Dovolená u moře se psem. Máte tip, kde?

baris
6. zář 2022

Zdravím,

léto už je pomaličku za námi a já začínám plánovat co příští rok. Letos jsme byli na dovolené jen po ČR - objednala jsem chalupu s bazénem a hlavně oplocenou zahradou kvůli psa, který jel vždy s námi.

Příští rok by holky chtěly jet k moři, ale ... Nevím, zda jet na Polský Balt a nebo do Chorvatka či Itálie (spíše sever). Náš pes je strašná přísavka, který se ode mě nehne, takže ho nechce nikdo hlídat.

Byla některá z Vás letos u moře se psem? Máte tipy, kde jet? Našla jsem sice spoustu ubytování, kde se psem můžu ..., ale jak to je s pláží pro psy? Nerada bych jezdila každý den 20km na pláž, kde může ☹ Manžel totiž moc nemusí horko, mladší dcera se vždy spálí (i přes mazání faktorem 50 co 20 minut), takže okolo oběda se vždy vracíme na pokoj.

konidana
6. zář 2022

Nemam uplne zkusenost se psem, ale take nemame radi horko, takze Balt je idealni. Milujeme Polsko. Plaze jsou vlastne po celem pobrezi, takze maximalne si date se psem prochazku o kilometr nebo dva dal od vchodu na plaz, kde je nejvic lidi. Za kilak to uz ridne a pak tam dal uz neni nikdo.

pomerancik
6. zář 2022

@baris no ono je docela problém že jsou jen některé pláže pro pejsky stejně tak u Baltu...
Byli jsme v Bibione v Itálii mají tam vyloženě pláž pro lidi s pejskama... My spali v kempu kousíček ale bylo tam takových pláži více... Pes byl teda nešťastný, hrozne vedro, nalokal se slané vody a blil... U Baltu to samé zákaz psu skoro všude... Pes spokojenější nebylo takové vedro... Našli jsme pláž u kempu která byla pouze pro návštěvníky kempu, a tam nikdo psa neřešil.

amazienka
6. zář 2022

Doporučím Chorvatsko Krk. Všude se dojede za chvilku, jsou tam pláže, kde se schováte pod borovicemi.

1pomnenka
6. zář 2022

Kamarádka jezdí každý rok autem do Chorvatska a vždy se psem. Bydlí v apartmánu hned u moře, není problém ho přes největší vedro nechat na pokoji. Ale jejich pes to tam miluje. Když je mu horko, jde se osvěžit. Letos jsem poradila sousedce, ať vezmou yorka s sebou, když nemají hlídání. Byla to prý nejlepší dovolená. Bylo tam hodně pejsků a dost jich mělo plavací vestu. Jejich pes neplaval, ale nechal si vlny dojít až na břicho, vedrem netrpěl. Když to nezkusíš, tak to nezjistíš.

xnikolan
6. zář 2022

My teda nejezdíme k moři a nemáme ani psa, ale známá jezdí každý rok do Chorvatska se psem, letos se dvěma a letos byli v Loparu

baris
autor
6. zář 2022

děkuji všem za informace. Pes a manžel by hlasoval pro Balt, holky pro teplejší Chorvatsko a já pro co největší apartmán, ať mám od všech občas klid 🙂

A tipuji, že náš pes bude ve vodě tak tak po břicho 🙂 Hluboký bazén nemá rád, ale v každé kaluži a malé řece je pořád.

robin11
6. zář 2022

My byli s fenou letos na Rujaně a bylo to super. Krásné klima, měli jsme fajn počasí, sluníčko, příjemných max. 25 stupnů, moc nefoukalo. Mají tam pláže pro psy, kde to bylo moc fajn. 🙂

cattus
16. bře 2023

Já byla loni (léto 2022) se synem i se psem byla v Polsku (kousek od Svinoústí), vesnička Przytor. K moři jsme to měli asi 20min přes les +15min busem (super zážitek). K lesu se dá i rychleji dojet autem, ale mě se nechtělo kvůli tomu každý den jezdit. Pes tam nikomu nevadil (on tam totiž nebyl nikdo), až na pláži přímo u Svinoústí, což bylo asi 5km bylo narvano (a tam se dá dojet autem až k pláži).
Za mě super zkušenost. A letos se chystáme opět k moři - tentokrát do Haagu. Při poptávce na ubytování se psem mě mile překvapili, když mi řekli, že je v blízkosti i pláž pro psy.

plamenek
21. led 2024

@baris ahoj, můžu se zeptat - vypravili jste se nakonec s pejskem k moři nebo ne? U nás to řešíme podobně - já bych nejradši chalupu s oploceným pozemkem a hlavně samotu, kluci zase Chorvatsko, já max. Balt...

baris
autor
22. led 2024

@plamenek Ahoj, nakonec jsme k moři se psem nejeli. Místo toho jsme byli několikrát na dovolené po ČR - oplocená chalupa, bazén .... Letos jsem ukecala rodiče a na 11 dní nám pohlídají psa a letíme k moři (souhlasili jen proto, že starší dcera má atopický ekzém od hlavy až k patě). Pak jedem opět na chalupu i se psem 🙂

Já jsem asi náročná na ubytování. Moře chci mít do 5 min chůze. Náš pes není super poslušný (všeho se bojí) .... Ale třeba to příští rok dáme.

plamenek
22. led 2024

@baris Díky za odpověď. Tak třeba Vám to příští rok vyjde 🙂 U nás to vypadá tak, že nakonec kluci asi poletí sami a já zůstanu se psem doma..