Půjčka od České spořitelny

geilinka
17. lis 2016

Ahoj mám dotaz. Stala se nemilá věc přítel vybral peníze na nájem a ostatní platby a následně ztratil peněženku.
Zajímá mě zda můžu získat půjčku (konkrétně u české spořitelny) když bych si půjčovala jako podnikatel, ale jako fyzická osoba nepodnikající mám záznam v registru dlužníků? Jiná možnost nás nenapadá a už jsem z toho fakt na hlavu.

PS: ještě dotaz takové půjčky se potom řeší nějak v danovém přiznání? A liší se když si pujčím jako FO, ale jde mi to na podnikatelský účet?

vercakolca
17. lis 2016

Dobrý den, bohužel si myslím, že Vám půjčku nedají. I když podnikáte, tak se prověřuje Vaše rodné číslo, a pokud máte záznam v registru, tak Vám půjčku nedají :(

pavelo
17. lis 2016

Ať už si berete půjčku "na IČO" nebo na RČ, je to z hlediska prověření v registrech to samé. Rozdíl je pouze ve výpočtu příjmů a výdajů. Nevím, o jaký záznam se jedná, ale doporučuji sepsat důvody, proč k tomu došlo a že tyto okolnosti již pominuly a zkusit zažádat přes šikovného "obchoďáka", který dokáže věc "protlačit". Je velký rozdíl přijít jen tak na pobočku k začátečníkovi - ten Vás odmítne, aniž by se nad věcí zamyslel - a přijít za zkušeným obchodním zástupcem, který dokáže schvalovacímu oddělení podat věci profesionálně a úvěr "protlačit".

sehanovaivana
26. bře 2017

Mám pozitivní zkušenost s pujcka-na-ucet.cz, tam mi pomohli již 2x. 👧

clara5
1. lis 2021

Jestli chceš řešení zkusíme najít 775590730