná z cesty taky :D Ale to je holt úděl cestování s dětma.

stef9328
10. čer 2019

Ja moc neporadim, ale urcite bych jela. Kdo vi,kdy se Vam naskytne dalsi moznost zavest syna na dovcu aby videl more. Ale vzala bych do autobusu nejaky polstarek+tenkou deku.

dor
10. čer 2019

Kam do Chorvatska? Může tam být rozdíl v době jízdy třeba 5 hodin, pokud se jede na Istrii nebo k Dubrovníku 🙂 Jela bych. Známá dala holčičku babičce a dědovi s sebou do Italie, když ji byly 3.5, jeli 14 hodin a naprostá pohoda. Já sama uvažuju že příští rok pojedeme do Itálie busem aanzel bude rád, že nemusí ridit. A to letos například letíme. Prostě to střídáme.

dor
10. čer 2019

A vzala bych mobil a powerbanku 😀 deku a polštář, jídlo pití, teplé oblečení.

kosi_cek
10. čer 2019

Záleží, jak to cítíš, ty sama znáš své dítě nejlépe. Já bych jela, byla jsem s ani ne dvouleťákem, cesta kolem 12ti hodin, jel jako infant bez nároku na místo, bus byl narvaný, takže opravdu to místo neměl, ale i tak jsme to dali. Cestu já sama brala jako dobrodružství 😀 Je pravda, že mezi 2.-3.tím rokem se mi zdá, že je to s dětmi nejnáročnější, ale po 3.tím roce už je to zase jiná a děti to právě často zvládají lépe, než my dospěláci 😉 Do autobusu bych vzala ještě deky nebo spacáky na přikrytí, pravděpodobně se budou hodit i na místě, kde nebývá povlečení na lůžko, respektive většinou s příplatkem.

dor
10. čer 2019

@kosi_cek hustý, jako že jsi ho měla na klíně? 12 hodin?

snahnah
10. čer 2019

Určitě jeď 🙂 Já sice jela, až měl syn 6 let, ale ostatní na zájezdu měli i mladší sourozence (2-3 roky) a ti to zvládli právě v pohodě, narozdíl od nevyspaných rozlámaných dospělých. Vyjeli jsme v 18 hod z Ostravy a druhý den kolem 7 jsme byli na místě, oblast Zadar. Určitě vzít polštářek, deku, plyšáka a nabitý mobil nebo tablet 🙂

rajecka
10. čer 2019

Jasně, zkusila bych to, kor když je to zadara 🙂 My teda jezdíme autem, ale mně to přijde možná lepší busem, je tam víc prostoru a malý se může natáhnout na sedačky a celkem v pohodě se vyspat.

priefi
10. čer 2019

@papucha01 ono se jede nejcasteji na vecer, takze dite to nejcasteji prospi. Zastavky jsou co 3,5h az 4h, nekteri dooravci maji prestavku 15 min, nekteri 30 min a nekteri hodinu (to je pak umorne) pripadne operativni zastavka na pozadani. Urcite jed, ale radeji kynedril s sebou 😉

barumat
10. čer 2019

Záleží, jak ti dítě spí. Já třeba teď řeším s 3r a 3m cestu autem na blbý Slovensko. Jet na noc vůbec nepřipadá v úvahu, protože ona prostě není v autě spací, celou cestu by čuměla, já řídila a byly bychom vyřízené obě, plus by jí to úplně rozhodilo režim a já bych se asi za volantem zcvokla 😃 Pojedeme brzo ráno a snad to stihnu nějak tak, aby si po o schrupla už na místě a nebyla jak vytažená z pekla 😂 Ale moje dcera je extrém, to je pravda. Pokud ti v autě normálně usíná a nedělá se mu zle, určitě toho využij a jeď. A jak psaly holky, něco na zub, mobil nebo tablet, polštářek a deka. Můžeš mu i udělat ležení pod sedačkou na zemi, že se líp natáhne, ty nepřijdeš o místo a on bude mít takový "jen svoje" místečko.

bayt
10. čer 2019

@dor Takto jsem měla dítě na klíně asi 22 hodin :D S malými přestávkami.

kosi_cek
10. čer 2019

@dor, ve skutečnosti to tak nebylo, vedle seděla ještě starší dcerka, takže na spaní jsem si s malým lehla na zem pod sedačky, když tam bylo dost místa (naštěstí jsme vcelku skladní) a nebo si tam lehla dcerka (záleží dost na autobusu, některý je prostornější a pohodlnější, někde to je dole tak. max. pro dítě). On byl navíc ve věku, kdy ještě v autě nedával v pohodě cestu ani do vedlejšího, 5km vzdáleného, města, protože nezvládal být oddělený v autosedačce (ale jezdíme autem jednou za uherský rok, takže si na to ani neměl jak zvyknout) 😉

dora13
10. čer 2019

Jestli syn neni raketa a casovana bomba, tak s triletakem uz bych to klidne hecla. Hodne knizek, pohadky, tablet, spousta jidla a zvladnete to. Pokud byste navic jeli pres noc, tak je pomerne velka sance, ze to prospi 🙂

astyna88
10. čer 2019

S nasim Honzikem taky klidne. Je koukaci typ a navic se vyspi vsude. Fakt zalezi na diteti, nas vydrzi i 5h necurat, pres noc plne. Ale s dvouletym na plenach,ktery nevydrzi sedet chvili na zadku ani za nic. Uvaz sama. Jezdite obcas busem? Neni mu spatne? Vycura se pro jizde? Nektere busy maji cestovni wc primo v busu. Kdyz se jede na nic,knizky neber, budes svitit a rusit ostatni, spis tablet a sluchatka.

magdanaty
10. čer 2019

Záleží, jaké máš dítě. Ja bych nejela..s dcerou 2,5 roku jezdím často vlakem i busem na krátké vzdálenosti a je to čím dál horší..že i 30 minutová cesta je leckdy horor. Absolutně nevydrží na místě..

klea81
10. čer 2019

Nejela bych ani sama, natož s malým dítětem. Počítej, že cesta může trvat i 16 hod, budou zácpy. Když bude protivnej, lidi okolo to nepotěší.

klea81
10. čer 2019

@bayt a jinak se máš ráda, jo? 😁

bayt
10. čer 2019

@klea81 stálo to za to :D asi jsem masochista :D

lllucielll
10. čer 2019

@papucha01
Byla jsem se 4 letym autobusem v Itálii a pohoda.
Určitě jeď.
Jeli jsme na noc, usnul samozřejmě dyl než normálně, protože koukal z okýnka, povídali jsme, jedl...
Vůbec si nedělej starosti a jeď 😉👍

ada22
24. bře 2024

Jestli syn není neřízená střela, tak bych jela.

azanka
24. bře 2024

Já bych s prvním jela, s druhým ne. Jeden byl cestovatel od malička, druhý cestování snášel do určitýho věku mnohem hůř. Chce to zvážit, před týdnem jsem absolvovala sedmihodinový noční let s řvoucí holčičkou a byl to fakt očistec. Pro všechny.

nnnadja
24. bře 2024

Urcite jed❤️ deti cestu zvladaj dobre a stejne je to spis pres noc. Ja jela poprve se synem ve 4letech a byla to nase prvni super dovolena🙂 a hlavne i me to udelalo moc dobre🙂 zvladnete to! Hlavne kinedril sebou.

honatko092
24. bře 2024

Holky, je to 5 let stará diskuze 😊 Ti už jsou od moře snad i zpátky 😃

ada22
24. bře 2024

😄