Dovolená letecky s 2letým - Španělsko/Kanáry, Turecko

ladybirdone
4. srp 2014

Ahoj,

Pristi rok v cervnu nebo v zari (ostatni mesice s manzelem 🙂 ) se chystam s rodici na dovolenou s malym (v te dobe 2 roky). Radi bychom nekam letecky, mate nejake tipy?
Nejaka kriteria:
- ne zbytecny dlouhy transfer z letiste
- detsky bazen, detsky koutek
- strava vhodna i pro dite, polopenze, plna penze, all inclusive
- rozumna cena
- ubytko pro 3 dospele a 1 dite...

Dekuji moc za Vase postrehy a napady.

hhelik
6. srp 2014

Ahojda, moc bych neradila Kanáry. Jsou tam dost vlny a malej nebude asi moc nadšen z moře. Teda pokud více času trávíte u moře. My k bazénu moc nechodíme a tak to pro nás je překážka. Doporučuji Mallorku ale ani to Turecko není špatné. Na Mallorcej smeb yli když klukoj bylo 13 měsíců a rok na to v Turecku a byla to bomba.

ija1
6. srp 2014

to je fakt, more je na Kanarech - velky vlny a casto studeny... spis nekde kde maji o bazen s klouzackama nebo aquaparkem, my byli v paradise lago taurito, na grand canarii.... je to teda drazsi ale vstup do aquaparku je v cene, transfer tak hodka ale je to asi vsude,,,,
costa brava - taky uzasny, bazeny super ale more hluboky .... pry je to lepsi v Salou ale osobni zkusenost nemam
Korfu... tam je celkem melko, a pri all inclusive si vybere kazdy

cestysdetmi
7. srp 2014

Největší problém bude s ubytováním třech dospělých a jednoho dítěte. Naprostá většina hotelů i jiných ubytovacích kapacit je pro dva dospělé a jedno dítě, pak asi 20% pro dva dospělé a dvě děti (tak do 14ti let max.). Vy pokud se chcete vyhnout placení 4 X dospělé ceny budete potřebovat tvz. rodinný pokoj. Těch je málo a ještě méně za dobrou cenu. Z tohoto důvodu je nejlepší rezervovat dovolenou co nejdříve, ideálně v rámci největších first minute slev, tedy do konce ledna. Ve vašem případě se vůbec nevyplatí čekat a kdybyste chtěli jet až na poslední chvíli, pravděpodobně by se nepodařilo odjet na dovolenou vůbec. Je tedy ale třeba počítat s tím, že 50% dovolené bude třeba zaplatit už v tom lednu. Když se vám podaří najít rodinný pokoj za slušnou cenu, bude to poloviční výhra.
Co se destinací týče, může to být Turecko, řecké ostrovy (na začátku června a konci zaří hlavně Kréta, Rhodos a Kos), případně Bulharsko, záleží na přesném termínu.

cestysdetmi
7. srp 2014

Co se týče Španělsko, tak bývá obecně dražší než ostatní středomořské destinace. Kanárské ostrovy jsou spíše dovolenkovou zimní destinací u moře, je tam pořád "jarní" počasí, jsou obkopeny divokým a studeným Atlantikem. Pro smočení nohy v oceánu kolem Vánoc v pořádku, ale na skutečnou letní dovolenou nic moc.

leas99
Odpověď byla odstraněná
Zobraz