Cestovní kanceláře - vlastní zkušenosti

wow
26. čer 2018

Dobrý den,

mohla bych Vás poprosit s jakými CK jste spokojeni a na jaké si dávat pozor? Děkuji

barborka09
26. čer 2018

@wow Tak za posledních 10 let jsem vždy cestovala s cestovkou bez jakýchkoliv problému. Většinou využíváme větších cestovek - letěli jsme s Čedokem, Fischerem, Alexandrií, Firo-tour, Exim-tour. Vždy vše proběhlo podle toho jak cestovka deklarovala. Už jsme zažili i zpožděné lety, vždy jsme byli informováni co se děje atd.
Já osobně jsem přesvědčená, že je to hlavně o lidech. Většinou takoví ti stěžovatelé na vše vyplynou na povrch při první informační schůzce s delegáty. A těm se nezavděčí nikdo a vždy bude vše špatně. Přece když si koupím zájezd a je v katalogu uvedeno že all inclusive končí ve 22.00 a ono opravdu končí ve 22:00 tak si nemůžu stěžovat že já jsem ho chtěla do 24:00. To samé když jsme byli v Řecku - informace o ubytování - hned první věta zněla že hotel se nachází na samotě a v okolí hotelu se nachází pouze jedna restaurace. Taková byla i skutečnost a opět se našli jedinci kteří si stěžovali na to, že v okolí nic není. Přece umím číst a podle toho taky volím hotel.
Pro mě osobně jsou při výběru dovolené důležité recenze od lidí co na místě byli. I když ty je taky brát trochu z rezervou. No a když si vyberu danou lokalitu a hotel, tak začnu hledat které cestovky je pořádají a vyhrává samozřejmě ta nejlevnější. Protože co si budem povídat, v tom hotelu nikdo nerozlišuje jestli jste přiletěli s cestovkou A nebo B.
Jinak samozřejmě kdybych měla zaplacenou nějakou službu a nedostala jsem ji, tak to ihned řeším. Většinou tyto problémy nastavájí u lidí kteří si připlatili za výhled na moře a nemají ho. My za tohle nikdy nepřiplácely ale i tak jsme většinou na moře viděli.
Přeji dobrý výběr a hezkou dovolenou bez problému!

jancabr
26. čer 2018

Všechny velké cestovky jsou OK (Exim, Fischer, Alexandria, Čedok, Blue Style, Neckermann, ...). Ovšem i mezi menšími jsou výjimeční specialisté se skvělými službami. Pokud náhodou člověk narazí na nabídku od malé cestovní kanceláře, tak je fajn si prověřit, jestli mají pojištění proti úpadku. Musí to mít uvedené na svých webovkách. Pokud se člověk nevyzná v nabídkách nebo ho to nebaví hledat, je dobré se obrátit na někoho v oboru. Třeba i na malou cestovní agenturu někde ve vašem okolí.

simkajachymovska
27. čer 2018

Ahoj, doporučuji eTravel - nabízí zájezdy od velkých cestovek, které jsou kvalitní a navíc má díky tomu super ceny a velkej výběr. Už dovolenou než u nich jinde nehledám. O jakou jde cestovku zjistíš u konkrétního zájezdu pod cenou na webu eTravel. Nejlepší je, když se ti podaří najít zájezd přímo od eTravel nebo od Fischera, ty jsou super. Nebála bych se toho, velký cestovky jsou většinou vždycky kvalitní, prověřený rokama a zkušenostmi. JInak by s nima lidi nejezdili 🙂 rozdíl je teď už spíš v ceně, který některý ck umí nabídnout nízký a jiný na lidech rejžujou.

jancabr
27. čer 2018

@simkajachymovska eTravel je dceřiná společnost Fischera. Mají to napsané i v logu.

Ale že si hrají na cestovní agenturu, to jsem doteď netušila. Oni se rozkmořili s Invií a založili si vlastní internetovou agenturu. No to jsou teda věci. Tak už chápu, proč je my ostatní cestovní agentury nemůžeme prodávat.

popelkaz
16. kvě 2023

Cestovní kancelář