Cestování nyní s 5měsíčním miminkem. Zkušenosti?

ivetabut
10. bře 2021

Ahojte, rádi cestujeme, nicméně doba je zla a navíc mame malý přírůstek 5 mesicu. Uvažujeme nad Tenerife. Přidáváme nyní už prikrmy. Nevím moc organizačně s jidlem, vodou. Pak otázky přechodu z tepla do chladna kvůli termoregulaci? Sluníčko? Mame zimni dite 😀 Změna prostředí a režimu? Letadlo a cestování autem, co autosedacka sebou? Kocarek?, postylka? Atd. Jaké mate současné zkusenosti?

janinasm
10. bře 2021

Já se omlouvám, normálně takto nepřispívám, ale: TO JE VTIP TENTO PŘÍSPĚVEK? Doba je zlá tak hurá na Tenerife s 5měsíčním miminkem? Já už se fakt nedivim, že se tu z toho nemůžeme vylízat........

mamikry
10. bře 2021

@janinasm Na druhou stranu, vsude ted bezpecneji nez u nas 🙂. Ale chapu Vase nastvani.

blondynka400
10. bře 2021

@janinasm a proč by nemohli? Co se tím jako stane? Fakt nechápu tento hon na lidi, co chtějí jet někam ven. Co se tím jako zhorší? Já osobně nechápu tento útok z vaší strany, který je úplně mimo.

blondynka400
10. bře 2021

@ivetabut příkrmy jsou v pohodě, něco se dá vzít sebou, to samé koupíš v obchodě na místě. Voda je na Kanárech stejná jako u nás. Přechod zima/teplo bych vůbec neřešila, to je v pohodě. To samé sluníčko, teď tam nějak extra vedro není, na pláž ideálně UV obleček a minerální opalovací krém. Kočárek si vezmeš svůj do lehadla, autosedačka do letadla za mne nesmysl, jestli si budete půjčovat auto, normální půjčovna vždy autosedačku má (dost často za příplatek). Postýlka obvykle zajišťuje hotel, nebývá to problém. Za mne je spíš otázka, že 5 m dítě z toho nic mít nebude a celkově to není s dítětem v tomto věku ideální dovolená. Ale zase na druhou stranu všude je lépe než v tom našem dementní světě.... A ono si stačí přečíst příspěvek výše....

lidax
11. bře 2021

Myslím, že to bude tak náročné, že si stejně neodpočinete, cestování s dětmi a ještě tak daleko.

luhana
11. bře 2021

@janinasm naprosto s vami souhlasim, s takovou se z toho nikdy nedostanem. Ja se neodvazuju navstivit ani nejblizsi rodinu a nekdo si vesele cestuje po svete jako by se nic nedelo. Je mi z toho opravdu smutno.

me_druhe_ja
11. bře 2021

Letadlo v pohodě. 🙂 Vezmou ti i korbu, ale možná bych už vzala nějaký skladný sporťák do lehu. Při vzletu a hlavně přistání je fajn kojit nebo cokoliv, aby nezalehly uši. Autosedačku bych půjčila na místě s autem případně. Pokud nosíš, můžeš vzít i nosítko do letadla, je to pohodlnější než kočár. Voda je tam stejná, příkrmy koupíš na místě. Postýlka v hotelu. Mazej krémem s vysokým UV a nechavej ho ve stínu. 🙂 V tomhle věku mimco ještě dost spí, takže si to užijete víc, než kdyby už lezlo všude.
Kamarádka je teď na Grand Canaria a mají krásně. 🙂 Hned bych taky letala. 🙂 Na "chytré" komentáře se vykašli. Hlavně všude je to teď lepší než v ČR. 🙂 Bezpečnější je letět na kanáry než jít do Kauflandu.

jjasmina
11. bře 2021

Když mi tohle manzel navrhnul, byla jsem zásadně proti, protože vím, že taková dovolená by pro mě dovolená vůbec nebyla, teď těch věcí, každou chvíli se může něco stát a s rak malým miminken v autě, v sedacce? Ty jo nikdy, nikdy, stačí mi dvouhodinove cesty za mojí mámou v té době a byla jsem na nervy. Ale každého věc, co ditese to originál, ale s tou naší bych ani v jejím roce nespala jinde než doma momentálně.

leniczka23
11. bře 2021

@janinasm 🤦

chumlee71
11. bře 2021

@janinasm ja kdybych mohla tak hned letím, ale máme zakázano letět. Nežijeme v ČR. A hlavně na Tenerife není ani 30 lidí nakažených na celý ostrov, tak je tam líp než v Čechách.

chumlee71
11. bře 2021

@ivetabut let 5,5 hodiny bude trošku náročný, přechod na to dusno bude v pohodě. Vzala bych si sporťák a pak ti ho vezmou až budeš nastupovat do letadla. Jestli si budete půjčovat auto tak si k tomu objednáte i auto sedačku (auta se tam pronajimaji levně a zda se mi ze jsme jí měli k tomu zdarma). Je to malý ostrov, tak z letiště budete do 20 minut v hotelu,ale nevím kam jedete. Režim jsme dodržovali stejný jako doma. Nevím jestli dáváš skleničky nebo ne, ale skleniček tam moc na výběr neměli. More bude studený, tak se asi prcek moc nevykoupe 🙂. Jestli budeme moc cestovat tak tam poletime na celý červen 😀

areh
11. bře 2021

Když může Babišová do Dubaje... My byli s 1 a půl ročním u moře a byla to paráda! Určitě si odpočineš hlavně psychicky. Chvíli se nebudeš muset starat o nic jiného jen o prcka. Já jsem teda nechtěla jet dokud budenorcek na mixované stravě. Ale 5 měsíců je ještě mimčo malý, takže to tolik skleniček nebude. Sakra, taky bych někam jela 🤩

mouss
11. bře 2021

@ivetabut lette, odpocinete si, hlavne psychicky a slunko vam vsem pomuze 🙂 kaslete na kecy ostatnich, ze se z toho nevyhrabeme... Blbost, spis se nakazite tady v supermarketu a mhd, nez na plazi. Taky jsme byli u more. Oproti CR, tam bylo minimum lidi! Na plazi temer sami, na ulicich nikdo nebyl, letiste poloprazdna... My jsme nejhorsi na svete co do poctu nakazenych, ale lidi budou porad prskat, ze to sem natahaji dovolenkari 🤣 vsak tady uz neni co zhorsit a z Kanaru si sem rozhodne zadny vir nedovezete... Ted stejne musite mit neg. test pred odletem i pred priletem, jinak vas nikam nepusti. Rekla bych ze je cestovani 100% bezpecne. Vyuzijte toho, ze se vsichni cestovat boji, nebo z nekterych zemi ani nesmi a uzijte si klidnou dovolenou s minimem turistu 🙂

empik
11. bře 2021

@janinasm
@luhana
Proboha proč by nemohli letět pryč? V ČR je daleko větší šance, že paní chytne Covid během nákupu potravin a přenese ho na další, než když odletí na Tenerife. 😂 Pro mě je teda psychická pohoda získaná z tepla s slunce důležitější.

kevi1
11. bře 2021

My sme boli v patmesacnym vo francuzsku a bolo su super 🙂 teraz sa chystame na Maldivy, mali sme odletiem v nedelu ale dobehol nas covid, tak snad o mesiac. Ale mame uz 2.5 rocneho. Prvykrat letel dlhsi let v cca roku, dovtedy max 3 hodiny.

ivetabut
autor
11. bře 2021

@blondynka400 děkuji jsem stejného názoru. Nicméně těžko rict, čím si paní prochází a ma potřebu sem tahat úplně jiné tema, z kterého jsou už asi všichni znechuceni.

ivetabut
autor
11. bře 2021

@janinasm děkuji za vás názor

zelenaesmolda
11. bře 2021

@blondynka400 autosedacku z pujcivny nebrat,jsou to levne sunty a stare x let,lepsi je vzit sve vejce

kevi1
11. bře 2021

@zelenaesmolda to nie je pravda, by sme boli v Skotsku v lete a dostali sme fungl novu autosedacku znacky Joie, ktoru sme si sami mohli zvolit. Zalezi na tom, aku zvolis pozicovnu auto, ale kazda lepsia pozicovka auta ma normalne, bezpecne autosedacky.

zelenaesmolda
11. bře 2021

@me_druhe_ja nositko do letadla je celkem k nicemu protoze stejne bude muset dite pri vzletu a pristani pripoutat,nemuze byt v nositku

zelenaesmolda
11. bře 2021

@kevi1
To jste meli kliku,vetsinou to tak neni.Navic kolikrat stoji pujceni sedacky vic nez pronajem auta.

kevi1
11. bře 2021

@zelenaesmolda nemali sme kliku, pozerali sme predsa pujcovnu, ktora mala poriadne autosedacky, co kazda dobra bude mat. Samozrejme, ze tie lacne nebudu a ta autosedacka k tomu bude stat viac jak pujcovne. Ale ked si vyberies kvalitnu autopozicovnu, tak tomu tak nie je. Nie je to lacny spas, ale predstava, ze zo sebou na dovolenku budem brat autosedacku... no to teda nie. Okrem toho mne ide o to, aby ked cestujem s dietatom, tak sme mali aj kvalitny pozicany voz a to je hned jasne, ze taky voz nebude stat 20 eur na den. Cena autosedacky sa v tom strati 🙂

zelenaesmolda
11. bře 2021

@kevi1 tak vzit vejce neni zase takovy problem,horsi jsou pokracovaci sedacky

neomenia
11. bře 2021

Jeďte. Je tu nádherně!! Teď se budeme vracet.

veruuu_kubesovic
11. bře 2021

jen takový poznatek, tady je všudypřítomný strašák Coviďák a lidem už evidentně šplouchá na maják...
"neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živa" a chce to trochu nadhled
@janinasm

neomenia
11. bře 2021

Jo a vedro tady není, teď na slunci kolem 26 st. V noci chladno. A pro rypaly - před letem tam i zpět je povinný PCR test. A respiratory po celou dobu letu. A covid situace je zde velmi dobrá, opravdu se spíš nakazí v ČR než tady na Tenerife.

veruuu_kubesovic
11. bře 2021

@ivetabut pokud to nevyzkoušíte, nebudete vědět 🙂
řešila bych to nejspíš nosítkem a golfkami, tuším že autosedačka se dá půjčit 😉 a k jídlu kojenecká voda a příkrmy se dají koupit všude, určitě i na Tenerife, popřípadě bych kojila na požádání popřípadě dala UM 🙂 a jen leťte a užijte si to 🍀

kevi1
11. bře 2021

@neomenia vsade sa nakazis skor jak v CR. Kazdy kto teraz vycestovava, ma podla mna rozum a ide do bezpecia.

ivetabut
autor
11. bře 2021

@blondynka400 - Moc děkuji za odpověď. Myslíte si brát i svoje domácí příkrmy nebo opravdu sázet na místní potraviny? Postýlku a autosedačku tedy neřeším, domluvím se s hotelem a půjčovnou. Smutné na celé situaci je, že tato zlá doba, jak jsem to nazvala dělí právě lidi na dva tábory úplně zbytečně, pak se lidi bojí lidí, dávají si za vinu vývoj dnešní situace, místo abychom stáli při sobě a podívali na to trochu z ptačí perspektivy, kde je ta příčina. 🙂 Nevadí... teď dále.... jsem už na cestě koupit letenky..... Vyklidněná maminka vyklidněné miminko přece, tudíž si myslím, že si právě od tohoto všeho odpočineme a užijeme si sami sebe v poklidu. Jen doufám, že se nepletu a nebude to pro mě jen starost a přehozený režim, na který jsme si už zvykly. A co oblečení? Kolik toho, ať toho není zbytečně moc.

ivetabut
autor
11. bře 2021

@lidax to je právě otázka, na kterou neznám odpověď.