Dovolená u moře - auto/letadlo? Destinace? Prosím o radu

lenkaluk
12. pro 2016

Dobrý večer všem,
chtěla bych se poradit - chceme vyjet příští léto (2017) k moři. Jsme dvě rodiny s dětmi 3 roky, 5 let, 6 let a mimino 7M (bude mít v červnu 2017).
Je podle vás lepší letět nebo jet autem?
A poradili byste přímo destinaci, kde se vám s dětmi líbilo?
Letadlo se mi zdá dobré v tom, že jsme brzy na místě. Doprava autem se mi zase líbí v tom, že si cestu uděláme podle sebe - přestávky, atd. A nebudeme omezeni počtem kg na osobu, což v letadle budeme.
Díky předem za vaše názory a zkušenosti.

barborka09
13. pro 2016

@lenkaluk No myslím že každá z variant má své pro i proti. My od dceřiného prvního roku na dovolenou létáme. Vždy jezdíme all inclusive, takže pouze zabalím kufr a tradá na letiště. Vše zařízeno, nic neřeším a je to pro mě opravdu dovolená. Nesháním tam žádně jídlo, nevařím, takže si fakt odpočinu. Kdybychom někde jeli autem (max. Itálie nebo Chorvatsko), tak bych určitě sebou tahala jídlo a určitě tam musela vařit, jelikož ceny v restauracích by nás zřejmě zruinovaly. A taky mé dítě není zrovna ukázkové co se cestování týče. I teď v osmi letech když sedne do auta, tak se po pěti minutách ptá kdy už tam budeme a to je schopna opakovat celou cestu než někde dojedem.
Co poradit? Asi si musíte všichni spolu sednout a probrat všechny možné plusy a mínusy obou variant. Jako největší výhodu u auta považuji to, že kdyby se náhodou něco stalo, tak to všechno pobalíte a jedete domů, což u letadla nejde. Naštěstí jsme to nemuseli nikdy řešit.

irinka
13. pro 2016

Osobně jsem pro letadlo, i když malý zvládá cestování v pohodě - jezdíme autem k manželovým rodičům cca 12-15 hodin v kuse, ale přijedeme všeci KO.
Na dovolenou jsme letos letěli s malým poprvé a pokud to klapne, příští rok určitě zase letadlem. Do Phy to mám cca hodinku a půl a pak se už vlastně o nic nestaráme. Měli jsme all inclusive, ale příští rok bych chtěla jen polopenzi. Jinak za nás doporučuji Mallorcu, bylo tam nádherně, čisté a mělké moře, takže pro děti super.

terinda
13. pro 2016

Autem tak max. po Čechách, do ciziny určitě ne. Letadlo mi přijde pohodlnější a na výlety občas si půjčit auto.

buldrik
13. pro 2016

ja jsem pro letadlo .. K mori to bude minimalne 12 hodin bez prestavek, takze spis tak 16 hodin. Ja jezdim s malou dlouhe streky (cca 8-10 hod) od malicka, ale to se da jeste napasovat na jizdu v noci, takze tolik nevadi vysoke teploty, slunicko a zacpy a mala to cele prospi.

K mori litame kazdy rok, all inclusive, takze nam staci bohate pro celou rodinu 2 kufry. Do auta by se nam toho ani moc dalsiho neveslo (ted uz mozna jo, co jsme odbourali kocarek).

Ja jsem velky zastance Turecka, pro deti perfektni.

jeste doporucuju vyhnout se cervenci a srpnu, kvuli horkam, mimco to nemusi zvladat tak dobre.