Dovolená v Bibione s batoletem

kasyma
26. dub 2017

Ahoj holky, prosím o vaše poznatky a rady, kdo jste byl s malým mimčem na dovolené přímo v Bibione. Chystáme se tam v půlce června s 10 měsíční a 7 letou dcerou. Zajímalo by mne jestli se tam nachází nějaký větší supermarket,kde by se dali koupit třeba plínky,příkrmy atd...protože při představě,že všechno povezeme z domova (na cca 2 dny třeba ano),ale pak bych to tam radši dokoupila. Jak je to tam cenově. Jedeme do villagio Azzuro (nevím přesně jak se to píše) nebyl jste tam někdo? Co cesta? Jak to vaši prckové zvládli? Vybrali jsme toto místo proto,že se nám zdálo tak nějak "nejblíž" a asi i vyžití pro děti tam bude dobré...Všem kdo poradí předem moc děkuji. Ještě jedna věc malá bude poprvé na "přímém slunci" teda určitě ji budu šetřit,ale přece jen mám pořídit takový ten obleček na tělíčko pro jistotu?

tymothy
26. dub 2017

Ano, v celé Itálii se dá normálně nakoupit, netřeba vozit velké zásoby. Tím spíš na sever. 🙂 Pokud můžu poradit, pro větší nákup zkuste v místě vyhledat Lidl, jestli je přímo v Bibione nevím, nicméně je v sousedním Lignanu - z obchodů bezkonkurenčně nejlevnější (zas na druhou stranu, i dražší italské obchody jsou běžnému smrtelníkovi dostupné). Jde spíš o to, jestli není dítě zvyklé na nějakou konkrétní značku příkrmu a nic jiného nepozře. 🙂

Add obleček - rozhodně s ním nic nezkazíš, ale raději bych se zaměřila na nějaké vámi ověřené kvalitní opalovací krémy - to je jedna z věcí, které se snažím vozit raději ve větším množství. Ne, že by se na místě nedaly koupit, ale přeci jen je to pak občas metoda pokus - omyl (hlavně, co se týká voděodolnosti).

kasyma
autor
26. dub 2017

@tymothy jé díky za info,mám z toho trochu obavy jak se to blíží,řešit jídlo po cestě - kde ohřát jestli na benzínce nebo jak? Povezeme toho dost což ta starší tam jen oblečení,ale mladší cest. postýlku, balení plínek,věci, kočár - ten zabere nejvíc místa a další a další. Skrz to jídlo no já jí dělám doma skleničky nevím jestli mi bude ještě jsme nezkoušeli, spíš jsem právě myslela suroviny si tam koupit a tam bych jí vždycky něco připravila,ale nechtěla jsem to kupovat někde zbytečně předražené proto jsem se právě ptala na ten supermarket. Moc děkuju za info 🙂

teraolli
26. dub 2017

@kasyma Byli jsme v Bibione opakovaně s naší dcerou. Poprvé měla necelých 10 měsíců.
Vše naprosto vpohodě. Nakoupit se tam dá v supermarketu (buď je přímo v centru takový menší) a nebo na okraji je veliký obchoďák. O dvě vesnice vedle je Lidl (např. v Lignanu) + mají jejich menší obchůdky s jídlem. Cesta bez problémů, ale dcera cestuje výborně, tak to se nedá úplně srovnávat. Jinak pláže jsou nádherně široké, velmi pozvolný vstup do moře umožňujě dětem parádní hraní. V městečku je spousta atrakcí, určitě to stojí za to 🙂.

teraolli
26. dub 2017

@kasyma K oblečení na pláž. Jako malinká měla ten obleček (spojené tričko a kraťásky). Loni už měla plavečkové kalhotky a tričko (jak obyč, tak s filtrem). Italové toto neřeší, nejvíce oblečené děti mají Češi 🙂. Za mě dobře namazat kvalitním krémem na opalování z lékárny, koupit si místo na pláži s dostatečným stínem a obleček střídat s bavlněným tričkem. Dcera je blondýnka a vpohodě 🙂. Byli jsme na pláži celý den, spala na lehátku nebo v kočáru 🙂.

kasyma
autor
26. dub 2017

@teraolli díky za info,no já se spíš obávám jak jsou holky dvě jedna už "větší" tak si to asi budeme s manželem muset rozdělit,myslím,že mi malá celý den na pláži nevydrží tak s ní budu chodit spát do apartmánu,no uvidíme jak to bude. Ubytování máme ve willagio Azzuro (nevím jak se to píše) a tam je i bazén tak budu spíš trávit čas s malou tam,jedeme ještě s 2 rodinami co mají děti stejně staré jako je starší dcera tak ti se zabaví skoro sami 🙂. Ještě skrz večerní procházky chodili jste s malou třeba i když už byla tma po městečku? Bylo tam víc takových?

teraolli
26. dub 2017

@kasyma Jasně, tam jsou všichni s dětmi venku večer. Jak v restauracích, tak na promenádě, obchůdky jsou otevřené do noci 🙂. Nikdo se ná Vás nebude koukat divně, když budete večer s dětmi venku 🙂.

kasyma
autor
29. dub 2017

Ještě se chci zeptat ohledně plenek jak do bazénu tak do moře jsou dobré ty jednorázovky nebo mám koupit takové ty plavečky koukala jsem na dr. max je mají myslim,že se jmenují T-tipe co myslíte?

teraolli
29. dub 2017

@kasyma My jsme ty neoprénové plavečky neměli. Takže jsem vzala ty jednorázovky určené do vody z DM. Do moře neměla žádnou plínu a do bazénu tu jednorázovku do vody.

kasyma
autor
29. dub 2017

@teraolli díky za info 🙂