Gynekologie Praha. Jak to "chodí"?

daasqua
12. lis 2019

Ahojte, vím, že takových diskuzí tu bylo plno, ale už jsem našla jen starší a trochu jiné, než bych se potřebovala dozvědět... Přemýšlím, že změním gynekoložku. Myslím, že není špatná (v prvním těhu jsem ovšem neměla žádné problémy, takže nemohu dále posoudit), ale vadí mi styl vedení jejich ordinace. Chtěla bych tedy vědět, jak to chodí u jiných gynekologů v Praze. Třeba zjistím, že je to všude stejné, takže se tím nebudu dál zabývat. Předem píšu, že nejsem žádný škrt, peněz mám dost, ale nechce se mi dávat peníze "za nic", které je jinde zadarmo a ještě s úsměvem...

a) Kolik vás stojí roční péče v Praze? (Já platím 1000 Kč za rok, kamarádka to platit odmítla a platila akorát pár stovek zrcadla, takže jí to vyšlo levněji, ale kvůli klidu v duši těch 1000 platím a dovedu se s tím smířit).
b) Kolik vás stály všechny úkony v těhotenství? (Po mně chtěli VIP těhu poplatek zhruba 3500 nad těch již zaplacených 1000 Kč, což mi přišlo dost a neplatila jsem, prý v tom jsou UTZ, fotky... no UTZ jsem pak měla zadarmo, screening za 1200 Kč mi zaplatila pojišťovna, takže taky zadarmo, fotky jim u 2 UTZ stejně nefungovaly. Na mé konkrétní dotazy, co v tom 3500 je, lidi z jejich recepce jen mlžili, krčili rameny a ceník neukázali... tím, že jsem to drahé VIP neplatila, na mě pak všichni byli dost odměření a sotva otevřeli pusu, hlavně abych jim nezacláněla).
c) Kde vám dělali screeningy a případné 4D UTZ? (Já měla screening u nich, ale to 4D mi neudělali, protože jsem neměla to VIP, bez něho by to stálo zhruba 1600 Kč a nějak se mi nechtělo to navíc platit, manžel natáčel náš "normální" UTZ v 20tt a to mi celkem stačilo).

U mého prvního těhotenství mi celkem vadilo, ža každý od nich říkal něco naprosto odlišného, ať už šlo o procedury, termíny, částky, cokoli, měla jsem v tom pak kvůli nim ještě větší guláš. Na začátku byli milí, ale jakmile jsem v 13tt nezaplatila to drahé VIP, všichni pak byli skoupí na slovo a snažili se to co nejvíc odbýt (třeba slavný velký UTZ v 20tt trval sotva 5 minut, beze slova, jenom "no je to tak nějak v pořádku, hlavně už jděte").
Omlouvám se za dlouhý elaborát, nějak jsem se rozepsala 🙂 Děkuji za vaše zkušenosti.

panihk
12. lis 2019

Teď jsem přešla k nové doktorce. Platí se 500 Kč za rok, jakože za přístup do internetový recepce (objednávání, atd.), posílání receptů mejlem a tak, v těhotenství se může zaplatit balíček za 1000 Kč. Jsou v tom ultrazvuky, fotky (které se jinak platí), že mi dávají třeba zkumavky na moč, všechny možný dárkový balíčky, časopisy a tak. Předtím jsem chodila jinam, kde se platilo snad 2000 ročně jen za to, že tam mohla ženská chodit a těhu balíček byl snad za 4 tis., pořád to zdražoval, až jsem odešla. Tady jsou strašně milí, ordinují až do 8 večer, takže nemusím řešit práci, nikdo nekecá, když se mnou jde muž nebo děti... Jsem spokojená a cena je spíš nižší, mi přijde.

jaja01k
12. lis 2019

Neplatím žádný roční poplatek.
V těhotenství mi všechna vyšetření dělala moje doktorka, neplatila jsem nic. Ale je to už 5 let, možná už to taky má jinak.

daasqua
autor
12. lis 2019

@panihk To přijde fajn cena 🙂 Dárkové balíčky jsem žádné nedostala a to jsem si k nim objednávala nějaký "cizí" od jiné společnosti, který jim stačilo jen převzít, asi to ztopili. Na jaké je to Praze?

karla2015
12. lis 2019

Ja platim asi 700Kc za rok, jsou v tom tel. konzultace, zasilani e-receptu smskou, zrcadla atd....chodim 2x rocne na preventivku...v tehotenstvi mi nabizeli taky balicek, ale odmitla sem a bylo to ok, jen jsem platila za jednotlive fotky, 1. trimestralni screening stal 1800kc, jinak mimo fotek sem neplatila nic, vsichni byli moc prijemny a v pohode. Na 4D UTZ sem se objednavala do Podoli pri obou tehotenstvi, uz si nepamatuju cenu, ale bylo to fakt precizni, vse zmerili, zkontrolovali a mam z toho fotky a video na cd.

linee
12. lis 2019

@daasqua tak to je mazec. Ja platila 1000 Kc. Meli to poznamenane a opravdu podle toho take objednavaly pacientky (kdo neplatil, ten si na termin u lekare pockal). Zrcadla 50 Kc navic. Poplatek za tehu byl ruzny, podle "balicku", ktery chces, zda 3D na kazde poradne a pod. Nekde jsem slysela i o 11.000 Kc. Ten ale nabizeli az po 3.mesici tehu (ja to tak daleko nedotahla). 4D ani nemeli. Vadilo mi, ze to byla soukroma ordinace a na kazde poradne jsem mela jineho lekare.
Na darkove balicky jsem se ptala, dokonce firma, ktere je dava mela seznam lekaru, kteri je dostavaji. Mj. to byla i ordinace, kam jsem chodila. Sestry pry o nicem nevedely.
Odesla jsem mimo Prahu. Ted platim 500 Kc, zrcadla jsou v cene. Mela jsem narocne tehu, navic tehu cukrovku. Lekarka mi delala utz na kazde poradne. Jedine, co jsem platila byly fotografie z utz - bud tistene a nebo poslani na e-mail.

Jinak si myslim, ze Praha hodne ryzuje. Poplatek uz temer platis vsude, to je ok. Ale ty tehotenske balicky jsou jenom marketing a ryzovani penez - mj. ti tam nabizi to, co standardne nabizi pojistovna nebo stoji maly peniz nebo nepotrebujes (treba ruzne tehotenske vitaminy a pod.). Zkumavky v lekarne stoji maly peniz, navic ruzne jsem se vzdy setkala s tim, ze k zadance ti zkumavku standardne vsude daji. Navic, pokud se vyskytne v tehu nejaka komplikace, musis mit castejsi utz a oni to dokazi vykazat na pojistovne. Mne ale lekarka tvrdila, ze mi muze udelat max. 3 utz (pozdeji se ukazalo, ze kvuli me nemoci to melo byt mnohem vice, ale pravdepodobne chtela usetrit).
Takze za mne Praha obrovske zklamani:(

panihk
12. lis 2019

@daasqua Řepy

eldrag
12. lis 2019

platim 400,- za rok, mam v tom 2x zrdcadla , 1x ultrazvuk, nonstop konzultace přes meila, sms a emailove recepty,

deaneira29
12. lis 2019

Neplatím ročně nic, zrcadlo 50,- vždy sestricce, jinak klasické vyšetření v těhotenství byl by 3x ultrazvuk plus velké screeningy v gennetu u mě kvůli věku. To že jsem pak od 26tt byla v rizikovce v Motole už je jiná. Jinak erecept stačí zavolat, žádné objednací termíny přijdu a jdu podle toho kdo je přede mnou, pokud přijde těhotná akutně jde přednostně.

olga_
12. lis 2019

@daasqua Chodila jsem do Spálené (pan doktor už tam ale ordinaci nemá). Neplatila jsem vůbec, vůbec nic. Snad jen za fotku si bral stovku, plus za zrcadla. Utz jsem měla na každé kontrole, vše ukázal, vysvětlil. Na screeningy jsem chodila k Apolináři a tam jsem také neplatila nikdy nic, protože na to pobírali (možná ještě pobírají) nějaký grant, ze kterého to platí. Byla jsem max spokojená.

handulkak
12. lis 2019

Já chodím do Prahy. Roční poplatek je 2700, těhotenství potom 6500. Plus screening cca 1500(ale ten proplatí pojišťovna). Popravdě, jsem tam jen kvůli dr, jinak bych šla asi jinam. 😁

vitezove
12. lis 2019

Chodila jsem k jedné a platila jen 50kč za zrcadla. Po přestěhování jsem jinde a platím asi 200. Teď chci zase přecházet jinam a tam je teda ten litr. Přijde mi, že teď chtějí všude kolem litru :(

jinajanna
12. lis 2019

Já mám hodně podobnou zkušenost jako ty, možná snad píšeš i o mojí (bývalé) dr. Dokud jsem měla zaplacený nadstandardní balíček, tak bylo všechno v pořádku, u druhého těhotenství jsem si říkala, že ho nebudu potřebovat a na přístupu to bylo sakra znát.

daasqua
autor
12. lis 2019

@panihk Díky, to bych měla bohužel přes celou Prahu, bydlíme na Praze 10.

daasqua
autor
12. lis 2019

@linee Taky myslím, že v Praze je to dost předražené. Je mi jasné, že mají většinou větší náklady třeba kvůli nájmu, ale někteří myslím jen rejžují, služby nejsou i nic lepší než jiné zadarmo. Těch 11.000 je masakr :-/

daasqua
autor
12. lis 2019

@jinajanna Jo, asi jim tam všude na počítačích rudě bliká "neplatič VIP poplatku, nebavte se s ním, rychle ho vyprovoďte!" 😀 😀 Jinak by byla doktorka fajn, ze začátku to hezky ukazovala na UTZ, ale při poradnách se jen podívala na zápis od sestry, zeptala se "vše v pořádku? tak za x týdnů nashledanou, ani si nesedejte". Plus další věc byla, že jiný doktor, který ji zaskakoval na 20tt (zase zmatky v organizaci), nechtěl říct pohlaví, prý není vidět, asi chtěl úplatek... bylo vidět krásně mezi nožky, máme to na videu od manžela, jen jsem nepoznala rozdíl mezi kávovým zrnem a kulkami, takže jsem do 34tt netušila pohlaví 😀

cuuza
12. lis 2019

Platím tisicovku, v ceně zrcadla, erecept a kratší termíny. Těhu balíček ta trojku mi nabízeli pokaždé na recepci, ale dr mi vždycky říkal, že je to zbytečné. Velké utz pokaždé min 20minut, takže spokojenost i když to nemám úplně za rohem.

madbetka
12. lis 2019

Platila jsem 700Kč na rok, co v tom bylo ani pořádně nevím (určitě zrcadla, objednání na čas, emailem výsledky apod.). Nebýt těhotná, tak tam jdu jednou za rok a to mi teda přijde dost za jednu návštěvu, max.dvě návštěvy 😀
V těhotenství jsem měla možnost si zaplatit balíček asi za 3000Kč, v tom byl 1.screening, utz pokaždé a fotky, určení pohlaví atp. Neplatila jsem ho ani v jednom případě a pravda je, že ty utz (screeningy - všechny dělali sami) byly takové šup, šup, ale ani mi to nevadilo.

Každopádně jsme se přestěhovali do malého města. Mám perfektní gynekoložku, neplatím vůbec nic a péče a přístup nesrovnatelné 🙂

merope
12. lis 2019

Platím pouze poplatek za jednorázová zrcadla (tuším 20 Kč, ale to si nepamatuji, prostě něco podobného). V těhotenství jsem neplatila vůbec nic.

UTZ mi gynekoložka dělala za celé těhotenství jeden když mě z Gennetu přebírala do péče, jinak na poradnách poslouchala jenom srdíčko. Chodila jsem na prohlídky tak po 5 týdnech a byla jsem ve 13tt na velkém UTZ v Gennetu, pak kolem toho 20tt taky Gennet, takže ty poradny vyšly vždycky nějak kolem těch velkých UTZ v Gennetu, tak nebylo ani potřeba dělat UTZ u doktorky. Kdybych měla potíže, tak to určitě řešit bude, ale já je až do předposlední návštěvy neměla a pak už jsem si šla jenom pro výsledky krve a doplnění do průkazky, protože se mi vše začalo sypat (preeklampsie) a z nemocnice mě poslali rovnou do rizikové poradny u nich (kde jsem byla ale taky jenom jednou, pak už hospitalizace a porod).

makronka222
13. lis 2019

400,- rocne = 1 vysetreni, zrcadla atd. Recepty i vysledky, vse v elektro podobe, nikam nemusim. Jsem objednana na cas, nejdriv si me zavola sestra, ma par otazek+mereni tlaku+prinest moc. Pak jdu zpet do cekarny na 2 mitnuty a zavola si me doktor.
V tehotenstvi vzdycky udelal Utz jedtli jensrdecni akce. Chodila jsem co 4 tydny . Mezi velkymi UTZ delal jeste doktor takovy menci na 3minuty, jestli je srdce a organy, pupecnik v pohode. Zda dite spravne roste.

hope09
13. lis 2019

Já platím roční poplatek 500. V těhotenství mi byl nabídnut balíček za 1500 (utz při každé návštěvě, fotky, zjištění pohlaví, přítomnost manžela při každé návštěvě) - v prvním těhotenství jsem ho zaplatila, teď ve druhém ne a v pohodě, doktorce to nevadí. Všechny tři screening mi dělali jinde (v porodnici, za ten první se platilo 1500 a byly opravdu podrobné). 3D ani 4D jsem nechtěla, musela bych si ho zaplatit zvlášť na jiném pracovišti.

olga_
13. lis 2019

Holky, k těm e-receptům - to přece není nic extra, to dělají/můžou dělat všichni doktoři (př. volám na endokrinologii a sestra mi recept během pár minut pošle na mobil). Je to fakt jen rýžování, když to tady čtu...

astyna88
13. lis 2019

1)nikdy jsem neplatila ani rocni prispevek ani tehotensky,ikdyz na webu maji,ze se plati (chodim na pankrac,mudr adamec,je to pod Poliklinikou Andel).

2) protoze mi na zac teh obj cystu,dela mi ob mesic uzv,jestli neroste. Jinak klasika vag vys na stridacku s doplerem.

3) za uzv fotku chce 100kc,ale ma hrozne sumitko,takze si nechavam tisknout jen z porodnic,kde maji daleko lepsi.

4) na 3d uzv, specialni vysetreni posila do reg porodky.

5) stravim u nej od 10-30min, on rad vyklada,vse mi popisuje,je hodne peclivy.

olga_
13. lis 2019

@astyna88 Jan Adamec? K tomu jsem chodila do Spálené a super! Přesně takové podmínky jsem měla i u něj 😀. Je vidět, že to je stará škola a nedělá si z toho zlatý důl 😝

astyna88
13. lis 2019

@olga_

Me se to na nem taky libi. Jeho styl mluvy,jednani,zadne maminko,ale pani H......, dnes jsem tam byla s dvouletakem a zavolal sestru,at maleho na chvili pohlida 😀 trosku se tam synator vztekal,ze je prikurtovany. Jen me vzdobavi,jak mi vse vysvetluje,jako bych tam byla poprve 😀

Ja predtim chodila na stejne misto k Novakove, ta byla uplne nej,ale je az na Cernem mostu.

olga_
13. lis 2019

@astyna88 A to já si říkala, že jde možná do důchodu, protože jsem s ním nedojela těhotenství s dvojčaty a on jen zdrhnul ze Spálené někam za lepším... Předal všechny těhotné nějaké ježibabě na patře, u které jsem teda byla pak už jen jednou a následovaly kontroly v porodnici (od 29 tt). Je skvělý, říkal mi, že jsme u něj s dvojčaty asi po pěti letech.

takyjedna
13. lis 2019

Me tyhle diskuze o poplatcich u prazskych gynekologu vzdycky zvednou tlak.. Nejsem pravnik ani lekar, ale dost pochybuju, ze tyhle tehotenske balicky a chování lekaru v pripade, ze to nezaplatite, odpovidaji nasim zakonum a nejake lekarske etice🙄 Nemela by byt zdravotní pece v nasem state pro vsechny stejna bez rozdilu? Doktor je vas neprijemny, vysetreni odbyte a doslova vas zkopne z lehatka, protože prisla platící panicka v norkovym kozichu? To si vazne nekdo necha v dnesni dobe libit? K takovemu lekari bych sla jednou a naposled.

astyna88
13. lis 2019

@takyjedna

Ja se na to kdysi ptala taky. Pry to nejak zavedli u cizincu,kteri jsou zvykli,jak je neco zadarmo,tak je to zfusovane nebo divne. Oni si zaplati a maji klidny spanek, doktor to vyuctuje jako neplatce, penize ma hned a ne zpetne kolik mesicu od pojistovny. No a casem se to zavedlo i pro ceske klienty....nekde jim odchazi,tak to zrusili, nekde to naopak zavadi,aby nalakali prave ty movite zahranicni,kteri poj nemaji.

Ja to vidim jako ty, obr byznys pro lekare,kterimaji stejne poj klientky. Jen to jejich ucto bych chtela videt...a jestli lekarska komora o tom vi...

ivaze
13. lis 2019

@daasqua Zdravím, u své lékařky platím roční poplatek 800 Kc. V těhotenství jsem nic extra neplatila, myslím že snímek z ultrazvuku stal 100 Kc, ale to už si nepamatuju přesně(3d ani 4d jsem nechtela). V těhotenství se mi velmi věnovala, má veškeré přístrojové vybavení, takze jsem chodila pouze k ní. V případě zájmu dělá uz u při každé kontrole. Sestra i lekarka jsou milé.

suromana
13. lis 2019

Před rokem jsem se stěhovala z Prahy, ale chodila jsem si Profemme by Václaváku. Žádný roční balíček jsem neplatila. Za prevenci jednou ročně chtěli cca 300 Kč za jednorázový materiál. V těhotenství jsem platila za UTZ nad rámec kontrol, což je myslím 3x ty těhotenství, 300 Kč, ale mohla jsem UTZ odmítnout. Za prvotrimestrální screening jsem platila 1200 Kč, ve 20tt nic, jsou tam přímo certifikovaní lékaři z gennetu, takže jsem nemusela nikam speciálně chodit, i na monitory před porodem jsem chodila k nim a nemusela jsem vysedávat v porodnici. Já tam byly moc spokojená, ale třeba už je to tam jinak.

suromana
13. lis 2019

Omlouvám se za chyby, píšu cestou autobusem 🙂