Karavanem do Chorvatska. Jedete a hledáte na místě?

fita
4. srp 2021

Prosím, chtěla bych vás poprosit o vaše zkušenosti. Jelikož jsme zvyklí létat pouze k moři a letos kvůli všem možným opatřením nechceme, půjčili jsme si na poslední chvíli karavan. Od tohoto pátku, na 6 dní.Od rána obvolavame v Chorvatsku kempy a nikde nemají jediné místečko volné.Preferujeme s bazény /hřištěm pro děti. Máte prosím některá z vás zkušenost s tím, že prostě jedete a hledáte na místě? Nemáme s tímto typem cestování žádné zkušenosti. Já mám raději jistotu, prostě potřebuji vědět, že jedu na předem domluvené místo🏖️Nejspíš je to hodně na poslední chvíli a máme smůlu. Když nevyjde Chorvatsko, pojedeme do Polska, je tam pro děti také mnoho zajímavých míst , ale stále doufám v ,,teplé,, Chorvatsko, než ,,studené,, Polsko🩳👙

adula000
4. srp 2021

my byli minulý rok v kempu na Istrii v Lanterna premium camping, byl to obrovský kemp, s využitím pro děti, několik bazénu, skluzavek, tobogány.

knuffel
4. srp 2021

Hele, já bych se toho tak moc nebála, až dorazíte do Chorvatska, první noc můžete přenocovat v nějakém menším volnějším a bez zábavy a potom další den hledat vhodnější... A obecně je podle mě volněji na ostrovech.

Jinak já osobně moc nechápu, proč někdo hledá na dovolené tobogány a bazény, když je u moře, do aquaparku můžu přece i u nás...

adula000
4. srp 2021

@knuffel my se synem jezdíme taky tam kde jsou tobogány apod., Ale jen proto, že je jedináček a on se tam vyblbne. Nicméně, jsme to vždycky dělali tak, že ráno - dopoledne moře, po obědě tobogány a tak.

knuffel
4. srp 2021

@adula000 Ale jo, to nemělo být rýpavé, vůbec, to jsem nemyslela zle, to byl jen můj názor, já to chápu, že pro děti je to určitě o dost pestřejší.
Ono tyhle kempy velké s různým vyžitím budou obsazené dost, to není vůbec pro mě, když si představím těch lidí, jdou na mě mrákoty. Ale stejné to bude v Polsku, takže já bych osobně volila to Chorvatsko s tím, že když nic vhodného nenajdu, zaparkuju prostě v nějakém menším kempu a smířím se s tím, že mi zůstane jen to moře, protože bude asi o dost teplejší než v Polsku 😀

adelka951
4. srp 2021

Jezdíme pravidelně do sítě kempů Camping Adriatic, jsou to hooodně velké kempy, dle mě snad ani nejsou naplnit. Podívej se na jejich stránky, můžeš případně rovnou zabookovat.

malinkaelinka
4. srp 2021

Byli jsme s karavanem v Chorvatsku 2015, jeli jsme od Sibeniku dolů až k Dubrovniku, vystridali jsme 4 kempy a nikdy nikde nebyl problém. Byly to male kempy, jen sprcha a záchody, ale my jsme nic jiného nehledali. Koneckonců, kdybyste třeba první den nic nenašli, prostě prespite někde na divoko, to je s karavanem paráda.

zelenaesmolda
4. srp 2021

@fita
co Albanie?Je taky celkem blizko a nebude tam takovy natresk.Osobne nechapu co maji vsichni na Chorvatsku...

knuffel
5. srp 2021

@zelenaesmolda Nám třeba se líbí, že je to moře blízko (máme malé auto, ale tři děti), mají dlouhé pobřeží, takže najdeme místo, kde nejsou davy, ubytování seženu v cenové hladině stejné, jako bych našla i u nás. Do restaurací nechodíme ani u nás, takže si zajedeme nakoupit do obchodu, něco ukuchtím, koupíme si u stánku u silnice ovoce a zeleninu od místních. Máme auto, vyrážíme poznávat okolí, prostě se nám to tak líbí 🙂.

knuffel
5. srp 2021

@zelenaesmolda Jo a v aktuálním roce nám do té dovolené také vstupuje to, kam jako neočkovaní smíme (byť teda s testem), takže cesta přes Slovensko nepřipadala v úvahu, z jiných zemí bychom pak při návratu měli potíže s karanténou, člověk taky nemůže po dovolené sedět zase na zadku doma, že jo...

zelenaesmolda
5. srp 2021

@knuffel
tak to by me prave ani nehlo na dovolene varit 🙂

knuffel
5. srp 2021

@zelenaesmolda Mně to nevadí, na pizzu koupím i těsto, nepatlám se s tím, špagáti s omáčkou jsou taky rychlovka, špenát, kuřecí plátky šup na pánev... si nepředstavuj svíčkovou se šesti 😀.

knuffel
5. srp 2021

@zelenaesmolda Pro mě je zkrátka důležité, aby na místě nebyla hlava na hlavě a aby apartmán měl dvě ložnice a byl kousíček od moře.
Když jsme jeli úplně poprvé do Chorvatska, rok 2011, neměli jsme domluvené žádné ubytování, řekli jsme si, že něco najdeme na místě, zastavili jsme asi ve čtyři odpoledne v Biogradu a já jsem se málem rozbrečela, že tady nebudu a okamžitě jedeme domů, tam bylo tolik lidí, že jsem neviděla ani pláž, ti lidi leželi vedle sebe namačkaní, skoro se dotýkali, takhle si představuju peklo na zemi... Doslova jsme zdrhli trajektem na ostrov, tam už pohoda a klídek 🙂.