Kam s mimi v zimě za teplem?

zdeniii
22. zář 2010

Ahojky, máte zkušenost kam jet (letět) v zimě nebo ted na podzim s miminkem, aby tam bylo ještě teplo? Nemusí být na koupání, jen bychom si chtěli užít ještě tepla a pohody. Teda krom Egypt, Turecko a tak, tam bych se s prckem ještě bála. A jak jste zvládnuli cestu, let a pobyt? Co se tam dalo dělat? Nechce se nám jen zase někde ležet 🙂 ale je mi jasné, že všude to na kočárek není 🙂))

morgan
22. zář 2010

ahoj, doporučuju Kanárské ostrovy, není to zas tak drahé a v last minute je to super, doporučuju ck fischer, mají dobrý ceny. Počasí příjemný, moře pěkný, byli jsme jednou v únoru a jednou v lednu, je tam krásně celý rok...Let trvá cca 4,5 hodinky, určitě byste to zvládli 🙂

jijitka
22. zář 2010

souhlasím s morgan. Jiná destinace, kam by se dalo doletět za 4 - 4,5 hodiny, mě nenapadá (snad jen Madeira, ale tam není zas co dělat). Já byla na Tenerife - sice až v květnu - ale vím, že je tam (zvlášť na jihu) krásně celý rok. Kromě koupání je tam spousta míst na výlety, 2 zoologické zahrady, akvaparky ...
A je to tam "civilizované", lékařská pomoc funguje spolehlivě (osobní zkušenost 😉 ), v supermarketech normální evropské potraviny, takže není problém s jídlem pro prcka.
Jen pozor na případný výběr místa, někde je ubytování dost v kopci, takže s kočárkem by to byl docela výšlap.
A určitě bych doporučila i Gran Canarii - osobně jsem nebyla, ale znám dost spokojených lidí, kteří tam byly.

zdeniii
autor
23. zář 2010

Jjo Kanárské ostrovy mne také napadly a Madeira také, akorát si tu Madeiru s prckem moc nedokážu představit 🙂

luthien.k
23. zář 2010

@jijitka, nemůžu souhlasit s tím, že na Madeiře není co dělat, aquapark je tam taky (ovšem s 8m dítětem to moc na aquapark stejně není), zoo teda nevím, ale zase je tam mnohem hezčí příroda, všude zeleno, super trh ve Funchalu, možnosti spousty výšlapů okolo zavlažovacích kanálů v horách (levád) i u mořského pobřeží (vyzkoušeno 🙂), hotely jsou vybaveny bazény (v moři se, pravda, moc koupat nedá), služby skvělé díky tomu, že tam jezdí hlavně starší západní turisté... 😉 Já bych přístě volila zase Madeiru, protože my třeba na koupání moc nejsme, spíš na tu turistiku.

jijitka
23. zář 2010

@luthien.k to máš pravdu, pro milovníky přírody, kytiček atd. naprosto úžasná. Já to brala spíš z hlediska aktivit pro děti, koupání atd.

luthien.k
23. zář 2010

@jijitka, jasně, s většíma dětma bych tam taky asi nejela, to fakt radši někam, kde se budou moct cachtat v moři, ale když je dítě nosící v nosítku, tak je myslím pro rodiče Madeira ideální, protože s 8 m prckem se stejně moc jiných aktivit dělat nedá podle mě.

morgan
23. zář 2010

Tak jsem koukla na tu Madeiru a vypadá to hezky, i cenově dostupný, ale podle těplotních tabulek to vypadá, že na Kanárech je teda tepleji 😅, na Kanárech taky nejsou žádný dusna, ale přece jenom je to teploučko a dá se koupat i v moři. Ale stejně asi záleží jaký kdo chytne zrovna počasí 🙂

luthien.k
23. zář 2010

@morgan, jasnačka, Kanáry jsou níž a míň tam prší, ale zase na druhou stranu: protože na Madeiře prší, tak je tam tak hezky zeleno 🙂 Tam to prostě není na válecí dovolenou (tu bych si ráda někdy dopřála, ale ono to dítě ne a ne se vále 😀)

morgan
23. zář 2010

@luthien.k no, tak to je jasný, válecí dovolený to už nejsou 😀, na tý poslední dovče jsme to dělali tak, že tam přímo na pláži u vody byl takovej dřevěnej přístěnek (pro vozíčkáře), tak jsme ho po obědě uspali a nechali v kočárku tam a mohli třeba 2 hodiny ležet u moře a v moři 🙂. Byl tam stínek takže to tam hojně využívalo spousta rodičů 🙂