Tunisko - Mahdia, máte zkušenosti? A co si na takovou dovolenou zabalit s sebou?

marti_tvrdikova
11. dub 2019

Ahoj maminky,

v létě letíme do Tuniska s dětmi (3,5 , 2 roky) a já se na rady a typy na co nezapomenout a co vzít s sebou. A také budu ráda za vaše zkušenosti.

Děkuji 😍

anita003
11. dub 2019

Tak to jste odvážná... My byli v Mahdii loni, 4* hotel a všichni 4 dospělí jsme měli zažívací potíže... Navíc jsme byli svědkem, kdy zoufalá matka sháněla po hotelu kýbl, aby její dítě mohlo ležet v posteli a zvracet do kýble... Prostě mají jiné bakterie a jet tam s takhle malýma dětma mi přijde jako zbytečný risk... Ale třeba budete mít štěstí ;)

kris96
11. dub 2019

My jsme byli v Tunisku loni, sice teda bez dětí, ale určitě to neznamená, že každý kdo tam přijede, že má potíže... My jsme akorát nepili jejich vodu, jen balenou a nedávali jsme si pití s ledem a vůbec nic nám nebylo, bylo tam spoustu rodin s malými dětmi, neviděla bych to tak černě.

marti_tvrdikova
autor
11. dub 2019

@anita003 děkuji za odpověď. Já jsem ohledně tohodle všechno probrala dopředu s dětskou doktorkou, děti jsou očkované a budeme dopředu brát prebiotika + samozřejmě vezmeme léky na průjem.

kkacca
11. dub 2019

ahoj, byli jsme v mahdii, asi 5let zpátky a super, moře je krásný, na pláži jsou všude mušle, pro děti ideální, jinak my jako dospělí bez problémů. Všechno tam kdyžtak koupíš, když něco zapomeneš 🙂

anita003
11. dub 2019

Jinak jo, pravděpodobně to bylo z ledu, takže doporučuju pití bez něj - jsme si holt zvykli, že v Egyptě se už ledu bát nemusíme, neb ho tam dělají z balené vody, ale tady jim to asi bylo jedno..
A léky na průjem nezabíraly, až potom probiotika to lehce srovnala, takže to je určitě dobrá volba vzít s sebou... ;)

dunkap
11. dub 2019

My jsme byli s dětmi v loni, teda naše jsou starší 6 a 9 let, a nikdo jsme žádné zažívací potíže neměl. Děti dostávali preventivně probiotika a my s manželem panáka domácí slivovice. Jinak ještě doporučuji něco na komáry večer u bazénu docela kousali a měli jsme sebou i ten strojek do el. zásuvky na pokoj.

malanoha
11. dub 2019

Ja uz bych tam vickrat nejela s malymi detmi uz vubec. Letecka spolecnost Tunisair des a spina. Zalezi asi na hotelu, ale personal v tom nasem byl hrozny. Zaplatili jsme si u nas v CK za vyhled na moře, meli jsme to napsaný i na voucheru, ale stejne nas vydirali, ze jestli jim nedame tucny baksis, tak nam zaplaceny pokoj nedaji. Vsude otravni,, prodavaci" cetek a cumilove. Mimo hotel ve vecernich hodinách nebezpecno. Na silnicich policajti se samopaly. Plaz i more v pohode, celkem cisto. Foukal ale vetsinu casu tak silny vitr, ze se pres vlny nedalo do vody vlest. Na jejich vodu i led jsme si davali velky pozor a nejake extra potize jsme nemeli. Jenom nekteri z party dva dny lehci prujem. Jednou nam to stacilo. Ale bylo to levny, to jo.