Autosedačka v Itálii. Jak je to s povinností?

chaira
30. led 2020

Maminky, nevíte jak je to s povinností autosedačky v Itálii? Jedeme tam v létě na dovolenou a chceme si půjčit auto u letiště a řešíme autosedačky pro děti. Půjčovné není zrovna levné. Děkuji za info.

mariegroth
30. led 2020

@chaira A proc s nimi neletite? 🙂 Bud normalne odbavit, nebo mensi deti v ni muzou sedet na palube.

gingerbread
30. led 2020

@chaira s malou jsme ještě v Itálii nebyli - také chceme v lete,ale na jine dovolene jsme si půjčili auto s autosedackou,tak se zkuste zeptat..snad budou mit🙂 také na to spoléhám! Nechce se nám ještě brát velkou autosedacku ke všem těm kufrum..

chaira
autor
30. led 2020

Letíme do Itálie, ale řešíme přepravu z letiště autem se sedačkama pro děti. Půjčovné není zrovna levné, jaké jsou předpisy pro cestu autem s dětmi.

chaira
autor
30. led 2020

@mariegroth jako vzít autosedačku do letadla?

makronka222
30. led 2020

Pujcovny sedacky maji, staci se podivat na weby, maj to i v AJ. Kazdopadne Italsky styl rizeni, kor ve mestech a mit v aute decka bez sedacek kvuli par usetrenym eurum, to je za me hazard. To nemate hotel/apartman v dojezdove vzdalenosti od letiste taxikem? Stejne se clovek placa jen u more, courne po meste, na to auto netreba

rebe
31. led 2020

Promiň, ale já to asi nechápu. Opravdu to myslíš tak, že pokud to v Itálii není povinné, vozila bych na dovolené své děti bez autosedačky? Chápu, že je to drahé. Ale, fakt se nezlob, že jsem jedovatá, ale jsem strašně naštvaná, že o tom jenom přemýšlíš – zapoj místo peněženky mozek! Já vím, že za dovolenou pro dvě či víc dětí půjde o stovky eur. Ale taky jde o zdraví a život tvých dětí...

mariegroth
31. led 2020

@chaira Ano. Pracovala jsem jako letuska pro americkou airline. Uplne tedy nevim jak je to v EU. Rozhodne se podivej na webovky aerolinky se kterou letis. Nerekla bych, ze v EU se to vyrazne lisi, ale rada se poucim. Moje zkusenost:
Deti do dvou let - Nemuseji mit sedadlo. Pokud je v letadle misto, je mozne dat sedacku na sedadlo. Pokud ne, tak ji zdarma odbavi u gate.

Deti nad dva roky - Musi mit sedadlo. Videla jsem i Deti kolem 6-7 let v sedacce. Pripadedne podsedaku.
Ale pozor, autosedacka musi byt certifikovana do letadla

chaira
autor
31. led 2020

@rebe spíš jsem potřebovala vědět jaké jsou předpisy v Itálii. Přítel uvažuje dát starší dítě na podsedak, mladší v autosedačce. Já bych to viděla jinak, obě děti do autosedačky.

chaira
autor
31. led 2020

@makronka222 taxíkem by to šlo, ale cena je téměř stejná jako půjčené auto. To už se vyplatí půjčit. Ano vím že mají i k zapůjčení sedačky.

rebe
31. led 2020

@chaira Itálie: Osoby mladší 12 let a menší než 150 cm musí být chráněny vhodným bezpečnostním systémem.

takyjedna
31. led 2020

Pujcovali jsme si auto se sedackou pro rocni dite a vyslo to asi na 4 eura.. I kdyby deset, tak to je neprekonatelne drahe? Jeste si to muzes zjistit a zarezervovat na internetu predem.. Mam takovy dojem, ze si to pujceni predstavujes levne, ale aby jsi nekoukala na drat.. Pocitej k pujceni jeste taky pojisteni auta, ktere je k tomu povinne a projety benzin. Neverim, ze to vsechno vyjde levneji nez cesta taxikem.

ludmirena
31. led 2020

Žiju v Itálii, povinnost autosedačky je stejná jako v ČR.

konidana
31. led 2020

@chaira tsk proc nepujcite sedacky i s autem? To je to o tolik drazsi? My kdyz jsme půjčovali auto, tedy v jinem state, tak byly autosedacky na vyzadani v cene.

dandaa
31. led 2020

Jezdíme každý rok a autosedačky jsou povinné stejně jako u nás. Půjčit si je můžete v půjčovně kde budete půjčovat auto, chce to jen rezervovat předem. Lepší než je tahat sebou.

olga_
1. únor 2020

@ludmirena A není to teď v Itálii dokonce tak, že sedačky musí být vybavené alarmem, který hlásí, že je dítě v autě (jako ochrana před tím, aby dospělí děti nechávali/zapomínali v autech)?

ludmirena
4. únor 2020

@olga_ ano, ale pouze pro místní. Tj.pokud sem pojedete na dovolenou, tak žádný alarm mít nemusíte. A bude to platit od března, trošku se tu s tím handrkovalo.