Zvládne 3leté dítě 8 hodinovou cestu autem?

miska3101
10. únor 2020

Ahoj,chystáme se v létě do Tater, máme vybrané krásné ubytování s jídlem V srdcí Vysokých Tater. Ale teď ve mě hlídá to, zda to naše malá zvládne? Je to přeci jen 8 hodin v autě a ona je neposeda, celkem i dost zlobivá. Na procházkách venku zdrhá, neposlouchá. Jedeme za 6 měsíců, to jí budou skoro 3 a snad už se s ní bude dát domluvit.
Chci se jen zeptat, nějaké tipy,jak to zvládnout? Bude jí to tam vůbec bavit? Jak daleko cestujete s dětmi?

areh
10. únor 2020

@miska3101 zvládnou se to dá, ale bude to o nervy 😁 počítala bych s tím, že to nepojedete 8 hodin, ale klidně 12 nebo dýl.
Dělat často zastávky i delší, najít cestou něco zajímavého. Do auta vzít nové hračky, knížky a v záloze mít telefon, tablet s pohádkami. Nebo pohádky do rádia.
Popřípadě zvážit cestovat na noc.

miska3101
autor
10. únor 2020

@areh Tak si říkám,jestli nakonec nezvolil něco jiného

ivetkakr
10. únor 2020

Neteř jela do Chorvatska a potom asi půl roku rvala,když měla jet někam autem...

miska3101
autor
10. únor 2020

@ivetkakr ve 3 letech?

katgatoo
10. únor 2020

My letos poprvé jeli do Chorvatska s 2 a 1/4 holčičkou. Cestu tam jsme kouskovali max na 300km denně. Zpátky se nám to povedlo nadvakrát. Nechala bych si v záloze možnost někde cestou zastavit a přespat, kdyby to bylo neúnosné. Ale myslím, že ve 2,5 už se to celkem dá. Tablet jsme cestou zpět použili asi jen na poslední hodinu, koukalo se z okna a povídali jsme.

dominika1986
10. únor 2020

Jezdime takoveto dlouhe cesty od doby, co male byl necely rok, napr. 2x Chorvatsko atd., je taky velmi neposedna a ziva a vzdy jsme ptoto dosud volily cestu pres noc. Vetsinu prospi, rano napr. 2 hodiny nejaka pauza, jidlo, kratce se projit, pohadky na dvd atd. Pokud ale jedeme vic nez 2 hodinyv tahu, tak zacne byt neklidna a protivna, takze se dopredu snazime vse nejak naplanovat a vyhnout se tomu.

malytlustyhroch
10. únor 2020

Jezdime do Tater vlakem a to je v pohode protoze tam muze triletak (driv dvouletak) pobihat atd. 8 hodin pripoutanej v aute je mazec. Syn je klidas ale nad dve hodiny to fakt v autosedacce nedava. Pokud potrebujete auto s sebou doporucuju si zaplatit (a vcas zarezervovat!) autovlak, nejlevnejsi to neni, ale do rozpoctu na dovolenou by se to snad vejit mohlo.

not_blond
10. únor 2020

A co někde v půlce cesty přespat? Nepočítej s tím, že se s tříletým dítětem už domluvíš 🙂 Největší záchrana je tablet a na tvém místě bych pracovala na tom, aby mi venku nezdrhala a poslouchala mě, protože to je dost nebezpečné a při cestování dvojnásob.

liana78
10. únor 2020

To se neda pausalizovat, je dite a dite. Hodne obecne receno, pokud netrpi v aute na nevolnosti, kdyz vezmete ohled na vek a delku cestu, budete casto stavet, naopak v dobe spanku pojedete nonstop a pridate nejakou zastavku, kde se bude moc opravdu vyradit, neni duvod aby nezvladlo jakekoli dite delsi cestu 😉 a pro sychr a stav nouze doporucuji zabalit neokoukane hracky / knizky.

martt
10. únor 2020

@miska3101 Tak určitě záleží jak snáší jízdu autem. Našemu 4 letakovi se dělá v autě špatně. A kdyz jedeme ke tchyni, ke které to je autem 1,5 hodky, tak to jezdíme skoro 3 hodiny,. Prptoze musíme dělat zastávky, aby se v autě nepozvracel.

g_m
10. únor 2020

S tříletou bych se nebála vůbec. Jezdíme s oběma dětma na dovolenou v létě vždy kolem 10-12h a vyjíždíme vždy kolem půlnoci, aby co největší část cesty prospali. Loni měl prcek 11m a starší necelé 3 roky a jeli jsme 12h do Dolomit. O starší jsme nevěděli - dívala se na tablet, jedla nebo si hrála s albi tužkou apod., s prckem to bylo náročnější. Ale vyjížděli jsme, ať toho co nejvíc naspí v autě a pak dělali zastávky u benzinek s nějakým dětským koutkem apod.

kupi
10. únor 2020

Jeli jsme do Tater s tříletým synem a úplně v pohodě, buď si hrál nebo spal, když bylo potřeba, tak jsme zastavili.

lucie_j
10. únor 2020

@miska3101 To záleží na dítěti. Dnes je moderní na děti nebrat ohledy a jezdit od půlroka do Chorvatska apod. Co člověk to názor. Nicméně nepočítejte s tím, že za půl roku nějak dozraje, bude to cca stejné, možná o chlup lepší než teď, ale o moc určitě ne. Určitě se Vám cesta tak o 2 hodiny protáhne, zastávky budou potřeba.

aneta15
10. únor 2020

@miska3101 my jezdíme od roka s oběma. Byli jsme v Chorvacku, Itálii i na Slovensku. Naprosto v pohodě. Jezdíme ale vždy na noc.

amazonkajanik
10. únor 2020

Když mě bylo 2,5roku,jeli jsme starou škodovkou z jižních čech na Slovensko,kousek od Trenčína. Tablety nebyly a zvládlo se to 😉to zlobeni jsem si vybrala tam a nepozorovaně zdrhla 7lidem 😂byla jsem hroznej pruzkumak

zuzineckah
10. únor 2020

@miska3101 každé dítě je jiné. My s dětmi jezdíme od miminek, i dlouhé trasy (CRO, IT, SVK) a nikdy problém nebyl. Je dobré si to nějak časově rozumně naplánovat, aby cesta případně zahrnovala i spánek. Když to děti nebo okolností vyžadují, tak udělat přestávky. Naši ač jsou taky akční, tak cesty zvládají v pohodě, obvykle jedeme na jeden zátah s dvěma přestávkami, podle délky. Ale nebála bych se toho. Našich spolehlivě zabaví video, pohádka, nebo Nintendo Switch, které už můžou hrát taky ve dvou

leilinka1234
10. únor 2020

Můžete jet na noc a dítě to prospí 🙂 a doporučuji, z osobní zkušenosti, do Tater autovlakem. Všichni jsme se ve vlaku vyspali a v Tatrách jsme byli svěží na výlety hned od začátku 🙂

miska3101
autor
10. únor 2020

@leilinka1234 Mohla bych vědět na kolik autovlak vyjde?

leilinka1234
10. únor 2020

@miska3101 já se omlouvám, už nevím, lze to zjistit na stránkách ČD. Co ale vím jistě, že nám to za ty peníze fakt stálo 🙂 o moc dražší to nebylo... Když si člověk spočítá naftu/benzín co ušetří...

eithelwing
10. únor 2020

Zkusila bych také zjistit ten autovlak. 🙂 Pro dítě to může být super a i pro rodiče, než se stresovat.
Asi záleží, jak je které dítě zvyklé, naše moc zvyklé není, dvouhodinové cesty jí bohatě stačí. Většinou cestujeme na spánek, případně jeden sedí vzadu a rozptyluje dceru. Když musím sama, tak zpívám, pouštím rádio... No, hlavně zpívám. :D A hračky, ty to jistí. Má speciální jen do auta, aby se neokoukaly. 🙂

rnika
10. únor 2020

Naše nejdelší cesta s dětmi autem byla dolů do Barcelony a odtud trajektem na Mallorcu. Dětem bylo v té době 3, 4 roky a v té době nejmladšímu 4 měsíce... Cestu zvládli krásně. Jednu noc jsme přespávali na jihu Francie.

megi89
10. únor 2020

Záleží jaké máš dítě, každé je jiné. Náš téměř dvouletý zvládá v pohodě jízdu autem, ale já bych volila jet v noci, i s našim malým bych jela v noci. Já si neumím představit 8 hodin jet přes den a počítej že to může být víc než 8 hodin.

mr_falko
10. únor 2020

naše je zvyklá cestovat od mala, postupem času je to podle mě jednodušší a jednodušší. V záloze jsou knížky, hračky a při nejhorším tablet s pohádkama. Jela jsem s ní i sama 600 km do Slovinska v ultra pařáku a taky jsme to zvládly. V Chorvatsku už jsme taky byli 2x. Ale je to kus od kusu, záleží zda jsou s cestováním v pohodě od mala...

ivetkakr
10. únor 2020

@miska3101 no spis ji byly 2,5 přesně už si to nepamtuji 🙂

neomenia
10. únor 2020

My jeli na Sardinii autem se sedmimesicnim... S rocni dcerou do Itálie, ve dvou letexh 8 h let do karibiku, ve trech letech peocestovala s nami spanelsko pet tydnu v aute.... Otázka je, jak zijete vy, dite se prizpusobi rodine. Pokud je to ale prvni takto delsi cesta, tak naplanujte na cely den ( přerušit napr. 2 h procházkou, jinak s sebou hodne her, hracek, omalovánky, audio pohádky na poslouchani).

jane46
10. únor 2020

Jet v noci (pokud je jistota, ze bude spat...nebo autovlakem 😉 Nase mladsi by urcite zvracela a plakala a starsi by to asi s prestavkami dal, ale prvni den by byl urvanej...

katkapavlik
10. únor 2020

@miska3101 ahoj také cestujeme autem sice ne tak daleko a dlouhou, ale i tak to malí úplně nesnášel připoutaný v sedačce byl horor 😱 zakoupila jsem DVD do auta pouštíme pohádky stažené oblíbené písničky co má rád a je klid.

konidana
10. únor 2020

Dlouhe cedty s malymi detmi jsme jezdili na noc. Úplně v pohodě. Vyrazite v 8 vecer a nad ranem tam jste.

pafca4
10. únor 2020

já bych nejela. hledám dovolenou do max. 3 hodin cesty autem a i tak děláme dvě, tři přestávky... děti si dovolenou užijí všude,tak nač je trápit dlouhou cestou...

eloise02
10. únor 2020

My jsme jeli se synem na Rujánu, celou noc a další den v poledne jsme byli na místě. Syn to zvládl naprosto v pohodě. Líp než já, protože mi bylo půl cesty blbě. On to většinou prospal. Do Tater, do Rakouska atd. jezdíme běžně od doby kdy se narodil, je zvyklý.