Moderní pediatr v Ostravě, doporučte

pajula1
14. únor 2016

Dobrý den,
doporučil by mi někdo z Vás "moderního" pediatra (který by se mnou komunikoval třeba přes e-mail) v Ostravě? Děkuji

petrajurinova
14. únor 2016

@pajula1 nevím jestli je to zrovna u pediatra dobrá vizitka, pokud by měl čas komunikovat s rodiči e-mailem.Pokud by na to čas měl, viděla bych v tom to, že má málo pacientů a moře času. A pediatr, který má málo pacientů asi nebude ten nejlepší.

lenkalenulka
14. únor 2016

Mam siruckovou z poruby.. Pokud jsem mela dotaz co nespechal poslala jsem meil a sestricka mi pokazde odpovedela do jednoho dne.. Jinak jsem spis volala nebo primo sla na konzultaci k ni.. Vzdy je lepsi se bavit osobne

pajula1
autor
15. únor 2016

@petrajurinova Samozřejmě, že když to bude na návštěvu, raději dojdu osobně, ale pokud třeba bude mít mimčo jen nějakou vyrážku, tak bych to raději nafotila a poslala mailem, zda musíme chodit osobně do čekárny plné nemocných dětí a nebo zda to půjde vyřešit takhle na dálku. Líbí se mi moderní doktoři a moderní maminky 🙂

kajalka
15. únor 2016

@petrajurinova Neměl by to být cíl - mít co nejméně pacientů? 😅 To znamená, že by to byl opravdu výborný doktor.
Bohužel lékaře neporadím, ale moje dr. je stíhána vedením za to, že předepisuje málo antibiotik, léků obecně a léčí v prvé řadě přírodně - nemají kvůli ní pořádný finanční otoč. A o tom to je..

petrajurinova
15. únor 2016

@kajalka no vzhledem k způsobu financování v českém zdravotnictví určitě není cílem lékaře mít co nejméně pacientů. Neměl by z čeho žít, pokud by nekasíroval hotovost místo plateb od pojišťoven a platit z ruky lékařskou péči si v ČR můžou dovolit tak maximálně politici (a ti by to nedělali).

petrajurinova
15. únor 2016

@pajula1 jen nějaká vyrážka například může být projevem desítek různých nemocí a o jakou vyrážku jde z fotky žádný doktor nepozná. Na fotce může spála vypadat stejně jako kopřivka, impetigo jako štípanec od komára a třeba neštovice jako alergická reakce na prací prášek. Moderní doktor si diagnózu podle obrázku, telefonátu nebo podle pohledu od stolu ke dveřím nedovolí a když ano, tak to není doktor ale šarlatán.