Dovolená v Kalábrii, jaké máte zkušenosti?

mart.s.
24. lis 2013

Ahoj, řadu let jezdíme na dovolenou do severní Itálie. Příští prázdniny jsme se ale rozhodli pro změnu. Chceme se vypravit autem do Kalábrie. Ubytovat bychom se chtěli někde v okolí města Tropea. Chtěla jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s touto oblastí a hlavně - která místa mi doporučujete navštívit 😉 .

gwennie
25. lis 2013

@mart.s. Ahoj, já tam byla už dvakrát, a letos plánujeme zase 🙂 je to podle me jedna z nejhezcich lokalit Stredomori. Je tam krasne teple more, jsem zimomrivka, v Chorvatsku do vody ani nelezu, a tam vydrzim i hodinu. Taky pekne ciste. Je tam minimum cizincu, protoze je to hodne daleko. Vidis tam takovy ten tradicni italsky zivot. Ubytovani je tam levnejsi, nez v jinych castech Italie, a tak stejne v restauracich. Krasna priroda, da se dojet na Etnu. Pokud mate dost casu, doporucuju po ceste zastavku v Rime na takove dva dny, jednak se tim ta cesta rozdeli (ono prece jen 2000km naraz je drsne), a jednak neco uvidite. Pak taky doporucuju Pompeje. A co se tyce Tropey - vyborna volba! My bydleli tady http://www.villaggiololivara.com/ - ale je to jeste tak 2km od centra (na druhou stranu ceny mnohem nizsi nez v centru)

mart.s.
autor
26. lis 2013

Diky za informace 😉 .Nejvíc se bojím té cesty. Je to přeci jen dost daleko. Pompeje bych chtěla určitě navštívit. Plánuji strávit 2 týdny v Kalábrii a vlastně jeden na cestě. Ještě jsem se chtěla zeptat - měli jste tam medúzy? A byli jste na výletě na Liparských ostrovech?