Dovolená na Djerbě s 16měsíční dcerou

daniela88k
3. črc 2017

Zdravim. V říjnu by jsme chtěli letět na Djerbu. Male bude 16m. Nějaké tipy,rady co sebou, na co nezapomenout? Nějaká zkušenosti kdo jste byl?
Manžel se bojí ze tam malá chytí střevní potíže. Já osobně si myslím ze se to spíše týká zemí jako je Egypt, Turecko..
Zvažujeme pro a proti. Příští rok chci otěhotnět tudíž pokud nepoletíme teď tak az tak za 3-4 roky. ✈

barborka09
4. črc 2017

@daniela88k Nebyli jsme na Djerbě, ale v Tunisu. malé tehdy byly 3 roky. Měli jsme úžasnou písčitou pláž, která byla ideální pro malé děti. Tu hodnotím na 1. Areál hotelu udržovaný, čistý - ovšem když člověk vylezl ven, tak to byla jedna neskutečná skládka. Prostě jsou to bordeláři. Taky mě hodně vadil laxní přístup personálu v jídelně. Když někdo dojedl, tak se nikdo moc nehrnul aby odnesl talíře a tak. Takže když člověk přišel pozdě, tak ni neměl kde sednout. A to nemluvím o tom, jak stolovali místní domorodci, kteří byli v hotelu také. To člověka přešla i chuť. Co se střevních potíží týče, tak je to podle mě hodně individuální. Na dovolené to vždycky odnáším pouze já. V Tunisu to nebylo tak strašné, stejně jako v Řecku, nejhorší to bylo v Turecku. Ale jsem přesvědčená že to nebylo z jídla, ale z toho že jsem se ten den nalokala celkem dost vody z moře.
Jinak sebou bereme vždy celkem dost léků - na teplotu, na rýmu, na kašel, na průjem, na zácpu (tu měla dcera v Turecku), náplasti,... Určite nezapomenout kvalitní opalovací krémy faktor 50, klobouček a sluneční brýle pro malou. Bábovky a kyblík na pláž, ale dají se koupit i na místě.

pepusqa
10. črc 2017

Na Djerbe jsme byli a nikdy bych se už nevratila. Z kohoutku teče slaná voda, takže se sprchujete i ve slané vodě. Pití z postmixu je napojeno na tu vodu, což nám nedošlo a dali si slanou colu a fantu. Opravdu ňamka. Moře je tam ošklivý - jemný písek, který se hodně víří, takže ho máte úplně všude, pláže jsou plné chaluh, které vybírali bagrem a stejně jich bylo strašně moc, pozvolný vstup do moře, že když jsme ušli 100m, tak jsme měli vodu pod zadek, takže na plavání to není. Není tam ani nic moc k vidění, pokud nedojedete autem nebo taxi do města nebo například na krokodýlí farmu. A další pro nás špatná věc, že anglicky se absolutně nedomluvíte-je to francouzská kolonie (nebo bývalá), takže umí francouzsky, německy, ale s angličtinou jsme se nechytli ani na recepci, ani nikde. To už spíš česky jsme se domluvili, protože jeden barman studoval v Čechách, tak něco uměl, ale to byl jeden. Nevím kam jedete, ale asi bych zvážila jinou destinaci. Je to suchá placka na moři a ještě hnusnym. Ani ryby tam nežijou, na ty musí jezdit daleko na moře. Takže další zklamání pro nás, že jsme se těšili na mořské plody, které tam nebyly. Ale je to 5 let, co jsme tam byli, třeba se to změnilo 🙂

carolisa
11. črc 2017

@pepusqa a není o opravdu jen o volbě místa kam se vydat? 🙂