Se 7měsíčním miminem k moři?

takyjedna
1. čer 2017

Ahoj, byl/chystate se nekdo s miminem k mori? Premyslime o dovolene, v zari, Chorvatsko, autem, klimatizovany apartman blizko plaze... Zadne narocne vylety v horku, jenom valecka na plazi a koupani. Mame dite, kteremu tou dobou bude 7 mesicu. Myslite, ze to pro ni bude ok? Nebude na to jeste moc mala? Na dlouhe cestovani autem je zvykla uz ted. Doma se poradit nemuzu. Slysim totiz hysterii babicek, jak jsem se zblaznila a chci ji zabit uz ted :-/ Co myslite, je to zotpovedne nebo ne?

andy80
1. čer 2017

Byli jsme loni, malé bylo 8 měsíců a paráda. Moře se jí líbilo, ještě hodně spala na pláži v kočárku, já si odpočinula, byla to paráda.

luciehutt
1. čer 2017

Ahoj, jsou rodiny ktere létají do exotických zemí i s mladšími dětmi. Když je zvyklá na cestování tak proč ne ☺

pajula123
1. čer 2017

Neda se predem odhadnout,synovec se v peti mesicich v Chorvatsku brutalne osypal (reakce na vodu-na myti,nikoliv na piti), svagr se v nicem neomezil,pro segru a maleho pobyt za trest.

lenidlo1
1. čer 2017

Proč ne. Malá je narozená v prosinci a poprvé jsme byli v Chorvatsku v květnu. Naprostá pohoda. Jsem z Brna a bydlíme v paneláku. A když u nás udeří tropy, tak je podle mě lepší být někde u moře.

takyjedna
autor
1. čer 2017

@luciehutt Cestou na Mauricius jsme potkali ceskou rodinku s malym miminkem.. To mi teda prijde prilis a tak strasnou cestu bych si nelajzla. Ale blizke Chorvatsko mi pripada jeste ok no, nevim..

takyjedna
autor
1. čer 2017

@pajula123 kdyby neco, tak bychom se vratili domu driv. Urcite bychom nic nelamali pres koleno...

saaralota
1. čer 2017

Taky o tom přemýšlím, máme roční dítě (a pětileté). Já mám spíš obavy z případných zdravotních problémů (jakýchkoliv) a hledání doktora (dobré kvality). Pobyt by podle mě byl v pohodě, cesta snad taky - případně jsme přemýšleli o pár dnech v Rakousku, aby se cesta rozdělila... ale spíš to ještě tak dva roky odložíme, než bude mladší dítě trochu větší.

thalia
1. čer 2017

My jsme byli se starším v 7 měsících dokonce naslepo na Murteru, mladší byl poprvní v 9 měsících. Cestujeme v noci, takže to vždy prospí. Vaříme z místních surovin, vodu teda kupujem. A vždy vše super. Už se těšíme na letošní dovolenou na Hvaru 🙂. Takže na okolí nehleďte a jeďte 😉.

tery_s
1. čer 2017

Já v tom nevidím problém, s mladším jsme cestovali už od jeho 6m Rakousko, Německo v létě Itálie,Chorvatsko a v 1,5r jsme letěli. Do toho roka to bylo úplně super pro všechny, malý spal na plazi po slunecnikem,chladek,klobouk a kvalitní mazání, kojila jsem a nedávala nic místního jen svoje dovezené prikrmy. Byl spokojený, hrál si a my se s mužem na stridacku koupali, večer vyrazili do města to si pospal v karce. Jako za mě super bez omezení, od 2 let už to dovolená úplně není, jak začnou chodit 😓😪😃

takyjedna
autor
1. čer 2017

@saaralota No prave pro pripadne zdravotni problemy uvazuji o dovolene autem, z Chorvatska se da uprostred pobytu lehce vratit zpet do CR, kdyby neco. Radsi bych letela treba do Recka, ale tam bych se asi bala, ze se neda jen tak odjet..

mku
1. čer 2017

My byli s malou v chorvatsku ( a jeste k tomu na ostrove, takze asi 12h cesty) kdyz ji bylo 6m a pohodicka... nevidim duvod proc ne...

bubinko1506
1. čer 2017

My ideme v auguste s 10mesacnymi dvojcatami. Cestovat budeme v noci a na plazi budeme v tieni. Hystericke babicky by som neriesila.

mku
1. čer 2017

@takyjedna a co se tyce zdravotnich komplikaci - samozrejme jsem vozila zakladni lekarnu (nastesti nikdy nebyla potreba) a zaroven jsem delala kvalitni pojisteni. Pro deti je more zdrave, tak proc jim ho upirat jenom kvuli obave co by kdyby...

takyjedna
autor
1. čer 2017

@bubinko1506 no hystericke babicky je asi hlavni duvod, proc to tady resim... Loni v lete, kdyz jsem byla tehotna a obcas jsem zvracela, tak jsme s manzelem vyrazili na klidnou dovolenou jenom tady v CR. Do HOTELU a podnikali jsme kratke vylety. To jsem si pak doma vyslechla, jak jsem nezotpovedna, jak to dite potratim a kdesi cosi. Uf. Nedokazu si predstavit, kdyby se nekdo dozvedel, ze si s malou planujeme more..

bubinko1506
1. čer 2017

@takyjedna my sme minuly rok dovolenkovali tiez len na Slovensku. A radsej som doteraz nikomu z rodiny nepovedala, ze pocas dovolenky som skoncila na 3 dni v nemocnici kvoli nizkemu tlaku. Babicky nech si hovoria, co chcu. Dovolenka s malymi bude hadam fajn. Letecky by som tento rok este nesla, ale Chorvatsko je v pohode. V pripade potreby ste autom za par hodin v CR a v kazdom trosku vacsom letovisku je pohotovost, tak by som sa nestresovala. A ked maju babicky problem, bohuzial, vy ste rodicia, je to vase rozhodnutie

riakuk
2. čer 2017

Když bylo první dceři 10 měsíců, tak jsme jeli autem do Rimini. Cesta za trest - kvůli kolonám. Naštěstí byla dcera kojená, takže jsem si nemusela dělat starosti s jídlem. Celkově bych už tak s malým mimčem k moři nejela.

lucyp13
2. čer 2017

Já v tom nevidím problem,dcera byla v 8m s nama na horách v Itálii,babicka přes den hlidala,my lyzovali,cesta i pobyt v naprosote pohode,vsichni jsme si to uzili,loni bylo dceři lehce přes rok a jeli jsme do italie,do mobil hausu, a naprosto pecka,ona si to uzivala,italove ji milovali a ja se vrátila odpocinuta jak nikdy.takze se vykašlete na babiccky a jedte!!!

terezz29
2. čer 2017

Nejdulezitejsi je, jestli chcete opravdu jet. Pokud si myslite, ze to zvladnete, tak jedte. Na babicky nedejte. Kdyz se dobre pripravite, tak nevidim duvod proc nejet. Odpicinete si, prijdete na jine myslenky a bude to urcite moc fajn. Vzdyt u more je vzdycky dobre. Pokud nic nepodcenite, mate urcite postarano o bezva dovolenou. Moje kamaradka letela na Mallorcu s 2 mesicni dcerkou. Prijela odpocata a plna energie. 🙂

saaralota
2. čer 2017

@takyjedna Taky to jde, ale když si představím, že má dítě třeba nějakou střevní chřipku, je vyčerpané, s teplotou... tak to je ta cesta domů dost dlouhá. Ale tak je to pořád civilizovaná země, tak s těmi doktory by to nemusel být takový problém. Ale přece jen dospělý něco vydrží a snáz odhadne, jestli to zvládne, nebo má vyhledat doktora, zatímco s dítětem jde člověk kolkrát radši "preventivně", což v tom zahraničí je trochu nepraktické.

kassandra1
2. čer 2017

Nejela bych. Za prvé v 7 měsících má být v autosedačce kvůli zádům nezbytně dlouhou dobu, což do Chorvatska není, navíc můžete chytit kolony. A v tomhle věku se bude plazit po rozpáleném písku, strkat kameny do pusy, na sluníčko nemůže...Myslím, že si to neužije ani dítě ani rodiče....

arielka222
2. čer 2017

@takyjedna já bych teda klidně jela..nevidím v tom problém. Kolega byl se 8 měsíčním mimcem na Bali a kamarád letos se 7 měsíčním na Mauriciu..a strašně si to chválili...my plánujeme příští rok taky s mrnousem k mori a to mu bude necelý rok 🙂 na kecy se vyprdni..všechno jde když se chce ;) jen bych dávala bacha ať není moc dlouho v autosedačce. A jestli mužu doporučit ještě lepší než Chorvatsko je Slovinsko. Je teda dražší ale lepší služby a autem tam si tam za 7 hodin ;)

isabelafuentes
2. čer 2017

Vzdyt dite v 7 mesicich nema byt ani na primem slunci,tak co by delalo u more? Zazitek z toho mit nebude,leda stres z necekane zmeny prostredi a neznameho atd. Za me ne,to si to radsi par let odpustim. Vzdyt i u nas je hezky a tropicke teploty nejsou vyjimkou. A do more dite stejne nemuze,tak proc vlastne...?

terezz29
2. čer 2017

Je to celé o přístupu. Když se chce, tak to jde. Dá se koupit stan na pláž, dítě je celou dobu chráněno. Příjemně to pofukuje větřík, takže přehřátí nehrozí. Navíc ho můžete vždycky ochladit na chvilku ve vodě. Cesta je asi to nejhorší, ale v noci se to dá zvládnout.
Myslím, že když někdo k celé věci přistupuje negativně a vidí problémy už na začátku, tak by jezdit neměl. Kdo to bere pozitivně, je připraven (štěstí přeje připraveným), tak ať jede a určitě si to užije.

andy80
2. čer 2017

@isabelafuentes a proč by dítě nemohlo do moře? Určitě lepší jak bazén s chlorem. A vždycky se dá na pláži najít stín 😉

babanci
2. čer 2017

Proč ne? Někdo tady psal, že dítě nemůže do moře a proč by jako nemohlo? Byla jsem s vnučkou v Řecku a nebylo jí o moc víc. A naši mladí letos taky letí s roční k moři. Užije si to tam nádherně, zbožňuje vodu.

babanci
2. čer 2017

@takyjedna Tak to je budeš muset asi trénovat.🙂 Já jela v sedmém měsíci do Chorvatska autobusem a byla to jedna z mých nejlepších dovolených.

babanci
2. čer 2017

@terezz29 Naprosto souhlasím. Už dopředu se bát, copak kdyby se stalo tohle a ono? Víte, co se říká u nás? Kdo se bojí, se*e v síni. 😀

kacasa
2. čer 2017

já už bych raději letěla kratší vzdálenost letadlem..ale dítě a moře ..super..proč ne?

normalnimatka
2. čer 2017

já nevim no... přestože k úzkostlivý matce mám hodně daleko, k moři bych s malým děckem nejela... prostě mi to pocitově nesedí. takováhle brutusální změna prostředí a všeho... někdo to může snášet úplně v pohodě, někdo ne. bych to asi neriskovala. nestálo by mi to za to, byť bych se mohla bez problému vrátit atd... moje dítě třeba v 7 měsících už lezlo, a fkat nevim, co by dělalo u moře..lezlo po horkým písku/ šutrech? a jak bych mu asi zakázala pohyb? by byl akorát celej tejden nas*anej...

normalnimatka
2. čer 2017

jo a taky by pojídal naprosto všecko, co by kolem sebe našel... v kočáru by mi opravdu nevydržel půl dne ležet a hrát si..nebo na dece. takže by to byl akorát stres a ještě horší péče než doma, protože tady bych nad ním nemusela pořád stát...