Klidná dovolená v Itálii, poradíte oblast?

pajik82
16. pro 2016

Dobrý den,
ráda bych věděla vaše názory a zkušenosti s dovolenou v Itálii. Chtěli bychom jet s dětma v létě k moři, ale mám přímo odpor k plážím typu Bibione, Lignano - sice jsou tam hřiště pro děti apod. ale těch min. 10 řad slunečníků... mám trochu jinou představu o plážování 🙂 Byli jsme dvakrát v Chorvatsku - malé plážičky, překrásně azurové moře... ale chtěli bychom tentokrát na písek. 🙂 Dovolenou spojíme s horama v Rakousku, tak můžeme sjet autem i trochu níž než jen Bibione... poradíte nějakou oblast?
Předem moc děkuju

hojda
16. pro 2016

Klidnější bylo Eracle Mare ale malé plážičky najdeš asi těžko. To je daň za ten písek☹. Jsem zvědavá, jestli někdo nějakou takovou poradí🙂.

hanih
16. pro 2016

My jsme před několika lety byli na poloostrově Gargano u města Peschici a byla to tam paráda. Nepřelidněné písečné pláže, krásná příroda, malebná městečka, spousta míst na procházky. Ještě jsme měli štěstí na ubytování, protože to bylo stranou, takže klid, ale pořád celkem blízko k pláži. A bylo tam docela málo cizinců. Když jsme pak mluvili s provozovatelkou toho penzionu, tak říkala, že tam jezdí na dovolenou hlavně italové z měst nebo ze severu. Je to ale docela nízko, až v ostruhách té italské boty 🙂 ale je tam fakt nádherně 🙂

dandaa
16. pro 2016

V Itálii je klidněji a s menšími plážemi az níž na jihu ale cesta daleká.Kdyza jsme byli ve Slovinsku tak jsme pak sjeli do Grada jelikož je to kousek.Nejvíc záleží na termínu,klid je většinou jen v červnu.Přes sezónu je všude extrémně lidí

achjonetusim
16. pro 2016

Souhlasín s @dandaa , základ je termín. Výhoda když máte malý děti ještě mimo školní docházku, jeďte v červnu nebo v září to je lidí všude znatelně míň a i ceny za ubytování jsou nižší.