Dovolená v Itálii - jaký termín je nejvhodnější, aby nebylo moc horko, ale mohli jsme se koupat?

meggie12345
27. led 2019

Ahoj koníkovky, chystáme se tento rok se synem (2 roky) na dovolenou do Itálie. Nejspíš oblast Caorle, Lignano apod. Doporučíte mi prosím nejvhodnější termín? Aby tam nebylo úplně velké horko, ale na druhou stranu, aby bylo počasí vhodné ke koupání v moři... Vím, že se počasí špatně odhaduje, ale vaše zkušenosti by mohly usnadnit rozhodování 🙂 a kdyby byl i nějaký tip na osvědčené ubytování, budu moc ráda! Děkuji!!! 🙂

pabka
27. led 2019

@meggie12345 byli jsme v červenci (první dva týdny vloni a rok predtim poslední týden v červenci) a počasí ideální, velké horko nebylo, oba dva termíny i dva dny pršelo (ne cele dny, jen odpol bouřky). Měli jsme dvě malé deti a normalne cely den na plazi, žádný vedro, pro nás ideál teda.
Před 7 lety jsme byli v září a byla zima, nedalo se koupat.

terka555
28. led 2019

My jezdivali driv asi 5let za sebou a vzdy to byl posledni tyden pred zahajenim sezony okolo 5.cervna a pocasi idealni, krasne teplo, jak na opalovani tak koupani, zadny extra vedra nebyvaly, ikdyz ted je rok od roku to podnebi horsi a horsi a vedra zacinaji pomalu v dubnu😊😂🤦‍♀️

budouci_maminka
28. led 2019

Za mne červen a září, ty první týdny před/po sezónou.. to tam i jeste neni hlava na hlave. ale je fakt ze se vic musi pocitat s deštěm...Loni jsme třeba byli v Lignanu v červenci během státních svátků a byly klasické 30C, v noci občas bouřky, u moře příjemné foukalo, malé byly necelé dva roky. Lidí ale mraky, o víkendu i nebyly k dispozici slunečníky vůbec.

pabka
28. led 2019

@meggie12345 my byli v sezóně v Caorle Altanea a lidi tak akorát, nic hrozného na plazi. Ale mě lidi nevadí, takže mám asi jiný měřítko. Ale slunečníky a lehátka byly plný sotva z půlky.
V srpnu mají Italové prázdniny, tak to pak je asi jiná.

journals
28. led 2019

Plánujeme jet začátkem června. Víc, než počasí řešíme sezónu, chceme jet mimo největší nápor turistů.

bayt
28. led 2019

@meggie12345 Já mám třeba ráda září...půlka září a nebude tam už tak narváno.

pabka
28. led 2019

@meggie12345 holky a byly jste fyzicky na severu Itálie v září? My totiž jo a bylo fakt chladno, jako pocitově ve městě vedro, ale na plazi pofukovalo, bylo chladno a do moře se nedalo ani vlezt... tak já jen jestli jsme měli smůlu a vy se tam normalne slunili a koupali?

budouci_maminka
28. led 2019

@pabka slunili a koupali.. naopak mi pocitově přišlo, že v září je moře po sezóně prohřáté a je teplejší než začátkem června. ale v září tam chytáme víc srážek..

pabka
28. led 2019

@budouci_maminka tak jsme měli asi smůlu nebo máme radši větší teplo, za nás se tam fakt koupat nedalo.

littlenymfadora
28. led 2019

Září 2018 sever Itálie Bibione, teploty kolem 29 voda jak kafe a na pláži prázdno. Paráda

malinkaelinka
28. led 2019

Za mě k moři na začátku/v půlce září. Teploty vzduchu akorát, moře po létě vyhřáté. V hlavní sezoně bych k moři nejela. A ano byla jsem takhle i na severu Itálie, Chorvatska apod. A to já mám ráda teplou vodu. V listopadu jsme byli v Maroku a to byla tak ledová voda, že jsem si i nohy máčela velmi obezřetně, oceán no 🙂 Ale my se tam teda nejeli koupat.

elis_elis
28. led 2019

Cerven nebo zari