Spaní miminka na dovolené, jak jste to řešili?

bru_cka
27. kvě 2017

Ahoj, jak jste řešili spaní miminka - okolo 6 měsíců- na dovolené? Měli jste vždy dětskou cestovní postýlku? Nebo spal mrňous v noci v kočárku nebo s Vámi v posteli? Děkuji za Vaši tipy!

ladyhacek
27. kvě 2017

pokud je zvyklý na postýlku tak bych brala postýlku, pokud normálně spí s vámi tka bych to tak nechala. když jsem byla u mají mamky na jendu noc a byl opravdu miminko tak spal v kočárku, ale na více nosích bych brala postýlku.
Teď spal se mnou, ale občas s námi spí (spíše k ránu) takže je zvyklý > i když po krátké dovolené kdy spal dva dny se mnou se mu pak hůře usínal ve své postýlce trvalo to asi týden dva?

bru_cka
autor
27. kvě 2017

@ladyhacek moc vám děkuji za postřehy

valeriem
27. kvě 2017

Jj, taky jsme to tak meli, jak pise @ladyhacek proste podle toho, jak byli doms zvykli

lenam
27. kvě 2017

Nám se syn v cestovní postýlce probouzel. Rušilo ho asi to šustění 🙂 Na jedné dovolené spal v kočárku, když jsme ho mohli mít na pokoji, ale jinak spal s námi v posteli.

karlajasmine
27. kvě 2017

Podle toho, kde jsme zrovna byli. Většinou spal s námi v posteli. Když tam dětská postýlka byla, tak jsme ji také využili. Nic vlastního jsme nikdy nevozili.

bru_cka
autor
27. kvě 2017

@lenam děkuju. také uvažuji o tom kočárku, jen jsem tak uvažovala zda je to vhodné, aby v něm mimčo spinkalo celou noc, např. týden... Já tedy teprve přírůstek očekávám, ale tak si tady uvažuji a tom, co budeme "muset" pořídit 🙂

lenam
27. kvě 2017

@bru_cka Mám tři děti, první syn měl velké problémy se spaním v jakékoliv postýlce. Doteď nevím proč. Miloval asi těsný prostor, cítil se bezpečněji. Já měla kočárek Teutonia a ta měla vložnou tašku. Syn několik měsíců spal v postýlce, ale v té vložné tašce. Na jedné dovolené spal v kočárku, protože se mu v cestovní postýlce nelíbilo. Ani dalším klukům se v cestovní postýlce nelíbilo, tam jsme to řešili tak, že měli svoji postel a nebo spali s námi 🙂

prostejina
27. kvě 2017

Tak my jsme to nejdřív řešili tak, že jsem na straně svoji půlky postele měla na zemi položenou korbičku hlubokýho kočárku a v tom malá spala. Pak jsme pořídili tuhle postýlku http://www.hauck.cz/hauck-babycenter-2016-cesto... a super!!! má přebalovací pult, přihrádky, zvýšený dno, takže miminko nespí "na zemi", ale normálně jako kdyby v postýlce, hezky pohupuje a třeba náš nespavec (v půl roce se budí co 2 hodiny) v tom vydrží spát celou noc a budí se na kojení až kolem 4 ráno 😀 takže malej zázrak 🙂

karlajasmine
27. kvě 2017

@bru_cka ono záleží kam pojedete a kolik miminku bude 🙂 k prarodičům bych pořídila cestovní postýlku nebo klasickou postýlku, pokud tam pojedete častěji než jednou za půl roku. Na dovolené bych se zkusila domluvit v hotelu, co tam mají k dispozici, většinou jde dětská postýlka půjčit. Pokud pojedete např na týden ke známým, zkusila bych se jich zeptat, zda neznají někoho, kdo by na týden postýlku půjčil 🙂 teď jsme např byli na dovolené, kde nic vhodného nebylo, tak jsme synovi dali na zem matrací vedle nábytku a zdi,aby neměl kam spadnout.

karlajasmine
27. kvě 2017

@bru_cka a s tím kočárkem uvidíte i podle miminka.. Můj syn by v kočárku v žádném případě celou noc nespal.. Ani mi to nepřišlo na noc úplně vhodný, ale některým dětem to asi nevadí.

jipe
27. kvě 2017

my jezdíme jednou za cca 1 - 2 měsíce na víkend nebo někdy na déle (vánoce) ke tchánovcům + kolem roka dovolená a brala jsem vždy cestovní postýlku. Spal tam stejně jako doma v postýlce. Po tom roce mu začal asi vadit těsný prosto, doma se přestěhoval do velké postele a na cestách spí snámi. Záleží jak často budete někam na noc cestovat, jestli budete mít u babiček nějakou postýlku k dispozici a jak bude prtě zvyklé z domova. Ve spoustě hotelů a penzionů mají dětskou cestovní postýlku k zapůjčení

smecka
27. kvě 2017

@bru_cka : poridili jsme do kocarku podlozku z pametove peny https://www.malvik.cz/Doplnky-ke-kocarkum-132/B...
a maly spi tam. Miluje kocarek.
Az se zacne pretacet, budeme zase tahat cestovni postylku. 😉

bekyc
29. kvě 2017

Když byl malinký tak v kočárku nebo na posteli. Když začal hrozit pád z postele, tak cestovní postýlka. Bereme ji teď už všude s sebou, na posteli samotého bych ho nenechala a na dovolené si myslím že není moc reálné aby rodiče šli spát v 8 s dítětem.