Lyžování s dětmi v Rakousku. Kam? Máte tip?

maart
6. zář 2009

Zima je jeste daleko, ale my uz s manzelem stejne premyslime, kam s detmi vyrazime na jarni prazdniny. Kazdy rok jsme zatim jezdili do Krkonosk, ale letos maji kluci (teda ten starsi, skolak) prazdniny az druhy tyden v breznu, kdy uz u nas snih nebyva tak dobry (je mokry, tezky, je ho malo). Proto premyslime, ze bychom s klukama vyrazili do Rakouska.
Mate nejake tipy kam? Chteli bychom ubytovani v penzionu nebo pripadne v soukromi - nejlepe s jidlem (snidane a vecere), blizko sjezdovky (nebo blizko skibusu). Predstavuju si nejake mensi stredisko, s dostatecnym mnozstvim zelenych a modrych sjezdovek a s moznosti lyzarske skolicky. Diky moc.

maart
autor
7. zář 2009

Holky, vy nikdo nelyzujete? 😕 ....nebo je na tohle tema jeste brzo 😀 ....

matru
7. zář 2009

Maart nám se moc líbilo v Rakousku na Hintertuxu, ubytování jsme měli v jedné vesničce v privátu se snídaní a na večeři jsme si došli do hospůdky.Vyšlo to velice levno.Akorát si nemůžu vzpomenout, jak se ta vesnice jmenovala, zkusím najít vizitku 😉

matru
7. zář 2009

jo, ještě jsem chtěla napsat, že jsme byli koncem dubna a bylo to nádherné, nahoře spousta sněhu a sluníčko a dole ve vesničce jsme seděli v krátkým tričku na zahrádce, nádhera 🙂

maart
autor
7. zář 2009

Jeee Matru, diky...tak pohledej, prosim 🙂 . My nejsme nejak extra dobri lyzari, takze nepotrebujeme mega obrovske stredisko, spis neco mensiho, pro decka.

matru
7. zář 2009

tohle je velké, ale zase veliký výběr sjezdovek, jednoduché i složitější 😉 večer budu hledat a písnu 🙂

maart
autor
7. zář 2009

Jasne, i to by bylo prima. Diky moc 🙂 .

matru
7. zář 2009

a plánujete jet i s tou maličkou?

maart
autor
7. zář 2009

Nene, prdolku nechame u nasich...tam to urcite bude mit lepsi a my si vsichni v pohode zalyzujeme. Snad to bez nas, bobek, vydrzi 🙂 .

matru
7. zář 2009

já jsem si právě říkala, že by to pro ní nebylo 😉
my bychom taky jeli rádi s tou větší, ale nedaří se nám malou odstavit od kojení 😒 ale do zimy to zvládneme 🙂

maart
autor
7. zář 2009

Ja uz par mesicu nekojim, no vlastne uz to bude rok....takze v tom problem neni. Minuly rok byla uz taky u nasich (to ji bylo 14 mesicu), ty prvni 2 dny si teda musel zvykat, ale pak zase kdyz jsme si pro ni, cely nateseni, jeli, tak k nam nechtela a chtela chovat od babicky 😉 . To jsem malem padla do mdlob! V tom breznu uz bude mit pres 2 roky, tak to snad bude dobry. A kam chcete jet vy?

matru
7. zář 2009

no ještě nevíme, ale klidně zase na ten Hintertux 🙂 kouknu co nabízejí cestovky, ale v privátu je to určitě levnější 😉

maart
autor
7. zář 2009

No ja prave ani nevim, kam mam poradne koukat...na cestovky nebo jinam, takze fakt budu rada, kdyz jeste pisnes, diky.

matru
7. zář 2009

tak jsem našla vizitku, ale bohužel tu nejsou ani stránky ani mail, pošlu ti aspon do IP adresu a telefon,ale je to už před 3 roky, tak snad to je aktuální 😉 a ta vesnice je Mayerhofen 🙂

matru
7. zář 2009

s tím ski-busem nevím přesně, ale od sjezdovky jezdil určitě, my jezdili autem,abychom nebyli závislí a mohli skončit kdy jsme chtěli 🙂

matru
7. zář 2009

pak mě ještě napadlo, že asi před 12 lety jsme byli na Hinterstoderu a to jsme bydleli v Čechách na hranicích a každý den dojížděli, ale to pro děti moc není 🙂 a je to dávno moc si to nepamatuju, ale sjezdovky se mi líbily 🙂

maart
autor
8. zář 2009

Matru, tak jsem na to koukla...vypada to fakt jako prijemny ubytovani, cena vic nez pratelska 😉 . Tak to jeste zkoukne manzel a uvidime. Diky jeste jednou....Jo, to dojizdeni ke sjezdovkam nevidim jako velky problem 🙂 .

matru
8. zář 2009

k tomu lyžování to bylo něco kolem 10 km,sice hodně do kopce a klikatý cesty, ale na jaře úplně suchý a Rakušáci i v zimě pečlivě odklízejí, takže se tam jezdí v pohodě.

editah222
11. zář 2009

Maart - já můžu doporučit lyžování ve středisku Mayrhofen, naví je od tama jen pár kiláků do dalších dvou středisek Zillertal Arena a ještě jedno (asi těhu demence, ale já si váženě nemůžu vzpomenout na název). Ubytování v penzionech je tam hromada, já můžu za naši rodinu doporučit Penzion Eberl (jen tam nebyla mikrovlna ☹ ).

Lyžovačka tam byla super, v lyžařské škole byl dokonce i český instruktor 🙂

maart
autor
11. zář 2009

Edit, diky moc...tak koukam, ze je to vlastne ve stejnym miste, co psala Matru 🙂 . Prozkoumam to podrobneji, zacinam se tesit na brezen.

maart
autor
11. zář 2009

No ten cesky instruktor ve skolicce by byl perfektni!

maart
autor
23. zář 2009

Tak holky, nakonec asi pojedeme do takovyho mensiho strediska...jmenuje se to Rauris. Neznate to tam nekdo ciiiirou nahodou? Je to maly, ale melo by to snad byt fajn. Ubytovani v penzionu, plna penze, deti uplne zdarma, moznost skolicky pro kluky, v miste taky brusleni, sankarska draha...takze pohoda 🙂 .

ledik
24. zář 2009

Ahoj maart, jestli ještě nemáte definitivně vybráno tak koukni na www.alpy.cz. Jednu zimu nám zařizovali ubytování na objednávku ve švýcarsku a vše zajistili ok. Můžeš kouknout na jejich katalog jen pro inspiraci, mají tam výběr z mnoha středisek. A mám pocit, že mají vychytané speciální týdny, kdy platí jen dospělí a děti to mají celé gratis. V Mayerhofenu jsme také kdysi byli ubytovaní, lyžování na Hintertuxu je perfektní. My ale už leta jezdíme s dětmi do itálie (je to sice o cca 200km dále, ale pořád po dálnici takže to jsou 2 hoďky navíc). Loni jsme byli i s naší nejmladší lyžařkou. Manžel mi vyrobil ke kočárku podvozek s lyžema a tak jsem mohla být v centru dění a chodit na prochajdy ke sjezdovkám. 🙂 🙂

maart
autor
24. zář 2009

Diky Lediku 🙂 ...mrknu na to. Ono to vsechno vypada perfektne, myslim si, ze at vybereme cokoliv, tak nebudeme zklamany. Bude to nase prvni lyzovani s deckama nekde jinde nez v Krkonosich, tak to snad vsechno vyjde. Mozna spis uprednostnujeme mensi areal, ja mam z tech obrich nejaky strach nebo co 😅 , proste se na to necitim.

Ty jo, tak vase mala uz si uzivala v Alpach jo? Pry se v Italii taky krasne lyzuje...No my uvidime, jak bude v Rakousich.

maart
autor
24. zář 2009

Jo, Lediku...nebo nekdo teda 😉 ...nepamatujes si, kolik cca stoji lyzarska skolicka? Chteli bysme ji pro kluky nejradsi na kazdy den...treba tak 2-3 hodiny denne, s kolika penezma asi tak mame pocitat? To jsem nikde nenasla.

luckahr
24. zář 2009

maart, my jezdime do Raurisu 🙂 a podle toho, co pises, tak budete urcite spokojeny🙂 moc prijemna vesnicka, sjezdovek par, ale staci to. My vzdycky bydlime v hotelu Hubertus, s polopenzi, je to primo u dolni stanice lanovky (tak to neni nejlevnejsi), ale super!!! Kdyztak se ptej🙂

maart
autor
25. zář 2009

Ahoj Lucko, tak to je skvely, ze to tam znas 🙂 ...Na ten Hubertus jsme koukali, ale nemaji tam 4-luzkove pokoje. Skoda, je krasny a na perfektnim miste. My mame lanovku 400 m, ale 20 m od ubytovani skibus, tak bud pouzijeme ten nebo pojedeme ten kousek autem. Docela bych rada vedela, jak tam funguje ta skolicka, teda jestli jste ji vyuzivali. Jo a taky to kluziste, chceme klukum vzit brusle s sebou....byli jste? Diky moc.

luckahr
25. zář 2009

Ja myslim, ze do ty "junior suity" by se snad i postele vesly, my meli vzdycky 3 a je tam gauc a ten je myslim rozkladaci, nevim jiste 😉 no zkus tam kdyztak napsat. Poloha je naprosto super, je to tam hezky, prijemny, super jidlo, rano bufet, odpoledne kolace, kafe, caj, to jsem se vzdycky po lyzovacce tesila 😀 a vecere salaty, dezerty bufet, polevka, hl. jidlo vyber ze 3. K dispozici volne bazen a sauna🙂. No jen pro info 😉 , ale to uz vis asi i beze me, kdyz jste na to koukali, vid. Jestli to mate 400m od lanovky (sedacky), tak je to dobry, tam je velky parkoviste, ale u Hubertusu je parkoviste jen hotelovy, myslim☹. Skolicka-jsou tam 2, u Hubertusu, jedna asi spada pod hotel a druha je Maier, ty maj "kancelar" u lanovky, ta hubertusova ze strany hotelu. Rano jim deti odevzdas, pak si je na obed bud vyzvednes nebo budou s instruktorem i pres obed a vyzvednes si je az odpo. Kluky uz mas velky, lyzujou nebo jsou uplny zacatecnici? Uplny zacatecnici jezdej dole na takovy louce, ty pokrocily nahore na sjezdovkach. Resp. myslim, ze i zacatecnici jdou treba po 3,4 dnech nahoru na modrou🙂
a to kluziste vubec netusim, kde tam je 😒 jo a jeste jsi psala o sankarsky draze-byli jsme, ale je to trosku o "hubu", znamej si tam zlomil nohu ☹ , my jsme se trosku vysekali, no uplne sranda to neni a to jsme samozrejme nejeli jak blazni, tak radeji opatrne 😉

maart
autor
25. zář 2009

Ty jo...fakt zlomil nohu, jo? 😕 😝 ...tak to je sila, tak tam teda klukany nepustim!!!...o tom kluzisti prave psali na strankach CK, s kterou pojedeme. Ale to je tak nejak jedno, myslim, ze se jim ani vecer uz nebude chtit. Chteli bychom ale jet jednou do nejakych tech termalnich lazni, asi 20 km....teda jestli budu mit dostatek energie.
No jinak ja uz jsem dneska zarezervovala ten gasthof Platzwirt, vypada to taky dobre a 4-luzaky nabizeji normalne, tak snad to bude fajn. Kluci nejsou uplni zacatecnici, starsi uz bude lyzovat patou zimu, mladsi druhou (no vlastne treti, ale tu prvni zimu nechtel, plakal, neslo mu to...loni byl uzasnej sikulka), docela jim to jde a hlavne je to moc bavi. Ale skolicku potrebujou, my je s manzelem nenaucime zhola nic, jsme dozivotni zacatecnici 😀 .

Takze dekuju moc za info a lyzovani ZDAR 😉 , diiky.

maart
autor
25. zář 2009

.....o ty saune moc manzelovi rikat nebudu....to by byl "nestastnej", ze ji mit nebudeme 😀 .....

ledik
25. zář 2009

maart - kolik stojí školička ti bohužel neporadím, my učili děti lyžovat sami. Ale pokud to u toho vašeho střediska není, zkus kouknout na nějaké jiné středisko ceny budou určitě téměř stejné.