Dubai s 15měsíčním dítětem, máte zkušenost?

romana_t
27. led 2015

Ahoj maminky, nemate nektera zkusenosti s dovolenou v Emiratech z posledni doby? Chystame se s 15 mesicnim synem do letoviska Ras al Khaimah kousek od Dubaje, s muzem mame sice nacestovano dost, ale se synem jsme jeste v zahranici nebyli a zacinam byt pekne nervozni a zmatkovat,jestli vse zvladneme. Brali jste si vse s sebou (mam na mysli sklenicky s jidlem, plenky apod.) nebo neni problem koupit nekde na miste? A na co urcite nezapomenout? Pripadne kam da s takhle malym ditetem vyrazit na vylet? Pokud mate zkusenost s leteckou spolecnosti Fly Dubai,budu take moc rada za tipy;) Predem dekuji za odpovedi a tipy;)

misinka_00
28. led 2015

určitě to zvládnete v pohodě, my jsme byli i trochu dál s půlročním, ted jedeme zase hodně daleko s 20měs... vždy mám trochu obavy, ale to se pak i odrazí na dítěti, chce to být v klidu a dítě je pak taky🙂
plenky jsme vždy brali nějaké s sebou, zbytek dokoupili na místě (záleží asi na dostupnosti) v tom půlroce jsem brala i pár skleniček, ale to ještě moc nejedl, že.. jinak na místě se dale vše koupit, myslím, že dubaj bude v tomto ohledu naprosto vybavená🙂 plenky nás třeba vyšly docela draho - ale co už je to dovolená.. a bylo teplo nechávala jsem hodně bez plen, ted větší plínky nosí, ale mohl by se mi tam i odplenkovat, byla bych ráda, plenek beru pár, dokoupím na místě.jídlo už jí defacto skoro vše, takže skleničky neberu. jinak brali jsme kočár a šátek (nosítko)-to se hodí někam do terénu, ale záleží co na dovolené plánujete. celkově dubaj asi není žádná divočina🙂 myslela bych na nějaké léky, něco na průjem, případně horečku, komáry, krém, ale dá se říct, že vše seženete v místních lékárnách..

morgan
28. led 2015

@romana_t ahoj, my jsme byli v emirátu Umm al quwain s 22měsíčním, všechno bylo v pohodě, plínky jsem měla sebou, to jsem brala všude, i zásoby skleniček, i když syn už jedl v hotelu celkem normální stravu a bez problémů...tenhle emirát je asi 50-60 minut od Dubaje a co mě nemile překvapilo bylo, že tam nepoužívají autosedačky, jak mi pak vysvětlila i delegátka...na výletě jsme v Dubaji byli a tam se v shopping centru dalo sehnat všechno...jinak mě nenapadá co napsat, urcite to bude v pohodě 🙂

hhelik
19. únor 2015

Ahojda holky, ráda bych se k vám přidala. My letíme do Emirátů v červnu(4.6.). Malej bude mít 24 měsíců. Mám obavy trochu z cesty. Přece jen 6hodin letu + ještě do hotelu v Ras al Khaimah. Trochu se bojím, že jsme vybrali už dost horké období. Ale cestovala jsem dost už se starším a vždy to bylo ok. A mladší byl vloni v srpnu v Tunisku a taky to zvládl krásně. Jen to nikdy nebylo tak daleko. Jí už všechno takže si určitě i tam něco vybere. Máme All inklusiv. Navíc ještě kojím takže i to bude mít k pistnému režimu.

fyffes
19. únor 2015

My jsme byli s rocni dcerou-pulku letu prospala,takze cesta v pohode.meli jsme all inclusive a bez problemu.emiraty jsou ciste,takze bych se nebala 🙂

hhelik
19. únor 2015

@fyffes A v jakém období jste byli?

petravis
19. únor 2015

My jsme byli v Dubaji v červnu 2012 jen s manželem a musím bohužel říct, že bych tam s dětma nejela, bylo tak příšerné horko, že se to vůbec nedalo. Dva dospělí zdraví lidi a měli jsme fakt problém. Ani se nám nic moc nechtělo podnikat.

cutie_01
19. únor 2015

@misinka_00 Kam hodně daleko se chystáte? (zvědavost, máme cca stejně staré dítě a dilema, jestli jet někam daleko nebo ne).

wenduliks
19. únor 2015

@romana_t V cervnu uz tam bude silene vedro. Toho bych se bala nejvic. Dubai je naprosto vybavena,plenky,jidlo pro dite,vse maji. Fly Dubai je low cost,takze si na palube musis vse platit.Pivo treba 8USD 🙂,sluchatka atd,vse za poplatek,ale jinak ok spolecnost, Emirates to ale nejsou… 😉

fyffes
19. únor 2015

@hhelik byli jsme v unoru a pocasi akorat krasne pro deti.ja tedy do bazenu nevlezla,ale do more jo.male jsme vzali bazenek a nanaseli vodu z more.rikal nam mistni taxikar,ze od dubna uz utikaji i mistni z emiratu,ze se tam neda kvuli horku byt.takze s detma doporucuji max do brezna.

romana_t
autor
27. únor 2015

Tak uz jsme zpatky doma a skvelyyy;) Byli jsme nadseni my i syn, vsude cisto, more teple, vsichni mluvi bez problemu anglicky a veci pro deti neni problem koupit. Nakonec i let s Fly Dubai byl fajn, sice low cost,ale zase maji mensi letadla a bylo vic jak z poloviny prazdne, tak syn mohl chodit v ulicce a lezt po sedackach a nikomu to nevadilo🙂

misinka_00
18. bře 2015

@cutie_01
vratili jsme se z dominikany.. cca mesic, parada, plenky vsude, i jine veci pro dite( js tam kupovala akorat ty plenky) lekarny taky vsude, mili ochotni lide-hned se pozna kdyz uz je clovek zase zpet v evrope:( let cca 9-10 h.. malej mel ted 21m a spal na nasich sedackach, protoze svoje misto nemel.. my jsme se nejak uskromnili, bohuzel chovani posadky tragedie, ale to uz by bylo na jinou diskuzi nekde jinde.
jinak za me muzi rict, ze to nebyla absolutne odpocinkova cesta-ale to prosze d takto starym ditetem co furt lita std byt uz nemuze.. zalezi na kazdem jestli to pro nej ma smysl ci ne...

hhelik
15. čer 2015

Ahojda, tak jsme se včera vrátili z Emirátů. Malej i přes ty vedra to skvěle zvládal a to fakt bylo okolo 42-45stupňů. Měl overálky, mazán 50+. Není ani uvařenej ani spálenej. Moc jsme si to užili a i ta dlouhá cesta byla naprosto v pohodě. Jen v ČR nám bude už jen zima. Moře mělo 37stupňů takž hcladit jsme se chodili do bazénů, ty měli 28.
Moc jsem se bála, že cestu probrečí nebo tam budeme muset být kůli horku zalezlí, ale vůbe nebylo ptřeba. Jen mezi 12-15 jsme šli na oběd pak na pokoj spinkat. A když se nám chtělo jít ven dřív vlezli jsme si do bazénu kde byla plachta. Měli to úžastně uspůsobené dětičkám a i přes období, které tam teďka je tam byla ohromná spousta dětí dokonce i ročních. Celkově největší % dětí tam bylo okolo2-4let.

bosorka3113
11. črc 2015

@hhelik ahoj prosim ta a v akom hoteli ste boli?

hhelik
12. črc 2015

@bosorka3113 Hotel Hilton Ras Al Khaimah resort & spa. Je to fakt super hotel. Vhodný pro děti. A od Fischera jsou děti do 12 let zdarma a je tam pro ně hlídání formou animací(od cca 4 let) a českou animátorkou. A to se jim moc líbilo. Jídlo tam mají přímo pro děti. Takže si každý vybere.
Před 7lety jsme byli( ještě bez dětí) v Ras Al Khaimah Village a bylo to také super, ale oproti tomuhle se to opravdu nedá srovnat a nebylo zázemí pro děti.
Když tě něco bude zajímat klidně písni co

jadie
16. črc 2015

My jedeme od Fischera taky do Hilton Ras Al Khaimah a to 20. září, syn bude mít čerstvě 3 roky a dcera 6 let, tak jsem také zvědavá, jak to zvládneme, bude to první jejich cesta letadlem a celkově i moře poprvé 🙂 Nemáte třeba nějaký tip, co nezapomenout nebo na co si dát pozor nebo tak něco? Díky moc