Srí Lanka s babičkou (dítě 9 let). Pustili byste?

nazka
7. led 2025

Dobré ráno, můj dotaz zní : pustili byste téměř 9ti létě dítě na Srí Lanku s babičkou a dědou na tři týdny v létě? Nutno dodat že babi s dědou jsou v plné kondici. A jeli by do českého rezortu, kde již byli loni. Díky za Vaše názory.

pilzzee
7. led 2025

Podle me zalezi na tom, jaky je to decko. Pokud je to hodna holcicka, ktera si hraje na pisku a cte knizky na plazi, tak asi vpohode. Pokud je to strelenej magor, kterej se vecne bavi tim, ze se pokousi nekde prizabit, tak v zadnym pripade.

nazka
autor
7. led 2025

@pilzzee je to varianta číslo 1🙂

konidana
7. led 2025

@nazka jo v pohode.
@pilzzee i strelenyho magora bych ochotne prenechala prarodicum, kdyby s tim byli svolni 😉. Ti nasi se teda prizabijeli v rozumnych mezich, jen boule a odreniny, neco si zlamali vyjimecne (1x max. 2x za cele detstvi- je jim 15 a 17 )

martinka_33
7. led 2025

Já bych pustila a tajne záviděla 😅 Ale záleží jací jsou prarodiče, naši jsou zodpovední, tak se s nimi nebojim dceru pustit na lyže do Rakouska a nebála bych se ani na Srí lanku, vim že ji ohlídají.

biciklissie
7. led 2025

Jestli jsou fyzicky a psychicky v kondici a zodpovědní, tak bych pustila. Dcera bude mít úžasný zážitek, škoda ji o to ochudit. A velmi bych ocenila, že se prarodiče takto krásně angažují.

drep
7. led 2025

Jasně, vím, že oboje prarodiče by se o dceru suprově postarali a měla by krásný zážitek

saralinda
7. led 2025

Určitě.

marketa1218
7. led 2025

@nazka Pokud jsou babi s dědou v kondici a holčička s nimi chce letět, určitě ano.

lauriak
7. led 2025

Ja by som sa pytala aj dcery na nazor. Ak chce ist tak by som s tym bola uuuuuplne v pohode ☺️

budouci_maminka
7. led 2025

Nepustila. Ale ne kvuli prarodicum, ale kvuli destinaci. Na bali nebo do thajska ano.

hanka_12345
7. led 2025

@budouci_maminka a jaky je v tom rozdil? Zrovna.tyhle dve plus sri lanka je vse na jedno brdo

budouci_maminka
7. led 2025

@hanka_12345 neprijde mi, byla jsem tam a rozdil jsem videla v hygiene i dostupnosti a kvality zdravotni pece. (Tu jsem tam bohuzel take vyuzila. Kousnuti opici a porezani ruky pri chytani tuňáků).
Sri lanka byla tezce na chvostu. Dovolene to byly cestovni, s pronajmem aut a projeti celych ostrovu (nikoliv placnuti se k palzi a fakultativni vylety). Proste tak to na mne pusobilo. Svoje dite (8 let) bych na sri lanku nevzala ani s nami jako s rodici, na bali a do thajska ano.

levandule_k
7. led 2025

Tvoji rodiče jsou dobří, že si takto troufají vzít dítě na dovolenou. Moje mamka by měla nervy vzít si dítě na tak dlouhou dobu na dovolenou do ciziny.

20190418
7. led 2025

Jasně

verunnaj
7. led 2025

Pustila, tříletá byla v létě s dědou taky a pohoda, akorát ona je salámista😂

jaja01k
7. led 2025

Já bych bez váhání pustila.

blondynka400
7. led 2025

@nazka Jasně že ano. Nevidím jediný důvod, proč ne. Možná tedy to, že bych tuto destinaci volila v jiném termínu, ale chápu, že v létě to vychází cenově o hodně přijatelněji + má prázdniny

felis
8. led 2025

@nazka ahoj, určitě 🙂 Srí Lanka je příjemná, pohostinna a bezpečná země. A kor když budou v resortu, tak tam to jsou takove prijemne zlate klece. Sestrenice mého muže tam žije s malymi dětmi (2 a 4 roky) a podnikají tam.
Moje ségra vzala dceru, když ji bylo 7 let na roadtrip po Evropě. Spaly převážně v kempech, nekdy ve stanu, nekdy v aute. Za tři týdny videla krásy 8 zemí a měla zážitků na celý školní rok 😃
Pokud dcera ma babičku ráda a ráda s ni travi čas, tak je to cajk.

maminapaja
Autor odpověď smazal
Zobraz
maminapaja
8. led 2025

@nazka Rodiče jezdili na letní dovolenou k moříčku s vnoučaty již od jejich tří let. Zpočátku na dva týdny, poté dokonce na týdny tři. Na dovolenou jsme jim finančně přidávali, byli jsme rádi, že si užijí prázdniny, které jim nemůžeme dopřát sami. Každý je tam obdivoval, jak se dětem věnují a že to zvládají, jelikož se jednalo o téměř 20 hodin denně. Dopoledne všichni blbli v bazénu, jezdili na tobogánech, přes poledne si chvíli dáchli pod slunečníky a po svačině huráá do moře. Večer zábavný program, rodičům patří zasloužený, velký dík a obdiv. Když otec nečekaně zemřel, maminka onemocněla, dovolené skončily. Na společné zážitky nikdy nezapomenou, takže za mně určitě doporučuji👍.

nazka
autor
8. led 2025

@felis oni samozřejmě budou i cestovat, nejen se válet u bazénu 🙂

nazka
autor
8. led 2025

Holky, moc všem děkuji za názory. Jediný je proti. Já jsem taky pro, dcera taky. Děkuji 🙂

budouci_maminka
8. led 2025

@nazka my mame vzdy zolika, ze se nam na dovolenych neco po*, takze ja bez nejdrazsiho pojisteni, pul kufrem lekarnicky a se seznamem spitalů nikdy nikam nejedu 😀 ale my ty dovolene mivame akcni a zkousime kde jake aktivity tak je tam vetsi pravdepodobnost nejakeho urazu nebo chyceni bacilu.
Kazdopadne at si to dcerka uzije a urcite at nevynechaji prirodni parky (unwalave a yala). Musim rict ze tam jsem se dojimala, jak za nase zeme je nadherna a pripadala jsem si jak v epizode z national geographic..). Pokud radi chodi, tak nadherne je i vystoupat si na Adams peak, idealne na rozbresk, to tam jeste nejsou davy..

barumrallyebum
8. led 2025

Asi jo, ale povazuji to za pomerne blaznivy napad. Vzdycky se jezdilo na prazdniny k babickam domu a ne na druhou stranu sveta. Buhvi co to prinese za situace, je to velka neznama..

lvl16
8. led 2025

Ano 🙂

lvl16
8. led 2025

@barumrallyebum Já už bezmála před 30 lety lítala s prarodiči na dovolenou 🙂.

nazka
autor
9. led 2025

@budouci_maminka nádhera ❤️

nazka
autor
9. led 2025

@barumrallyebum uplne velká neznámá ne, oni tam už byli loni, tak ví, co to asi obnáší.

eldoradoh
10. led 2025

Jasně, že ano. A tiše bych záviděla 🙂