Léky do letadla. Musí být v původní krabičce? Musím mít potvrzení od lékaře?

terezasv6
14. bře 2022

Dobrý den,

za chvíli poprvé letím a zajímá mě, jak je to s léky na předpis, něco jsem se dočetla, ale nenašla jsem, jestli je nutné mít všechny léky v původní krabičce nebo jestli postačí platička. A taky, jestli po Vás vyžadovali prohlášení od lékaře, nevím, jestli si ho stihnu obstarat a jsem z toho akorát ve stresu :D
Děkuju za odpověď

shirilka
14. bře 2022

@terezasv6 Naposledy když jsem letěla, nikdo to moc neřešil - je to ale už skoro 5let 😃 měla jsem sebou injekce fraxiparinu a nikdo mi nic neřekl, a ještě paralen nebo tak něco obojí bez krabičky, jen s příbalovou informací.

barmil
14. bře 2022

@terezasv6 jediné, kde mi kdy řešili léky bylo pri odletu z Egypta, moc rádi koukají, co člověk má a zda by se jim něco nehodilo. Jinak to nikdy nikdo neřešil a to jsem byla i v Číně, nebo Kanadě.

j.a.n.i
14. bře 2022

@terezasv6 Po Evropě to nikoho nezajímá a je fuk jak to mas. Ale treba v Asii, kde hodně resi drogy, muze byt neco problem, tam bych vozila original baleni a i papir od doktora.

me_druhe_ja
14. bře 2022

Malej bere antiepileptika a ještě jeden speciální lék a to jsem měla vždy v letadle u sebe včetně kopie receptu. Litame Francii-CR a zpět a jednou ten recept kontrolovali. Ale to jsou fakt speciální léky. Asi bych měla u sebe raději potvrzení od doktora.

misamisenka
14. bře 2022

My jednou vezli antibiotika v sirupu, co syn dobiral. Sirup v lahvicce trochu vetsi nez 100 ml, nemela jsem ho v krabicce. Na letisti ve Vidni jsem jim o tom rikala a davali ho na kontrolu do toho specialniho skeneru na piti (tam tehdy strkali i vsechny kapsicky a detsky piti, co jsme meli sebou). Jinde jsem ale ani kontrolu detskeho piti nezazila.

westie
14. bře 2022

Létala jsem vždy na kratší dobu po Evropě a nikde to neřešili - vždy jsem si vzala jen takový počet léků, co jsem potřebovala v originál balení. Jak píší holky přede mnou, řešila bych podle množství léků, které potřebuješ mít s sebou, a kam letíš, případně konkrétní letecká společnost - a pokud by sis nebyla jistá, dá se ověřit na jejich infolinkách.