Krkonoše. Máte tip na prázdninový pobyt?

2veverka
2. čer 2023

Holky, prosím vás, kdo z vás jezdí do Krkonoš a máte zkušenosti?
Hledám na týdenní prázdninový pobyt místo, které by bylo na východišti turistických tras - tj. dobrá lokalita, fajn ubytování. Nemyslela jsem na Špindl, spíše na Pec, Černý důl, Horní Malou Úpu a Velkou Úpu. Děkuju!

dashyyy
2. čer 2023

Jedeme příští týden do Pece, vybrala jsem toto, fakt moc se mi líbí ta lokalita, jsem z toho úplně paf https://www.hotel-emerich.cz/

2veverka
autor
2. čer 2023

@dashyyy Díky, a už jsi tam byla? Já si totiž těžko představuje ty reálné vzdálenosti atd.

dashyyy
2. čer 2023

@2veverka v tomhle místě ne.. mám ale hotový itinerář výletu a z hotelu je to kousek do Pece k lanovce nebo i ten relax park.. plánuji turistické trasy přes mapy.cz a procházím si to panďulákem na googlu, abych věděla, co je jak daleko ;)

lovemusicsun
2. čer 2023

Podle mě Harrachov je pro děti super. Bydleli jsme v penzionu Pretty a určitě doporučuji. Případně tam je Orea Resort, ten je také dobrý, pokud chcete velký hotel. Případně v Černém Dole je Penzion Fulda, ten také stojí za to.

2veverka
autor
2. čer 2023

@lovemusicsun a co z toho je podle tebe na nejlepším místě, nejhezčí a nejklidnější?

sarihy
2. čer 2023

Pokud chcete výlety na celý týden, tak budete stejně muset někam z té své základy popojet autem. Ať budete kdekoliv, jsou z těch míst tak maximálně 3 různé výlety. Já doporučuju Harrachov nebo Špindl (Špindl lepší, je uprostřed Krkonoš, takže dojedete v klidu jak na stranu ka Harrachovu, tak do Jánských lázní a do Pece)

2veverka
autor
2. čer 2023

@sarihy ne, budeme bez auta. Ale měly by dobře fungovat cyklobusy, ne?

sarihy
2. čer 2023

@2veverka To bohužel nevím, s autobusy zkušenost nemám. Ale co tak koukám, tak jezdit by měly po různých trasách, ale je potřeba hlídat jízdní řád, nejezí moc často koukám. Každopádně i kvůli velkému množství zastávek po cestě ty přesuny budou trochu delší. Ale jak píšu, v tomto se neorientuju, my všude autem, takže jsme i díky tomu dosti flexibilní.

lovemusicsun
2. čer 2023

@2veverka Všechno je to dobré ubytování, proto to doporučuji. Nevím s jak starými dětmi jedete a co na dovolené vyhledáváte, tak těžko říci, které ubytování Vám bude vyhovovat. Z Černého Dolu se dostanete busem do mnoha míst, do Jánských lázní, do Pece.. Z Harrachova taky, ale spíše směrem k Jizerkám. Myslím, že na obou místech se dá strávit hezká týdenní dovolená.

2veverka
autor
2. čer 2023

Ideálně kdyby se vyjádřil někdo, kdo ty cyklobusy prakticky vyzkoušel...

dandaa
2. čer 2023

My milujeme Harrachov a okolí. Klidně napiš, znám vše jako své boty ,máme to tam jako druhý domov.

2veverka
autor
2. čer 2023

@dandaa Děkuju moc. Napíšu Ti do IP.

eviicka
2. čer 2023

Nenapíšu konkrétní ubytování, ale Pec bez auta byla vždy v pohodě, autobusy jezdily do Horní malé úpy (zpátky přes Sněžku), do Jánek (zpátky přes Černou horu) a myslím, že to šlo v pohodě i do Špindlu (zpátky přes Kozí hřbety). Vůbec bych se toho nebála. Naopak auto je komplikace, protože se člověk musí vrátit na výchozí místo.

2veverka
autor
2. čer 2023

@eviicka Díky za povzbuzení! Klidně uvítám i jiné praktické doporučení. Líbí se mi teď jedno ubytování v Černém Dole. Mají výborné hodnoceni, ale trochu mě štve, že chtějí předem zaplatit celou částku.

eviicka
2. čer 2023

@2veverka já bych se nebála přímo Pece, strávila jsem tam na mládí i kus dospělosti (teda jako turista, nežila jsem tam), a naši tam jezdili každé léto na týden přes 20 let. V té Peci toho je fakt hodně dostupného, i kratší procházky, rozhledny, lanovky. Záleží taky jak zdatní a nadšení turisté jste 🙂.

2veverka
autor
2. čer 2023

@eviicka Nejsme extra zdatní, to ne. Spíš budu krotit tři děti různého věku a zájmů. Někam se snad dá přiblížit tím busem. Prosím, můžu ještě poprosit o info - volit spíš Pec nebo Černý Důl? V každém mě zaujalo jedno ubytování.

eviicka
2. čer 2023

@2veverka tohle neporadím, Černý důl neznám 🙂. Jak staré máte děti? Jako pokud nejsou moc velké (zdatné), tak bych volila hlavně podle atrakcí v okolí - hřiště apod (a že v těch rezortech jich bude dost). Přeci jen ty "procházky" co jsem uváděla před tím, už jsou celkem delší horské přechody (byť kopce se dají zdolat lanovkami).
Asi bych to tolik nehrotila, v obou bude dost zábavy i krásná příroda 🙂.

jana_a_jan
3. čer 2023

My byli v Pecce,penzion pecka a byla to pecka 😄

2veverka
autor
3. čer 2023

@jana_a_jan koukám na pěkná hodnocení. Jen škoda, že je to bez jídla.

2veverka
autor
3. čer 2023

@eviicka Právě že nejstarší má 14 a nejmladší 6 a ještě toho moc neujde. Hodně tedy záleží na poloze toho ubytka, aby bylo celkově příjemné a bus nebyl moc z ruky. Nechci stále řešit brblání...

cicinka0108
4. čer 2023

@2veverka za mě Harrachov, Orea resort Sklar, taky jsme byli bez auta a super doprava busem a spoustu možností výletu v okolí

ada22
4. čer 2023

A co něco kolem Míseček. Jezdí tam autobus na Zlaté návrší a tam jdou udělat tři hezké celodenní výlety. Ale pec je taky super. Nejsou tam takové kopce a možnost výletů je asi větší a hlavně mi baví jak je tam jiný ráz těch hor.

2veverka
autor
4. čer 2023

@ada22
A v Horních Mísečkách, to už zážitek těch velkých hor? V Péči mě možná odrazuje ten turisticky rumraj, ale zase se mi zdá, že je tu více busu, vlastně 2 linky...

2veverka
autor
4. čer 2023

@cicinka0108 A kde se vám nejvíce líbilo, můžu se zeptat? Je tam i nějaké koupání?

ada22
4. čer 2023

No je tam jiný ráz té krajiny. Takový víc holé. Kolem Pece je to bez auta asi lepší. Mumraj je i na těch hřebenech kolem Zlatého návrší. Záleží jak se to sejde. Kolem víkendu za hezkého počasí je to horší. Jinak před pár lety jsem byli na jeleních loukách a tam byla možnost koupání ve venkovním bazénu za poplatek. Jinak jako děti jsme se koupaly v Úpě, ale je to fakt studený 😄.

cicinka0108
4. čer 2023

@2veverka v Harrachově je co vím i venkovní koupaliště V Zákoutí,jinak co my už několikrát byli v Orea Resortu tam je vnitřní bazén. Autobusem jsme byli i ve Špindlu, ale ten mě tak nenadchnul. Každopádně autobusová doprava tam funguje dobře. Záleží na tom co preferujete.

2veverka
autor
4. čer 2023

@cicinka0108 díky moc. A chodili jste kratší nebo delší trasy? A líbilo se tam i dětem?

sarihy
5. čer 2023

@2veverka Na krátké výlety je Harrachov lepší. Navíc tam je i lanové centrum, bobová dráha atd., takže pokud nejde chodci a neujdete 25 km, tak je tohle místo dle mého ideání. Autobusem pak můžete třeba do toho Špindlu na jeden den nebo tak.

dandaa
5. čer 2023

Ještě napíšu sem kdyby někdo hledal
Harrachov -Vosecka bouda-vodopád Kamínek (pl) jedna cesta 13km
Harrachov-Rýzoviště-Harrachovou cestou přes pramen Labe na Sněžné Jámy cca 14km
Harrachov-Rokytnice nad Jizerou a skalní vyhlídka Stráž 9km, busem zpět
Harrachov-Ručičky -Dvoračky-Hutsky vodopád a zpět do Roky cca 10km,potom busem zpět
Harrachov -Bukovec 12km
Vše chodím s dětmi od jejich dvou let ,nejde o náročné trasy

sarihy
5. čer 2023

@dandaa Akorát tedy autorka píše, že nejsou moc zdatní, takže ten výlet k prameni Labe bych asi v jejich případě vynechala - půlka cesty do kopce asi nebude pro ně ideální volba. Viděla bych jako ideální lanovou na Čerťák, na Ručičky a dolů kolem Zátiší, to je myslím tak akorát pro nezdatné chodce. Ty výlety, co píšeš, jsou jinak parádní. Ještě bych přidala Čerťák - Ručičky - kolem Zadního Plechu na Krakonošovu snídani a podél Mumlavy zpět (ale i to je na déle).