Smlouva o budoucí kupní smlouvě

paurovai
19. čer 2017

Dobrý den děvčata, 🙂
teď trochu z jiného soudku. Vždy když jsem potřebovala, dokázaly jste mi pomoci. Tak teď bych potřebovala poradit nebo doporučit. Kupujeme rodinný dům. Chci se zeptat zda nevíte nebo nemáte zaručenou nebo ověřenou smlouvu o budoucí kupní smlouvě a i popřípadě přímo kupní smlouvu. Nechci na nic zapomenout a popravdě se mi moc nechce platit právník.
Děkuji za jakoukoliv pomoc 😉

lpch
19. čer 2017

misto hledani nejakych vzoru bych spis hledala opravdu pravnika. Rodinny dum stoji dost penez a doporucuju si vyhradit z celeho baliku par tisic na advokata. Budes mit jistotu, ze vse bude spravne zpracovano, napsano a ze ti to katastr zapise. Toto jsou opravdu veci, kvuli kterym se vyplati za odbornikem jit 😉

berenika39
19. čer 2017

@paurovai aniž bych tě chtěla strašit, nech si to někoho zpracovat. realitáka, ideálně ale od právníka.
Prodali jsme byt, smlouva super super, a nový majitel nastoupil po půl roce s tím, že byt měl vady, o kterých nevěděl. Chtěl 15 tisíc. My na to nula, prostě neexistuje, ve smlouvě bylo jasně uvedeno , že kupuje ve stavu, v jaké viděl. Stupnoval to, až na nějakých 150 000,- vyčíslil svoje vícenáklady, že musel tohle a tohle udělat ještě bla bla. Jen díky dobrému právníkovi toho nechal, on nás totiž jen sprostě vydíral, zkoušel, jestli náhodou.....nepřeji nikomu ten stres, hrozil, že odstoupí od smlouvy...pro nás fatální věc, už jsme měli novou nemovitost a hypku na ní.
Takže - ty pěníze za právníka se ti mohou jen a jen vrátit.

malinkaelinka
20. čer 2017

Rozhodně bych šla do právníka, stejně byste nějakého hledali na úschovu peněz ne? Tak ho nechte zaštiťit celou transakci, ať máte jistotu, že je vše v pořádku...

filetra
20. čer 2017

@paurovai Já se přidám k názorům, že rozhodně využít advokáta. Koupě rodinného domu je životní investice a kdy už jindy už využít profesionální právní pomoc? V poměru k hodnotě transakce je odměna za právní služby zanedbatelná, obvykle jen zlomek procenta (dle ceny nemovitosti a konkrétně zvolené AK). Riziko, že něco neklapne, pokud si smlouvu budete dělat sami, je naopak velmi vysoké a scénáře mohou být hodně černé (v krajním případě třeba včetně toho, že můžete přijít o peníze a dům do vlastnictví nezískáte). Rozhodně pak nedoporučuji používat nějaké pochybné vzory z internetu, každá situace je individuální a vyžaduje si na míru dělanou smlouvu. Žádný "zaručený vzor" prostě neexistuje. Stejně tak nedoporučuju smlouvu připravovanou realitkou (9 z 10 takových smluv má vady, často to jsou vyloženě paskvily). Realiťáci nejsou právníci, i když se tváří, že tomu rozumí (jsou i výjimky, ale není jich mnoho 🙂). Advokát sepíše smlouvu ve prospěch svých klientů, identifikuje a zajistí rizikové oblasti, provede úschovu kupní ceny a dohlédne na to, aby bylo vlastnictví řádně zapsáno do KN. Každý advokát je navíc profesně pojištěn na odpovědnost za škodu způsobenou klientovi vadně poskytnutou službou, takže jeho případné chyby lze v případě nutnosti hojit z pojistky. Btw. nechápu, že někdo je třeba ochotný zaplatit RK tučnou provizi v řádu desítek tisíc, ale služby advokáta mu přijdou zbytečné. Ani nemluvím o tom, kolik peněz, času a nervů pak může stát a stojí náprava už vzniklého průšvihu.

vanilkacka
20. čer 2017

@filetra Naprosto souhlasím. Všechny smlouvy a transakce spojené s koupí a prodejem bytu nám ošetřil notář a nyní při koupi domu prostrednictvim výstavby od developera jsme si nechali smlouvu zkontrolovat a v rámci domluvy poupravit pravnikem. Cena za tyto služby je v porovnání s hodnotou nemovitosti naprosto zanedbatelna.

magdalenax
20. čer 2017

Naprostý souhlas. Bez právníka jsem se zatím obešla, ale tohle je riskantní a tvrdý oříšek. Radši nějakou korunu navíc

meganren
12. únor 2021
Uživatel meganren je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od meganren.

Dobrý den, já jsem všechny ohledně bytu řešila u advokátní firmy https://www.cikr.cz/sluzby/pravo-nemovitosti/. U nich vše proběhlo v naprosté pohodě, takže je zajisté jen doporučuji. A hodně štěstí!

patypresdevaty
12. únor 2021

@berenika39 tak jak to popisujes byl ale v právu. Za skryté vady (tj. ty které nelze vidět/zjistit), skutečně prodávající odpovídá. Není to příjemné, ale je to tak