Jaké zvolit spoření pro dítě na 20 let?

Zodpovězené
23. dub 2019

Dobrý den,

chtěli bychom dceři spořit 20 let a byla nám finančním poradcem nabídnuta společnost Conseq - Program Active Invest. Uvedená strategie obchodování je dynamická: 85 % tvoří akcie, 6 % dluhopisy v základní méně, 5 % speciální, př. nemovitosti, 4 % dluhopisy v cizí méně. Předpokládané roční zhodnocení se uvádí - dynamická složka 8 % a konzervativní 2 %. Spořit bychom chtěli 1000 Kč měsíčně na 20 let, cílová částka je tedy 240 000 Kč, hodnota na konci se uvádí předpokládaná cca 570 000 Kč.

Doporučila byste nám toto spoření?

Děkuji.

Dobrý den,
Conseq je česká investiční společnost a nabízí velkou škálu možností investovat do různých fondů od světových správců investic. Program Active Invest je složené portfolio, které vytváří portfolio manažer Consequ. Momentálně obsahuje 34 fondů. Jednoduše řečeno se Vaše tisícikoruna rozdělí do 34 fondů, které investují do různých světových oblastí a odvětví a tím dochází k rozložení rizika tzv. diverzifikaci portfolia. Historický výnos dané strategie, kterou uvádíte je 5,7 % ročně za poslední 3 roky a 5,34 % za posledních 5 let. Zde se můžete podívat na podrobnější popis a vývoj daného programu: https://www.conseq.cz/news_detail.asp?page=203&...

Pokud to shrnu, tak toto portfolio bych doporučil pro klienta, který chce pravidelně investovat a neřešit sám různé přesuny mezi fondy a nákupy jednotlivých fondů. Určitě bych se ho tedy nebál doporučit. Pokud by se jednalo o investování vyšší částky, tak bych již doplnil o některé další fondy.

S pozdravem
Ing. Zdeněk Hromek
tel: 736 701 225
mail: zdenek.hromek@partners.cz