Jaký je váš rodinný rozpočet?

theresa28
16. pro 2010

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit, zda by jste mi v rámci pár otázek mohli odpovědět, jaký je Váš rodinny rozpočet. Setkávám se teď totiž z názorem, že nejhorší období pro rodinu je období, kdy je žena na rodičovském příspěvku = málo peněz. Předem Vám moc děkuji za odpovědi.
1) Jaké jsou náklady na fungování Vaši rodiny na měsíc?
2) Kolik má Vaše rodina členů?
3) Jakou čátku měsíčně platíte na splátky ( hypoték, úverů, leasingů)?
4) Daří se Vám měsíčně ušetřit nějakou částku?
5) Je pro Vás období na mateřské opravdu finančně náročné?

A tady jsou moje odpovědi na otázky:
1) Naše mesíční náklady jsou cca 30 000,-
2) 3 členové domáctnosti
3) 8.500,-
4) Ano daří, šetřím na dovolenou, nábytek, na větší výdaje.
5) Není to pro nás náročné období, daří se nám teď dobře.

maggie
16. pro 2010

já teda nebudu psát konkrétní částky, ale musím s tímto názorem nesouhlasit, i když je teda pravda, že asi oproti mnohým jiným nemáme žádné půjčky, ale zase na druhou stranu jsme si na všechno podstivě našetřili......nejsme žádní boháči, já když jsem chodila do práce, tak ačkoli mám vysokou školu, měla jsem plat 17 tis. hrubého a manžel má kolem 25 tis. hubého na měsíc. Teď mám mateřskou 7600,- a můžu říct, že v podstatě tato částka se nám daří měsíčně ušetřit, někdy i více, máme 2 děti a rádi bychom ještě jedno, většinou nejvíc ušetřím tím, že prostě nekupuju nové věci, ani oblečení ani hračky, přijde mi to zbytečné, když všechno starší se dá koupit v super stavu a za podstatně příznivější cenu.....Určitě je to ale otázka způsobu života a priorit, které člověk má.......Já osobně mám spíše obavu z toho, jak se jednou budu vracet na trh práce, teď ale můžu říct, že se nám vede (i finančně) velmi dobře.

berenika39
16. pro 2010

Nevím, ale co tím zjistíš? Jediná relevantní odpověď je ta tvoje, podle té se musíš zařídit. Záleží přece na tom, jakou máte práci, jak jste s tím počítali dopředu, jaká je Vaše finanční situace. To, jak je to jinde, pro vás není podstatné, ne? Psát náš rodinný rozpočet do veřejné diskuse opravdu nebudu, snad jen že že se to s prckem změnilo, to ano, ale nebyl to problém.
Názor, který píšeš, že jsi se sním setkala je tak obecný....sto lidí, sto názorů, z toho se nedá vycházet.

cocoska
16. pro 2010

tuto "anketu" nejak nechapu.
vydaje--- a jake jspi prijmy???
nekdo plati hypoteku, jiny najem.
--- toto bude nebezpecne kontroverzni tema! 😎

evatk
16. pro 2010

mám podobný názor jako @berenika39 , kdyby vám to nevycházelo, chápala bych, proč to chceš vědět, ale takto tomu moc nerozumím
a je to neporovnatelné, každý má výdaje jiné, např. doprava do práce, stravování v práci - jiné jsou náklady na stravování v práci u zaměstnance, který má stravenky, jiné u osvč, u osvč se mu výhoda daňové úlevy na dítě projeví až další rok u vyúčotvání, takže třeba my nemůžeme říct, kolik nám to nakonec "hodí" v propočtu na měsíc
někdo, kdo má papírově vyšší příjmy než třeba rodina @maggie, třeba ušetří mnohem míň, ve mě třeba hrklo, že jsme asi neschopní, přitom hodně věcí kupuju pro malou použitých, nejsme nijak rozežraní atd.

martimarti
16. pro 2010

1. cca 25tis. /nevím přesně 😉 /
2. 3
3. nic
4. ano
5. ani ne

😉 🙂

misicka85
16. pro 2010

1. náklady nevím přesně,záleží jak který měsíc,ale vždycky nám to výjde tak, že příjmy > výdaje. A příjmy nic extra (já rodičák 7600, manža cca 15 tis čistého)
2. 2 dospělí+ 2 děti + pes 😀
3. nájem+inkaso, 1 úvěr, pojistky,spoření,telefony = cca 11 tis
4. něco málo ano
5. zatím dobrý,vycházíme v pohodě,ale kdyby bylo penízků víc,bylo by fajn 😉

zlatouch
17. pro 2010

Hm, tak fajn, že vám to vychází ne? Ale nemyslím, že by bylo třeba to ňák zvlášť probírat 😉 My taky nestrádáme, jsem typ, co by nešel do dítěte, pokud by pak měl třít bídu s nouzí a takových zodpovědných nás tu bude určitě víc 😉

1980mat
17. pro 2010

Tak já klidně odpovím.

1) 12 -15 tisíc - záleží, jestli zrovna něco nekupujeme navíc (třeba elektrospotřebič, kolo apod.)
2) 4
3) 0 Kč ( nikdy jsme si nic nepůjčovali a snad ani nepůjčíme)
4) ano, měsíčně ušetříme kolem 40 000,- Kč (manžel dobře vydělává a já mám celkem vysokou mateřskou, navíc jsem si většinou na mateřské i přivydělávala, ale teď máme dvouapůlletého chlapečka a malé miminko, tak na to není čas. Snad až syn půjde do školky, tak zase začnu doma pracovat.)
5) není - naopak ušetříme více, než když jsem chodila do práce, protože pobírám mateřskou nebo rodičovský příspěvek a k tomu mi můj zaměstnavatel umožňuje pracovat doma i na mateřské. Ale přiznám se, že jsem spořivý typ - nechodím ke kadeřníkům, na manikůru, nemaluju se, nekupuju značkové oblečení. Svoje děti jsem kojila (kojím) a tím ušetřím za umělé mléko. Dopřáváme si ale alespoň jednu tuzemskou dovolenou ročně, kterou buď celou nebo z velké části uhradí můj a manželův zaměstnavatel s výjimkou nákladů na benzín, vstupné apod. Dětem dopřáváme koníčky - plavání, hudební kroužek. Hračky a oblečení kupujeme myslím jako normální rodiny. A ještě jsem chtěla napsat, že obě naše děti ještě nosí jednorázové plínky - to je asi největší výdaj na děti měsíčně.

knuffel
17. pro 2010

Nějak jsem upřímně nepochopila kladenou otázku, tazatelka v podstatě jenom potřebuje tahat informace z ostatních maminek, docela zírám, jak jste některé ochotné psát veřejně příjmy a výdaje... Uvědomte si, že diskuze je veřejná a přečíst si to může kdokoliv z vašich známých. No, můj názor, případně ho vymažte. 😉

andy80
17. pro 2010

Normální průzkum, asi to potřebuje pro nějakou práci do školy nebo za to dostane zaplaceno, když bude mít dostatek informací, takže já neodpovím, nevidím důvod tu veřejně zveřejňovat informace týkající se mojí rodiny.

mamkamarketa
18. pro 2010

Co je komu do toho, kolik ma kdo penez? Jestli mate nekdo potrebu dat ostatnim vedet,ze i s 2 detma se da vyjit dobre, pac manzel vydelava HODNE PENEZ, ja mezi ne rozhodne nepatrim. (jako k tem co maji potrebu troubit do sveta castky 😉 )
popravde nechapu princip teto otazky.Ze se tu ted budou matky bud chlubit,ze se jim dari dobre nebo brecet, ze nemaji penize. ?????????????????

yumy
19. únor 2013

To kolik vyděláváme přesně neví ani naši rodiče, považuju to za ryze soukromou věc.
Ale souhlasím s tím, co tu bylo napsáno. Tahle otázka je vlastně k ničemu, protože je to zavádějící. Někdo má rodinný rozpočet sto tisíc a někdo třicet a obě rodiny můžou vycházet naprosto stejně. Člověk má přece takovou životní úroveň na kterou je zvyklý, a svůj život přispůsobujeme všichni tomu, kolik vyděláváme. My jsme zatím dva a máme se myslím finančně moc pěkně, ale kdybychom měli peněz polovinu, vyšli bychom taky.