Neurocentrum, Dr. Živný. Máte zkušenosti?

rybi
15. bře 2010

Ahoj holky,
prosím, kdo máte zkušenosti s dr. Živným z Neurocentra v Praze? Mám syna s diagnózou hypotonie, centrální koordinační porucha, má opožděný psychomotorický vývoj, nedávno jsme začali cvičit Vojtovku. Pořád mám divný pocit, že by jeho problém mohl být větší, než se zdá, proto bych s ním chtěla zajít k někomu, kdo je v dětské neurologii považován za kapacitu. Děkuji.

petrach
15. bře 2010

rybi s neurocentrem neporadím..ale CKP jsme meli taky a za 6 mesícu jsme ji vycvičili..a chápu že máš obavy,já sjíždela net horem dolem co z toho muže byt..hypotonie jsou ochablé svalíky,na to zabírá taky vopjtovka,znám deti co ji mají a v 15 mesících behají..tak držím pesti,at máte brzo vysledky a neboj.. 😉

argousek
16. bře 2010

rybi já mám s panem doktorem dobré zkušenosti. My máme nedonošence, který byl dost hypotonický a začal i dlouho chodit. Potom začal při chůzi vytáčet špičky, tak jsme tam byli, aby nám poradil. Ukázal nám takové reflexní cvičení, kdy se mačkají určité body na těle a opravdu nám to pomohlo. Nám teda nejvíc pomohly lázně. V těch lázních jsem se také seznámila s pár maminkama, co u něj byli a všichni ho moc chválili. Takže já osobně si myslím, že pokud máš nějaké pochybnosti, tak ti určitě dobře poradí

lendy1
16. bře 2010

rybi, tak s tímto neurocentrem a konkrétně s dr. Živným mám zkušenost jednou a stačilo mi to, nikdy víc. On není ani dětský neurolog!!!!, ale neurochirurg. Stačí si o něm pozjišťovat pár věcí a nikdy víc bych se někomu takovému do rukou nesvěřila. Jediné, co dokáže je tahat z nešťastných rodičů peníze.
Více ti napíšu do IP a klidně ti pošlu kontakt na výborného neurologa a rhb v Pha.
Syn měl CTP, CKP, silnou hypotonii, okrajovou hypertonii a téměř vše zvládnul díky vojtovce.

rybi
autor
16. bře 2010

Holky, moc děkuji. Já jsem na něj právě četla pár protichůdných reakcí. Říkala jsem si, že se k němu zkusím objednat na jednu konzultaci a uvidíme. Ale jsem fakt na vážkách, prý často straší lidi s DMO, i když to tak nakonec není. My jsme zatím byli jednou na neurologii, ale doktorka na mě moc důvěryhodně nepůsobila. Když slyšela, že těhotenství i porod byly bez problémů a malý se narodil v termínu, jen se na něj hodně zběžně podívala, na můj dotaz, jestli je v pořádku, že má na jedné noze pořád sevřené prstíky řekla, že to je normální... Takže vojtovku jsme začali cvičit až v 7 měsících a já i malý to zvládáme dost těžce.

Lendy, prosím, mohla bys mi do IP napsat více o dr. živném a i ten kontakt na neurologa a rhb?

argousek
16. bře 2010

jojo to má lendy pravdu on je to spíš neurochirurg než neurolog, ale já myslím, že to spolu souvisí. My jsme u Živného byli tedy jednou kvůli té reflexní metodě. Jinak jezdíme k neurologovi Severovi do Novýho města na Moravě.
Lendy jak se jinak máte?? a co Davídek jaké dělá pokroky??
Adámek se hodně zlepšil pohybově po 6ti nedělním pobytu v lázních, taky už začíná povídat, ale je to taková hatla matla. Od dubna jde do školky, máme na tři měsíce domluvenou asistentku, která ho bude víc hlídat, bude mu pomáhat s jídlem, na záchod a tak. Tak uvidíme, od září už by tam měl být sám.

lendy1
16. bře 2010

argousek, ale jo, jde to, sice jsme dlouho čekali, než začne mluvit (na 2,5letech), ale pak se krásně rozmluvil a teď mě z něj až bolí hlava 😀 Celý den něco mele, zpívá, recituje 😀 Jinak se oblékne, svlékne, nají se, jen ta hrubá motorika není úplně 100%. Chtěla bych ho dát od září do školky, kde mají 2 speciální třídy pro děti s takovým malým handicapem, tak snad nám to vyjde. Je to třída, kde bude jen 10dětí na 2 učitelky, takže super. Myslím, že mu tam stačí rok a srovná se. Jinak na rhb ani na neurologii už nechodíme od jeho 2let.
To máte super s tou asistentkou. Můžu se zeptat, jak jsi ji sehnala?

argousek
16. bře 2010

no tam kam ho dáváme, to je taky docela malá školka asi o 10 dětech, tak je to takové rodinné. No a o tu asistentku jsme požádali školku a ona si to vyřídila na pracovním úřadě. Ono je to teda ještě tak, že tu asistentku bude dělat naše sousedka, která má školu na speciální pedagogiku. Je fajn, že ji Adámek zná a že to pro něj není cizí člověk. Ona je stejně stará jako já a má čtyřletého kloučka, tak se kamarádíme. No takže ve školce jsme požádali o osobního asistenta a oni si to vyřídí sami. Platí to úřad práce. On je osobní a pedagogickej asistent. Ten osobní má pomoct dítěti se obstarat - oblíknout, slíknout, obout, nakrmit atd. Toho pedagogickýho je dost těžký sehnat - to prý dítě musí mít nějaký handicap a schvaluje to pedagogické centrum, na to by jsme nárok neměli. Já jsem ho taky chtěla dát až od září až bude všechno umět, ale čekáme druhé mimi a už jsem byla měsíc v nemocnici a tak je to všechno pak hrozně komplikovaný s hlídáním. Takže jsme se domluvili, že ho dáme na dopoledne do školky a odpoledne už ho manžel obstará. Navíc si myslím, že se tam leccos naučí. Tak uvidíme. Dnes tam byl na zkoušku jen se podívat a líbilo se mu tam.

joeyinka
25. čer 2014

@argousek Dobrý den, můžu se zeptat, od kolika měsíců jste cvičili metodu pana Živného? A opravdu to pomohlo?

argousek
25. čer 2014

Asi od 3 let, asi půl rok. Jestli pomohlo konkrétně tohle nevím, my jsme byli i současně v lázních, tak to mělo taky velký význam. Ale když to zkusíte, nic neztratíte a jednou si třeba budete říkat, proč jste to nezkusili 🙂

hojda
25. čer 2014

@argousek kamarádka u něj taky teď byla se synema

agy111111
7. črc 2017

ahoj dievcata, prosim vas o radu, mamičky co ste boli u pana dr. Zivneho. s detickami, ozaj vam kazdemu ukazal ine reflexne body ktore mate tlacit? Alebo nakoniec tie iste? Viem ze to ma zavisiet od vysetrenia ale zaujima ma ci v konecnom dosledku nie su tie iste u tych deticiek. My sme sice k p. dr objednany na jesen ale je to teda hooodne drahe a este ta cesta do Prahy kazde 3 mesiace. Ked tu mate niekto skusenosti, napiste mi prosim ake bodiky ste to tlacili, u nas sa jedna o valgozitu /dcerka vytaca pri chodzi nozicky do vnutra, dakujem

stejsiii
11. pro 2017

@agy111111 Kdyby někdo poslal ty bodíky, tak bych chtěla poprosit o přeposlání, moc mne to zajímá.

agy111111
31. pro 2017

@stejsiii nikto mi bohuzial neodpovedal.. objednanie sme nakoniec aj zrusili, pretoze tam bol raz priatelov brat so synom a podla opisu vysetrenia by sa nasa mala nenechala vysetrit..

petrainnp
4. únor 2021

Pohybuji se v oblasti dětí s neurovývojovými poruchami (řešíme tyto potíže pohybem a tréninky u stolu) a za mě po těch letech MUDr. Živný je nedílnou součástí tohoto procesu. Obrátila jsem na něj pracovně, ale nakonec jsem si řekla, že můžeme ještě zkusit "dotáhnout" syna, s nímž jsme od miminka cvičili a leccos podnikli (byl za tím opožděný psychomotorický vývoj). Dnes má syn 9 let a má v podstatě "jen" lehkou dysgrafii lehkou poruchu pozornosti a lehkou řeči. Takže nic dramatického, ale přesto když víte o něčem, tak to chcete jako správná udělat, že🙂. Mimochodem jakékoli cvičení v raném věku doporučuji, abyste se vy ani dítě později netrápili. Přístup Dr. Živného se mi líbí tím, že je zaměřený na reálné bloky v páteři (nemá cenu cvičit Vojtovu metodu pokud nemáte tělo připraveno příslušnými odbornými odbloky,ba naopak to může být kontraproduktiní), musí se jít na to "od podstaty". Líbí se mi že nenabízí zázračné pilulky ani jednoduchý krátkodobý přístup. To, že odblok bolí, je nutný průvodní jev - leckterá léčba bolí včetně píchání injekcí a odběrů krve. Samotné stlačování bodů doma už nebolelo. Cena je přiměřená službám v Praze a přístup, který možná někomu připadá zvláštní, mně naopak připadá, že je velmi účinný a smyslupný. Jen je potřeba dát stranou nějaké předsudky a možná bloky nás samotných. Jak říkám, chce to "chvíli a píli", ale už po týdnu se synovi srovnala pánev a zapojily hýžďové svaly. A je nesmírně důležité si uvědomit, že postavení těla dítěte odráží to, co je očím neviditelné - tj. nervové spoje a fungování příslušných částí mozku jako je frontální kortex apod.