Cestování s miminkem v létě v autě. Rady, tipy, zkušenosti?

martinatd
22. dub 2021

Ahojte, poprosila bych o rady , tipy, zkušenosti jak na cestování s miminkem v létě. Malemu v te době budou teprve 3 měsíce a čeká nás cca 11 hodin cesty s tím, že bude léto a docela mě trápí přechod z auta ven .. přece jenom bude asi v červenci horko a v autě pojede klima, tak by mě zajímalo jak to udělat aby maly třeba neonemocnel. Vydrzelo vám miminko v autosedačce tak dlouho?jasně budeme dělat pauzy ale přece jenom je to dlouhá cesta tak mám obavy, bude to poprvé a nevím co čekat 🙈 děkuji

martt
22. dub 2021

@martinatd My kdyz jsme jezdili v lete pryc tak jsme jezdili bud na noc nebo brzy ráno.

nattt
22. dub 2021

📌

jelenice_zavodnice
22. dub 2021

Prizpusobit klimatizaci teplotam venku. I v cervenci muze byt jen 20 - 25 stupnu, co nejvic se tomu priblizit, upravit silu ventilatoru, nechat jen slabe foukani a ja osobne vzdy uzavru foukani na zadni sedadla, necham si ventilator jen na sebe. Dale slunecne clony na zadni okenka jsou super, ja nekdy pridala i bilou bavl. plenu zevnitr, uchytila jsem to tam, zavrit stresni okno pokud mate, at zbytecne nepali slunicko.

sarrita
22. dub 2021

Určitě nemít na klimatizaci teplotu o hodně nižší než je venku, jak je psáno výše, tak vzadu mít úplně zastavenou. Každopádně sluneční clony a pokud při jízdě bude sluníčko na straně miminka, tak jsem přes ni měla mokrou bílou bavlněnou plenu. Sice jsme se synem když byl tak malinkým nikdy tak dlouho nejeli, jen cca 5 hodin a dá se říct, že skoro celou dobu prospal. Vzbudil se jen na jídlo.

cherie24
22. dub 2021

@martinatd taky bych plánovala většinu cesty na noc. Klima má být vždy snad jen o 3 stupně míň ne? Nevím kolik přesně, ale má to být fakt jen o kousek ten teplotní rozdíl venku a v autě. A hlavně aby nejely větráky na miminko. Koupila bych i nějakou vložku do vajíčka, aby se tak miminko nepotili a hlavně několikatere věci na převlečení. V tom vajíčku se děti dost potí a to i s tou vložkou, i když je to pak podstatně lepší než bez ní. Takže když pak člověk miminko vyndá, má durch záda a hlavičku, takže vyndat, okamžitě převléct do suchého, dát čepičku, obstarat, udělat pauzu a jet dál.

konidana
23. dub 2021

jezdili jsme zásadně na noc (třebaod 18. h do 4. ranní , nebo někomu může vyhovovat jet až nad ránem) Přestávky jsou pak stejně nutné , ale miminku bohatě stačí půlhodina nebo hodina a jede se dál. Klimu rozhodně přizpůsobit co nejvíce venkovní teplotě. Max ty 3 stupně rozdíl. (Dobře , kdyby bylo ve stínu 40 tak dáte kolem 30 no😅)

amazonkajanik
23. dub 2021

@martinatd klimoska má mít max o 5stupňů méně,než venku. Naplánovat si nejlépe dopředu zastávky a cca 20min před zastavením vypnout, aby byla teplota shodná s venkovní. A hlavně jí nechat vyčistit (obzvlášť po zimě) a doplnit. To je jeden z nejčastějších důvodů, proč lidé z klima onemocní, je plná bakterií a spórů plísní ...

sternliebe
24. dub 2021

@martinatd ja teda holkam na cestu v aute vzdy porizuji bud Outlast nebo Merino obleceni 🙂