Opalovací krém a sluneční brýle pro kojence

snezzenka1
6. čer 2017

Ahoj, prosím, máte doporučení na opalovací krém pro kojence a též sluneční brýle? Děkuji 😉

ladako
6. čer 2017

@snezzenka1 ja pouzivam na doporuceni kozarky Avéne pro deti 50faktor, slunecni bryle zatim nedavam.

gnozka
7. čer 2017

Avene jako značku muzu také doporučit . Je to velmi kvalitni Francouzka firma s lekarenskou dermokosmetikou . Stejne tak la-roche . Doporučuji si zajít do lékárny s touto kosmetikou a daji Vam vzorecky na vyzkoušení .

ninive211
7. čer 2017

Kojenec jakože miminko do jednoho roku? Sluneční brýle žádné! Do dvou let se sluneční brýle vůbec nedoporučují, děti reagují pohledem do sluníčka široce rozšířenými zorničkami a brýle mohou zrak spíš výrazně poškodit! Lépe řešit to kloboučkem či čepičkou s kšiltem.
Jinak první opalovák pro mimi jsme měli Biodermu, teď máme i ten z Lidlu zn. Cien. Ale pokud se jedná o fakt malinké, jen ležící miminko, tak opalovák nejlépe žádný, malé mimčo na sluníčko vůbec nepatří, hezky pobyt ve stínu, příp. na kočárek sluneční clona a přes polední hodiny ven vůbec nevycházet. Přece jen drtivá většina opalovacích krémů jsou prostě samá chemie (hlavně čím vyšší faktor...)

misulinka44
7. čer 2017

Sluneční brýle opravdu žádné... Do tří let určitě. Dětem se vyvíjí zrak a nošení brýlí jim spíš uškodí, než prospěje... A pak časem jen kvalitní s filtry... ty levné, které mamči často kupují, žádné pořádné filtry nemají a to je pak to nejhorší,co dítěti dát na oči... Skrz tmavá skla se zorničky rozšíří, ale slabý nebo žádný filtr nepohltí dostatek škodlivého záření a dítěti skrz rozšířené zorničky pronikne víc záření do oka, než bez brýlí, kdy se zornička automaticky sama zúží 🙂... to platí i u dospělých 🙂 A co se týče opalovacího krému, měla jsem na půlročního Ladival a pak Cien z lidlu. Bioderma se špatně roztírala a špinila oblečení. Ale nevím, jak staré miminko máš, m uplné mimi bych nic nepatlala... Stejně to dítě na sluníčku nemá co dělat, když je malinkaté 🙂

eviczka85
7. čer 2017

Syn je od narození atopik a mazala jsem ho opalovacím krémem z DM sensitive pro děti faktor 50. U moře se nespálil a ekzém se po něm nezhoršil.

nada3
7. čer 2017

Ahoj, ja zkusila taky opalovak z DM 50 pro deti s citlivou pokozkou a klukum nesedel. Nechtela jsem kupovat nic velkeho a draheho, protoze to skutecne meli jen na oblicej pro jistotu, davam slunecnik a kloboucek. Letos jsem zkusila Nivea 30 spray a zatim dobry. Kamaradka jeste doporucovala Eucerin, maji i radu proti slunecnimu ekzemu, ale uz je drazsi.

andie90
7. čer 2017

My pořídili pro 11m Daylong baby 30
A pak mám ještě niveu 30..
Letos budeme jen v ČR a i dle lékárnice je 50 zbytečná 🙂

tymothy
7. čer 2017

K těm slunečním brýlím a malým dětem: Určitě nepoužívat na každodenní pravidelné nošení. Nicméně pokud pojedete k moři, do hor...je jejich použití i v případě kojenců naopak na místě. 🙂 Samozřejmostí by měla být kvalitní skla a ideálně nějaká pružnější obruba, která děcku dobře sedne. Na samotné značce až tak nesejde, ale doporučuji kupovat raději v optikách.
U krémů se přikláním k fyzikálním filtrům, pokud už je potřeba krém použít. Ona je sice teorie, že malé dítě by nemělo na přímé slunce, hezká, ale v praxi ne vždy proveditelná.

gnozka
7. čer 2017

@andie90 omlouvám se ale musím reagovat . Pokud Vam lékárníce rekla ze detem stačí v ČR 30 faktor tak by mela vrátit diplom ! Pracuji v lékárně 16 let a každy dermatolog , lékař , kvalitni lékárník Vam rekne ze detem do cca 12 veku určite 50 + . Deti nemaji imunitu kůže tudíž záření jde detem hned do pokožky . A ČR se dávno pohybuje v cervene zóně . To možna tak před 7-10 lety jsme mohli říct ze jsme jeste celkem v pohode . Bohužel .

andie90
7. čer 2017

@gnozka pokud se nepletu, tak hodnota ochraného faktoru (15/25/30/50..) znamená násobek přirozené ochrany kůže.
Roční dítě za běžného chodu přímému slunečnímu záření nevystavuji, tím pádem by "pro sichr" 30 mělo rozhodně stačit a za neběžného/vyjímečného chodu jako je například koupání v bazénu/rybníku aj.dítě stejně po x minutách přemazávám, jelikož působení vody ochranný faktor snižuje.
Nevidím tedy důvod proč patlat vyšším OF..

kajalka
7. čer 2017

@gnozka Testy prokázaly, že rozdíl mezi 30 a 50spf je zhruba 1 - 2%, pokud si pamatuji, je to jen marketingový tah a tahač peněz z kapes.

tymothy
7. čer 2017

@kajalka Jo jo, o tom jsem slyšela. Ovšem má vlastni kuze je jiného názoru. 😉

snezzenka1
autor
9. čer 2017

Moc děkuji za reakce ❤

pessi
12. čer 2017

Na radu dětské lékařky používáme Linola s faktorem 50. Je skvělý.

nupta
15. čer 2017

Máte zkušenost, s takovým, který funguje okamžitě bez čekání?

skyvik
15. čer 2017

Slunecni bryle ted urcite ne, ale pak jsou super od znacky Kietla. Dcera je atopik a z opalovaciho kremu mela do roku Daylong Baby (jen na vykukujici nozky a ruce z kocarku) a letos ve dvou letech od Biodermy ve spreji s mineralnim filtrem. Po protrepani se suprove roztira 🙂

snezzenka1
autor
18. čer 2017

Děkuji, projížděla jsem ještě různé diskuze a články. Daylong bohužel prý v testech propadl, tak se bojím.
Miminku bude asi 7 měsíců, co se chystáme k moři. Chci ho držet ve stínu, ale když se bude přejíždět apod., tak nějaký paprsek určitě na kůžičku dopadne. Naštěstí to už nebude ale v té největší sezoně.
Rozhodla jsem se pro La Roche Anthelios pro miminka (50ml, SPF50+) - nepřímá expozice slunce. Ale chtěla bych raději ještě jeden, ale nevím, který pro tak malého kojenečka a aby to byl jen s minerálními filtry - slyšela jsem o Ladivalu (SPF 50+) - v testech prý dopadla tato značka dobře. Akorát u mnoho značek nemůžu najít, jestli jsou od roku nebo od 6 měsíců nebo od kdy…

tymothy
18. čer 2017

Daylongu se neboj, za mě jsou to jedny z nejlépe fungujících krému. Na ten test mám vlastni názor, jeden rok jsem se jim ridila a bohuzel zaplakala nad výdělkem. Koupila jsem nám na dovolenou jejich vítěze (výměnou právě za mnou lety ověřeny Daylong). Hned po prvním vykoupání z nás doslova stekl. Takže jsem pak na miste za velke peníze kupovala krémy nove a nadávala přitom jak spacek.

gnozka
19. čer 2017

Daylong nedopadlo spatne ne jen v testech . Bohužel . Ve sve dobe mel sve jméno protoze byl z prvních na trhu s vysokými filtry ale dneska je na trhu spousty kvalitnějších výrobku . Jako minerál muzu jeste doporučit biodermu a nebo Avene ma velice kvalitni krémy i pro nejmenší . Jinak la roche je top . Vřele doporučuji .