Endometriální cysta. Kdo se jí zbavil bez operace?

3. kvě 2022

Zdravím a chtěla bych moc poprosit o radu - je tu někdo, komu se podařilo zbavit endometriální cysty bez operace? Děkuji moc za jakoukoliv zkušenost.

lucye0
3. kvě 2022

Mně našli endometriózu při laparskopii před 5 lety, takže mi ložiška odstranili. Za tu dobu klid (protože jsem byla 2x těhotná) a teď v únoru mi doktorka objevila krvavou cystu na vaječníku, cca 3 cm. Vzali mi krev, hodnoty ukazovaly na endometriózu, jestli se to tak dá říct, ale při dalším ultrazvuku po menstruaci byla cysta pryč, další krev už má hodnoty nižší. Tak nevím, zda to je ono? Někdy prý stačí pár cyklů a je pryč... mě píchalo v boku několik měsíců, tak tam asi chvilku byla a pak teda zjevně zmizela...

saraca
3. kvě 2022

Prý pomáhají masáže, lázně, čaje, laparka, těhotenství- porod.

levandule_k
4. kvě 2022

Já jsem endometriózu nikdy neměla, ale mám ráda alternativní medicínu, psychosomatiku, bylinky atp.
Tady je povídání o uzdravení z endometriózy a tinitu.

https://www.youtube.com/watch?v=jauoxA5WoqM

Rozhovor s Gabrielou Tauti, která se vyléčila z endometriózy a vede kurzy na uzdravení z endometiózy.

https://www.youtube.com/watch?v=1iqOywIAkUw

Tady je vynikající rozhovor s gynekoložkou Helenou Máslovou, která dělá psychosomatiku a ženské zdraví. O endometrióze tam úplně nemluví (jestli si dobře vzpomínám), ale v těle vše souvisí se vším a líbí se mi její přístup.

https://www.youtube.com/watch?v=HFbfJcwEGjA

Pokud chceš alternativní přístup a skutečně se uzdravit budeš muset pátrat ve svém nitru, projet si vztah sama k sobě, ke svému ženství, zjistit, jestli nepotlačuješ a proč. Budeš muset změnit, některé myšlenkové návyky, jak o sobě přemýšlíš, jak se sebou jednáš a zacházíš. (Něco o tom vím, měla jsem PCOS.)
Budeš muset prozkoumat svůj vztah s matkou. Vztahy matek a dcer bývají složité. Pokud řekneš máme s maminkou hezký vztah, tam problém není, ale... jakmile použiješ ale, neguješ předchozí tvrzení.

Pokud nenajdeš nic v tomhle životě, ve vztahu k sobě, ve vztahu s matkou, můžeš mít v rodě nějaké skryté tajemství, které se takhle manifestuje, eventuálně můžeš mít trauma z minulého života, ale tohle už může být pro někoho hodně velká alternativa.

Určitě můžou pomoct bylinky, fajn je řebříček má svíravý účinek. Heřmánek má protizánětlivý. Kontryhel je známá ženská bylinka, ale na endometriozu není vhodný, respektive dá se použít velmi opatrně v období menstruace, protože zmírňuje křeče. Jinak kontryhel podporuje růst děložní sliznice. Nicméně bylinky tě úplně nespasí, pokud neuděláš na sobě určitou práci.