Těhotná letos letecky k moři?

lenkalechnyrova83
26. črc 2016

Ahoj holky,
chtela jsem se zeptat, zda nektera letite v zari k mori i pres hrozby viru Zika? My jsme v lednu letos objednali letecky tyden na Ibize a v dubnu jsem otehotnela. V zari tedy budu v patem mesici, ale porad nevim, zda letet nebo ne. Je tu nekdo takovy, kdo leti?

soyevita
26. črc 2016

@lenkalechnyrova83 To by jsi nesměla nikam.Já osobně bych se nebála a v 5.měsíci mi bylo už fajn.Žádné nevolnosti a malé brisko a dost energie.Děti s mikrocefalii se rodily i před Zikou.To se můžeš zeptat neurologa.

lv
26. črc 2016

ziky se nebojím, je známá už 20let. Jen se dobře pojisti, kdyby jsi nihodou musela k lékaři. Pojišťují obvykle do 26-27tt, i snad jedna pojišťovna do 28tt, jen pokud jsi nebyla hospitalizovaná/nemocná v souvislosti s těhotenstvím.

lenkalechnyrova83
autor
26. črc 2016

Diky za nazory, povzbudilo mne to urcite a pokud mi v tom zari bude dobre, poletim. Spis me stvou ty reci, ze jak se budou lidi hromadne vracet z Ria, ze ty komary budou vozit s sebou a pokud budou mit vhodne klima, zacnou se mnozit. Mame tedy v planu poridit s sebou moskytieru a pres odpo a vecer repelent.

konekokira
28. črc 2016

Jed, ma kamarádka taky letěla v tehu a vůbec nic se nestalo 🙂 já bych jela hned, ale už mě nepojisti ☹

luj89
28. črc 2016

Já bych teda nejela. Šance že se něco stane je malé, ale kdyby se stalo, neodpustíte si to nikdy.

eviicka
28. črc 2016

@lenkalechnyrova83 váhala bych pokud bych měla nějaké jiné potíže, ale kvůli zice určitě ne. Z jižní ameriky létají letadla pořád, bez ohledu na olympiádu. Jinak co se týká repelentů, tak bych se asi zaměřila jaký, ta chemie asi taky nebude nic moc.

andreaandrejka
28. črc 2016

Nebojím se, dokonce dovolená byla v plánu. Kdybych neskončila na rizikovém, tak letíme taky.

lenkalechnyrova83
autor
29. črc 2016

Zadne potize nemam, takze pokud to tak bude i v zari, poletim 🙂 co se tyce repelentu, nebudu ho davat na kuzi, vecer mam v planu dlouhe nohavice a nejakou lehkou tuniku. Let trva jen dve hodinky, takze to je v pohode, transfer do hotelu busem hodinku. Jinak holky moc dekuju za komentare, je fakt, ze by clovek nevystrcil paty, kdyby se mel vseho bat.

daisy1
29. črc 2016

Koncem června jsem letěla, vše ok, jen zahrádka se dost cukala a nechtěla potvrdit formulář letecké společnosti,ze těhotenství je ok. Ten jsem musela mít, protoze jsem byla ve 28 tt, od toho týdne to některé let.spolecnosti chtějí. Na letišti v Burgasu po mě formulář chtěli, v Praze ne.

misulka84
29. črc 2016

Já bych rozhodně neletěla, ve 4.mesici jsem absolvovala Chorvatsko a jinak bezproblemové těhu se pěkně zvrtlo. Začala jsem špinit a musela v Zadaru do nemocnice. Takže jsem si nadávala, že jsem BLBÁ!!! a měla sedět na prd.v ČR.

lenkalechnyrova83
autor
29. črc 2016

@misulka84 to me mrzi, ale predpokladam, ze jsi do Chorvatska jela autem dost hodin? Autem bych nejela, takhle letadlem jsem tam za dve hodky a posvetil mi to i doktor, ze plavani a more mimcu jenom prospeje.

nazka
29. črc 2016

@lenkalechnyrova83 urcite vyraz. To bys nesmela ani do mhd..
Ja byla v 5.mesici letecky v Recku. Let byl v pohode,tam jsme si pujcili skutr, objeli jsme cely ostrov. Koupala jsem se furt, blbla ve vlnach.. a uplne v pohode. Uzij si to 🙂

nunacek
29. črc 2016

@lenkalechnyrova83 Kvůli hrozbě viru Zika bych dovolenou určitě nerušila. Já osobně bych neletěla v těhotenství z jiných důvodů, ale virus Zika by jím určitě nebyl.

lenkalechnyrova83
autor
29. črc 2016

@nazka dekuju, ja jsem prave taky hroznej akcnak a rikam si, ze kdyz je mi dobre, proc bych mela byt doma, kdyz ta moznost letet tu je.

catf
29. črc 2016

@lenkalechnyrova83 já jsem otěhotněla na začátku listopadu a v polovině března jsme letěli do Paříze na 3 dny. Taky jsme to měli plánované ještě před otěhotněním. Bylo to úplně v pohodě, ve 2. trimestru je spousta energie a chuť k jídlu, nachodili jsme desítky kilometrů a vůbec by mě nenapadlo neletět. Pokud by to vyšlo do I. trimestru, tak by to bylo složitější, byla jsem šíleně unavená a skoro nic jsem nemohla jíst. Pokud budeš dobře pojištěná a do té doby se neobjeví nějaké zdravotní komplikace a bude ti dobře, tak není důvod se stresovat. Já jsem se ptala svého lékaře a ten v tom neviděl vůbec problém, pokud je těhotné dobře a nemá problémové těhotenství.

lenkalechnyrova83
autor
29. črc 2016

@catf Presne to mi dr taky rikal, ze pokud se neobjevi zadne komplikace a je mi dobre, ze v tom problem nevidi. Ja se opravdu spise bala tech komaru, ale uz jsem pevne rozhodnuta letet. Pojisteni je nutnost a uz si pomalu zacinam zjistovat kde u koho je to nejlepsi. Jeste jeden dotaz k letu. Muzu jako tehotna projit ramem na letisti? Neni tam rentgenove zareni nebo neco?

terulinkas
29. črc 2016

proč ne, když jsme byla těhotená, tak jsem ještě v 7 měsíci lítala po krétě..

catf
29. črc 2016

@lenkalechnyrova83 ty rámy na evropských letištích rentgen nemají, to jsou jen detektory kovu, s rentgenem jsem se setkala zatím jen v usa (jsou to takové kulaté budky). Podle mého lékaře je větší záření přímo v letadle než třeba na rentgenu v nemocnici, ale to se řeší spíš v I. trimestru hlavně pokud jde o udržení plodu u problémového těhotenství.

jirikova
29. črc 2016

@lenkalechnyrova83 taky letíme příští týden do Řecka na 10 dní a nebojím se. Mnohem víc se bojím každý den v autě, kdy to do mě může kdejakej blbec napálit. Leť a užij si to. 😉

catf
29. črc 2016

@jirikova to je tedy pravda, my jsme toho za poslední měsíce hodně najezdili po Čechách a co se děje na malých silnicích, je katastrofa. Těším se, až budeme mít GPS s kamerou, a všechny řidiče, co jezdí jako prasata, budu posílat na policii 😀

dzogobela
29. črc 2016

@lenkalechnyrova83 haha, komary budou lidi vozit s sebou z Ria jo? A na to proboha prisel kdo? 😀 jakoze by ten komar prezil cestu letadlem a pak jeste navic prezil tafy v nasem mirnem podnebi, kdyz potrebuje tropy? 🙂 lidi fakt vymysli ledasco,aby rozsirili paniku.

lenkalechnyrova83
autor
29. črc 2016

@dzogobela jj, taky mi to prislo jako blbost, ale bylo to medii vypusteno do sveta, dokonce nejaky uznavany docent 🙂 rekl, ze je hrozba rozsireni viru ve stredomori, protoze se budou hromadne vracet fanousci z ria, ale pokud vim, jsem v ohrozeni pouze pri stipnuti danym komarem, ne? S nikym cizim mut sex v planu nemam, tak jak by me mohla zika ohrozit v tomto smyslu? Je to podle me nafouknute.

eva1987
29. črc 2016

@lenkalechnyrova83 Letěla jsem v červnu na Kapverdy a nějakou ziku jsem neřešila...taková hloupost jenom aby lidi panikarili a dávali peníze za očkování...takže se neboj a navíc komáři tam vůbec nebyli.

lenkalechnyrova83
autor
29. črc 2016

@eva1987 na Ibize komari jsou, ale doufam, ze stejni jako u nas, navic hotel je umisteny v borovicove zahrade, takze se tam neradi drzi, ale nenechame si to zkazit 🙂

khpeta
29. črc 2016

Chtěli bychom taky ještě letos s manželem k moři - na svatební cestu. 🙂 Uvidíme, jak dopadne screening a zeptám se svého doktora, jaký na to má názor. Rádi bychom nejlépe do Řecka, tak uvidíme.

lenkalechnyrova83
autor
29. črc 2016

@khpeta tak at vam to vyjde 👍

khpeta
29. črc 2016

@lenkalechnyrova83 Děkuji. 🙂 Vy si to tam moc užijte!

lenkalechnyrova83
autor
29. črc 2016

@khpeta dekuji, jeste je to daleko, meli bychom letet 20.9., tak snad mi bude porad tak dobre jako doted 🙂

eva1987
29. črc 2016

@lenkalechnyrova83 To urcite nenech, tady meli byt taky prece jenom Afrika, takze jsem nabrala repelenty,ale vezli jsme zpet....uzite si to 🙂

nazka
29. črc 2016

@lenkalechnyrova83 jj, a je lepsi dvouhodinovy let, mez xhodinova cesta autem do Chorvatska. Jo a pojistena jsem byla u Axy a dobry 😉