Oční v Kladně, který vyšetří bez písmenek a obrázků

ela2
4. bře 2018

Dobrý den, hledám dobrého očaře přímo v Kladně, který vyšetří i bez písmenek a obrázků? Dvouletá dcera ještě moc nemluví a u stávající očařky nám bylo řečeno, že pokud nebude říkat co vidí či nevidí, tak ji vyšetřit nemůže. Dceři vyšel PlusOptix samý křížek, má rudé oči a stěžuje si, že ji bolí. Je mi jí líto, tak hledám po týdnu jiného lékaře, který by i bez komunikace zjistil, co s těma očima má. Ve městě vídám i menší děti ještě nechodící s brýlemi, tak si říkám, jak jim ty oči měřili, když ty ještě vůbec nemluví.....Na Kladně mám vyhlednuté tedy dvě, paní Kuhnelovou a paní Lehkou a nevím, jak se rozhodnout, kde to bude pro malé děti lepší. Předem děkuji za zkušenosti a rady.

klaarusa
4. bře 2018

Omlouvám se, vím že se ptáte na Kladno, ale přece jen kdyby, máme výbornou zkušenost v Praze - Kukatko.

ela2
autor
4. bře 2018

@klaarusa To je v poho, o Kukátku přemýšlíme. Zkoušela jsem objednat, ale chtěli 200Kč, ačkoliv by to bylo přes VZP. Nemáte čerstvou zkušenost, proč chtějí 200Kč? Byli jsme tam jednou se synem, když ještě neměli smlouvu s VZP, a byl pak velký problém s receptem na brýle (po velkých peripetiích jsme za obyč. brýle museli zaplatit 7tisíc.)

ela2
autor
4. bře 2018

@klaarusa obecně Pze se raději vyhýbám po zkušenostech s dopravní zácpou, nehodami, blouděním, placeným parkováním (kdy si zaplatím 2 hodiny, a u doktora jsem pak s dětmi hodiny tři a neustálými stávkami taxikářů, kdy si při 4 dětech nemůžu dovolit někde zůstat viset. ☹ Ráda bych se zde vyhla diskuzi o (ne)využívání mhd a návazném vlakovém spojení (při mé smůle většinou vynechá spoj- přípoj z nějakého důvodu)

henlow
4. bře 2018

Byla jsem v kladenské nemocnici na očním se synem, když mu nebyl ani jeden rok, Doporučení jsem dostala od dětské doktorky. Vyšetření proběhlo v pořádku. Akorát je dlouhá objednací lhůta a na čas taky neberou (cca 2,5 hodiny).

klaarusa
4. bře 2018

@ela2 my osobně VZP nemáme. Dcerka 4roky neplatila jsem za vyšetření nic, druha dcerka šla zatím na prvotní screening a platili jsme 300kc (poté pojišťovna proplaci v rámci benefitů). Za mne hlavně spokojenost s přístupem. Také nejsme z Prahy a dojíždění jsem se bála. Auto nechávám u metra a dojíždíme par zastávek metrem...Ale je pravda, že vzdy dobihame s vyplazenym jazykem. Jednou komplikace stávka taxikářu, podruhé porucha metra....

monykatvrda
8. bře 2018

Dobrý den, chodím se synem (nyní 15 měsíců) k MUDr. Lehké, poprvé jsme u ni byli asi v synove půl roce. Je výborná! Pecliva, k dětem moc příjemná. Sama má ale napsáno na ordinaci, že nové pacienty nepřijímá. My jsme se k ni dostali přes ortoptiku u paní Bc. Evy Modlingerové - na ortoptice synovi měřili oči pomocí takových proužků na tabulkách, lékařka se takovou malou dirkou divala, zda syn proužky fixuje očima, podle toho vyhodnocovala. Tak snad jsem vám trochu pomohla 🙂

ela2
autor
17. dub 2018

@monykatvrda moc děkuji za doporučení, určitě zkusím pí Modlingerovou, až nám skončí rýmičky. Dám pak vědět, jak jsme dopadli.