Tunisko v srpnu, letěli byste po tom atentátu?

mamisss
23. bře 2015

Mám otázku, máme již zakoupený zájezd do Tuniska na Djerbu, mněli by jsme letět v srpnu se dvěma syny 9 a7 let .Letěli by jste v této době, po tom atentátu? My jsme se rozhodli, že nepoletíme, ale zase na druhou stranu, jsem se moc těšila. Děkuji za názory.

lilie0
23. bře 2015

Ahoj, to asi záleží jen a jen na vás🙂. Také jsme chtěli letět, ale do Turecka.. po tom atentátu, jsem si to ale rozmyslela. Zařekla jsem se, že do žádné arabské země nepojedu. Možná jsem moc cíťa a někomu jsem pro smích, ale nestojí mi to za ten strach. V dnešní době je to fakt těžké, těď to mohlo být v tunisku, příště to může být třeba v řecku:(...S manželem jsme se letos rohlodli více poznat Čechy, takže zustaneme na domácí půdě,ušetříme více peněz a příští rok vyrazíme do exotiky🙂.

evab.
23. bře 2015

Jà bych jela. Nám předloni takto zrušili zájezd do Egypta, jak tam byly ty nepokoje, tak jsme jeli do Tunisu. Je to fakt těžké. Poslední dobou jsou nejrůznější atentáty skoro všude, včetně Evropy.

evcann
23. bře 2015

Ja bych letěla, byli jsme tam před dvouma rokama po revoluci a to se tam dělí veci, ale letovisek se to vubec nedotklo. Super dovolena.

evelena
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
verushe20
4. dub 2015

Urcite ne. IS údajne plánuje v době sezóny atentáty na letadla čs turisty. A navíc do Tunisu a ostatních arabských zemí bych se ted byla letet kord s dítětem

barinkas
4. dub 2015

neletěla bych ani za nic do žádné země, která s tímto nějak souvisí. Bezpečné 100% to není nikde, ale někde je riziko větší, jinde menší... Ale každého věc, jak si cení vlastní život. Spoléhat na to, že se nic nestane, na to bych neměla... K moři se dá jet i jinam. Ale já mám celkově hrozný odpor ke všem těmto arabským a podobným zemím, nejela bych tam nikdy ... Takže tak 🙂

nunacek
4. dub 2015

Neletěla bych.

pavcza
4. dub 2015

Také bych neletěla, ale ani před tím atentátem, byla jsem tam kdysi ještě svobodná bezdětná a ta země mě vůbec nenadchla, takže jsem se zařekla, že tam už nikdy, manžel tam byl taky ještě než jsme se poznali a má stejný názor, zvlášť s dětma ne. Je pravda, že se cokoliv stát v dnešní době může kdekoliv, ale tam je asi vyšší riziko.

hhelik
6. dub 2015

Běžně bych se s dětima nebála. byla jsem tam minulej rok s ročník a v pohodě. Je pravda, že už minulej rok tam bylo dost ochranky a policistů na silnicích se samopalama. Není to moc bezpečné tak leteť. Takže pokud Vám nabízejí výměnu dovolené asi bych neváhala. Člověk , ale stejněneví co ho kde potká. Já letím v červnu do Emirátů a malinko strach mám. Jenže jakýkoliv atentát může být i u nás. Nesmíme se jim tolik poddávat. Možná větší nebeznečí je cesta na letiště než samotné letadlo nebo dovolená v jákékoliv běžné zemi.

eimmy
6. dub 2015

nikde na zemi není 100% bezpečí. To co se stalo v Tunisu se může zítra stát v Horní-Dolní.....pokud neopustíš areál hotelu a nepůjdeš někam mezi domorodce apod. nevidím na tom nic nebezpečného.... atentaty byly, jsou a budou součástí našeho života už navždy,

petrasipkova1
6. dub 2015

Neletěla bych v žádným případě, jednou jsem tam byla a stačilo do konce života, pěkný humus a to tam byl klídek, normálně jsme po Tunisku cestovali. Po tom co se dějě už asi nikdy nepojedu k žádným muslimům, za to mi to nestojí. A jak se píše nahoře, poku nevystrčíš nos z hotelu, tak ok, ale opravdu někdo touží po takové dovolené, být tam jako vězeň a jen se bát ? Já tedy ne a všude po jižní Evropě to bude bezpečnější. Naštěstí letos rodím, takže pár let mám s cestováním klid, i když se mi teď nejvíc líbí dovolené po ČR, Rakousko, Švýcarsko, italské ostrovy, to je moje, dál ani nemusím. 😀 Dítě bych po tom co jsemtam viděla, bych do Tunisu ani Egypta nevzala, nic mu to nedá. Ale to je jen můj názor 😉

copa
6. dub 2015

já bych teda neletěla, ani s dětma ani bez nich

terka1288
12. dub 2015

Také bych neletěla už. Je to špinavá země.

medwidkowa
30. čer 2015

V žádném případě, má kamarádka dělala animátorku v Tunisu, ze začátku nadšená, ale jak poznala důkladněji jejich povahy je silně i pro příliv uprchlíků, stačilo, co mi vyprávěla...

frankie
30. čer 2015

Já bych neletěla ani bez dětí.

zelva
30. čer 2015

Neletěla bych ani zadarmo. A ani s dětmi ani bez dětí. Do zemí jako Tunisko, Turecko, Egypt apod. mě už nikdo nedostane. Tyhle země mi nic neříkaly ani předtím. Byla jsem jednou v Egyptě. Jako služby vcelku fajn, ale necítím se tam dobře. Lítáme do Řecka, ale teď je to tam také dost nestabilní a manžel prohlásil, že nebude živit líný Řeky. Takže letos Chorvatsko autem a asi u něj i v příštích letech zůstaneme.

vendulka
30. čer 2015

Já bych tam neletěla nikdy, byla jsem jednou, je to už asi 7-8let nikdy více...nemám ráda tu jejich mentalitu, já navíc tenkrát ještě jako blondýna...no užila jsem si a tím jsem naprosto zavrhla Afriku.Takže za mě osobně NIKDY!

deelayces
30. čer 2015

Djerba je krásný místo... lítáme tam každý rok na měsíc. Jen taky teď zvažuji zda letět nebo ne. Celkem mám strach. Prvně Tunis, pak Sousse a co když další místo, které je plné turistů bude dalším z útoků?

Jenže kam pak na dovolenou? Oni můžou s kalašnikovem vyletět odkudkoliv.... 🙄

ninive211
30. čer 2015

Já bych měla strach, mě teda taky nikdy tady ty země jako Egypt nebo Tunisko nelákaly, ale i kdyby ano, tak teď čerstvě po tom atentátu by mě tam, kór s dětma, nikdo nedostal. Letos malá nemá ani rok, tak moře neřešíme, příští rok je v plánu Řecko, ale uvidíme, jestli nezměníme destinaci, uvidí se, jak se bude vyvíjet situace.

blahova_andrea
30. čer 2015

NE

jakoubka
30. čer 2015

Nějak jsem si nepřipouštěla dříve....ale ted bych neletěla. Bojím se ted i na Menorcu 😅

ducik
30. čer 2015

Neletela bych. Jako ano, teroristů muži z zaútočit kdekoliv v evropě nebo treba v usa, ale všimněte si rozdílu - v těchto zemích jsou teroristické činy zaměřené na obyvatele tamních zemí, ale tom tunisku ti bylo oboje přímo cíleně na turisty! A byli to v uzavrenem hotelivem komplexu! tem ludemna plazi nepomohlo, ze se drzeli jen v hotelu ( @eimmy )
Takže proč ze sebe dělat terč. Kdo chce adrenalin, at si raděj skočí bungee

mayyas
30. čer 2015

Na rozdíl od většiny se mi Tunisko líbí moc, krásná země. Kvůli atentátu bych se nebála letět, myslím, že po odlivu turistů se zaměří jinam - a navíc, jak už tady holky taky psaly - dneska se může stát kdekoliv cokoliv. Neletěla bych tam ovšem do takové destinace v srpnu, kdy jsou ty největší vedra - obecně preferuji dovolenou mimo sezonu, ale když to jinak nejde (dětské prázdniny), zvolila bych místo severněji, s příjemnějším podnebím (Baleárské ostrovy, ostrovy v severním Řecku - Kefalonie, Lefkada, Korfu, Thasos...).

adletka
30. čer 2015

Já bych do těchto zemí neletěla, nijak mě neoslovujou nehledě na dění posledních dob. A ted po atentátu, neříkám, že se to nemůže stát kdekoliv, ale já osobně bych si dovolenou neužila, pořád bych byla ve stresu a otáčela bych se jak korouhev, kamkoliv bych šla.. To pak pro mě není dovolená..

apacheee
AMBASADORKA
30. čer 2015

Já osobně bych asi letěla, obzvlášť pokud už je zájezd zakoupený. Takové věci se mohou stát všude a nemáš šanci je ovlivnit. Za chvilku se bude člověk bát i jít u nás do knihovny.

nika82
30. čer 2015

nie neletela by som, velka vacsina cestoviek v SR rusi vsetky dovolenky v Tunisku

keckemet
30. čer 2015

Nikdy!!!!! Osobne jsem zatila atentaty v Sharm El Sh. Od smrti nas delil dve minuty zpozdeny autobus do Kahiry....jinak bychom zrovna mijeli explidujici hotel Movenpick...otresny zazitek,tlakova vlna,vsichni na zemi....kdo nezazil nepochopi.Ja uz do arabskeho sveta ani zadarmo!! Destinaci bych zmenila i za cenu storna,za lidsky zivot to stoji...

nelda
30. čer 2015

Neletěla bych

zaneta238
30. čer 2015

Neletěla bych,byla jsem tam a za mě nikdy více

misaz1
30. čer 2015

i kdybych měla přijít o všechny peníze co jsem za dovolenou zaplatila, tak bych nikam neletěla..je lepší být s rodinou doma živá a zdravá než zbytečně riskovat..