Sedátko na kolo, přední nebo zadní?

jitama
13. bře 2018

Plánuji pořídit sedátko na kolo, je lepší přední nebo zadní? Nebo je lepší ze začátku vozíček za kolo?
A od kolika let jste vozili děti na sedátku na kole?

konidana
13. bře 2018

tak do 1,5 roku, do 2let je lepší vozík. Pak sedačka, pro nás po odzkoušení obého, jednoznačně přední. užila se pro děti mezi 2-5 let.

kladpol
13. bře 2018

Já bych se sedátka do předu docela bála, co když bude nějaký karambol, tak to dítě schytá první. Já bych volila asi sedátko dozadu a kamarádka má vozítko a hodně si ho pochvaluje.

konidana
14. bře 2018

@kladpol manžel najel s dětmi v sedačce tisíce km, já určitě stovky a jediný karambol byl, když jsem v nulové rychlosti nestihla sesednout a i s kolem se sklopila na bok. Dítě v přední sedačce jsem rukama v pohodě zachytila a zmírnila pád, takže jsme se jen velmi pomalu položili. S dítětem vzadu si toto neumím představit, za sebe nedosáhnete a za řídítka kolo s těžištěm vzadu neudržíte. V přední sedačce je tedy docela dobré, aby dítko mělo brýle jak proti slunci, tak hlavně proti prachu a hmyzu. Naše děti měly buď sluneční nebo lyžařské.

kladpol
21. bře 2018

@konidana Tak na to je to dobré, to je fakt. Ale ještě by to chtělo něco proti hmyzu na pusu ne? Já bych se bála že by mu vletělo něco do pusy, i když to by mohlo i vzadu.

lucie01
22. bře 2018

Máme zadní cyklosedačku ( polohovací od Hamax ) a jezdili jsme od 13 měsíců, druhý prcek už má 14 měsíců a jen co se oteplí zase vyrazíme. Za mě maximální spokojenost 🙂 Vozík se mi hrozně líbil, ale ze zkušenosti z okolí, je to taky pěkná makačka - ten vozík už taky něco váží plus váha dítěte ( vlastní zkušenost, ale nemám ).

lucyp13
22. bře 2018

My mame zkušenost s obojím a pokud je dite jeste zvyklé spat a jedete na cely den tak rozhodne vozík ( nejlepe chariot), i ze sebelepší sedačky padá dítěti hlava a je to o strach, kdyz kde člověk třeba na obed nebo ma prohlídku tak vozík odpojí, sloužil ja jak kocarek

maruska116
22. bře 2018

Máme polohovací Hamax sedačku a velká spokojenost. Krásně se v ní i spí. Lze zamknout proti krádeži. Jezdím já i manžel.