Jak cestovat s kočárkem autobusem a vlakem?

anny87
9. čer 2019

Ahoy prakticky dotaz. Jak cestovat s miminek autobusem (NEMYSLÍM MHD) s kočárem? Vleze se tam? A vlakem je to jak? S kočárem, v autosedačce? Platí se i za mimčo?

kepu
9. čer 2019

Cestuje se normálně s kočárkem ve vlaku je většinou na začátku a na konci vagon pro kočárky a za kočárek se neplatí... 😊

merope
9. čer 2019

@anny87 Jen pozor - ve vlaku musí mít i mimčo lístek! Stojí nula korun, ale musí ho mít (je to asi kvůli přehledu, protože společnostem za tento typ přepravy doplácí stát).

Jinak bude dost záviset na typu autobusu na lince - takže bych se ptala dopravce.

anny87
autor
9. čer 2019

Dekuji

hanih
9. čer 2019

@anny87 Já jela autobusem jednou s dcerou, ale to už byla v golfáči. Kočárek dal řidič dolů do zavazadlového prostoru, dceru jsem měla na klíně. Neplatila myslím nic. Jak je to ale s malým miminkem, to nevím. Obyč. vlakem jede miminko normálně v kočárku. Jsou tam většinou vymezené prostory pro kočárky. V rychlíku jsou kupé pro matky s dětmi ve voze, kde je i prostor pro přepravu spoluzavazadel (kol apod.). Tam předáš kočárek průvodčímu a při výstupu si ho zas vyzvedneš. Ale jak se řeší úplně malé miminko, s tím asi taky neporadím. Vím, že známá mi říkala, že si na sedačku položila deku a na ni miminko a tak jeli, ale jestli je to běžný způsob taky nevím.

j.a.n.i
9. čer 2019

@anny87 Blbě, dovnitř se povětšinou nevejde, takže složený kočár do zavazadlového prostoru a mimino na klíně = pokud to jen trochu jde, volila bych jiný způsob. Případně v některých (lepších) busech jde přikurtovat sedačka, tak tam bych volila podvozek a vajíčko, pokud ti tedy v cílové destinaci někdo může půjčit kočár.

lipli
16. čer 2019

@anny87 Za mě je jednodušší vlak, dost jich bývá nízkých případně u dětských vagónů bývá místo na kočárek.

sirka1
16. čer 2019

Taky radši doporučím jet vlakem. Pokud si najdeš spoj, který je pro vozíčkáře, tak je nízkopodlažní a nikdo ti nemusí pomáhat. Zároveň je ve vagonu spoustu místa a nebudeš překážet. Autobusem jsem jela párkrát a kolikrát je tam jen jedno místo pro kočárek, které už může být obsazené. A stejně tam překáží, cestující se musí procpat okolo kočárku.