Pediatr v Praze 4 - MUDr. Lachsová, MUDr. Brožová

xvink
8. srp 2013

Ahoj, čekáme miminko a začali jsme uvažovat o pediatrovi. Ráda bych někoho, kdo nepředepisuje na všechno antibiotika a kdo nás nebude nutit do očkování a bude přístupný diskusi. Dostala jsem dva typy - paní doktorka Lachosvá a paní doktorka Brožová. Máte někdo osobní zkušenost?
Díky.

xvink
autor
19. srp 2013

Nikdo je nezná? Osobní doporučení by mi pomohlo...

helen_8
27. srp 2013

@xvink Ahoj, na Brožovou jsem dostala kontakt přímo od Elekové, má ho ale zprostředkovaný přes maminky, já totiž taky hledám lékařku, se kterou bude možné diskutovat o očkování, volit invdividuál a odkládat. Dnes jsem jí volala, působila v telefonu sympaticky a ochotně, na podzim bych se u ní ráda stavila poznat ji osobně, byla vstřícná.
Máme to asi 13 min. autem. Nejprve jsem kontaktovala na doporučení kamarádky, která ale očkuje, jinou lékařku, odpověděla mi na mail, že mi nemůže vyjít vstříct ohledně alternativy v očkování. Na druhou stranu si říkám, že jsem asi udělala chybu, že jsem se jí na to ptala, protože když už bude moje dítě pacient, myslím, že mě nemůže vyhodit a já můžu odmítat. Takže Brožové se už ptát nebudu, ale jsem ráda, že ji mám doporučenou.
Tady má napsáno, že má invdividuální přístup ohledně očkování: http://www.katalog.praha11.cz/redakce/index.php...

xvink
autor
2. zář 2013

@helen_8 Já právě na obě dostala kontakt od Elekové, ale ani jednu prý osobně nezná. Tak jsem chtěla zjistit, jestli k nim někdo nechodí. Bydlíme na Opatově, takže obě máme kousek. A já nevím, kterou kontaktovat 🙂 Zkusím ještě pátrat.

helen_8
2. zář 2013

@xvink JO, zkus a když tak mi dej taky vědět, prosím. Hlavně se dopředu neptej na očkování, může je to odradit a odmítnou Tě, i Eleková mi radila, kdyby se ptala, zda s tím souhlasím, ať prostě řeknu, že jsem to zatím nestudovala a že jí důvěřuju. NO a když pak přijde doba očkování, normálně řeknu, že jsem se o to začala zajímat a budu argumentovat, proč ne. Držím palce!

jmisa
12. lis 2013

@xvink chodím k Lachsové s prckem. ATB nám nedala snad nikdy, když už je prcek měl, tak z ORL. Očkování - problém mám jen se sestrou, ale od doby, co jsem jí v kartě podepsala, že očkování je na žádost matky odloženo, tak mám klid. Jinak diskusi jsem měla jen se sestrou, doktorka byla vždy v klidu. Syn má naočkovanou jen hexu a to ještě s odkladem a MMR dostal ažve 2,5 roce a jen pro to, že jsme potřebovali razítko do školky. Druhou dáku nemá a zatím ji dát nehodlám. Kolem 4. roku nás čeká diskuse na téma přeočkování hexa vakcíny, ale ještěnemám nastudováno, co vlastně chci, ale vím, že nechci hexu 😀

xvink
autor
13. lis 2013

@jmisa Díky za info. Teď jsem se tím nějakou dobu nezabývala, ale už se opravdu budu muset nějak rozhodnout. A osobní zkušenost je nejlepší.

xvink
autor
12. pro 2013

Znovu zkouším, jestli se náhodou nenajde někdo s osobní zkušeností s Mudr. Lachsovou nebo Mudr. Brožovou... Nebo doporučení na nějakého jiného pediatra na Praze 4? Moc by mi to pomohlo. Díky.

lendus
12. pro 2013

@xvink Ani s jednou zkušenost nemám, ale pokud bydlíš na Opatově, chodíme tam na Polikliniku k MUDr. Horákové a jsem s ní spokojená, k dětem má úžasný přístup a mě vždycky se vším poradila.

xvink
autor
28. únor 2014

Tak pokud by někdo hledal info... Nakonec jsme šli k MUDr. Brožové a zatím dobrý - je milá, vypadá, že ví, co dělá, a už několikrát jsem telefonicky konzultovala různé problémy a vždycky dobře poradila. Příště nás čeká diskuse o očkování, tak uvidíme.

xvink
autor
14. bře 2014

Další zkušenost s MUDr. Brožovou... Očkování je ochotná odsunout do půl roku věku. Potom chce podepsat papír, že nesouhlasíte s očkováním (ještě jsem ho neviděla). Říkala, že mě nebude přemlouvat, ale že mi očkování jednoznačně doporučuje. A pak mě přemlouvala 🙂 Říkala, že s hexou nikdy neřešila žádné vedlejší účinky, působila na city vyprávěním o nemocných miminkách,... Ještě ohledně toho očkování nejsem úplně rozhodnutá, ale skoro jistě nechci nic dávat dřív než v roce. Takže to asi bude trochu boj.