Epilepsie u dětí a lék Dretacen, máte zkušenost?

alfice
28. led 2015

Hezký den všem se zkušeností s epilepsií u dětí. Včera nám byla potvrzena epilepsie charakteru myoklonických záchvatů. Od večera bereme Dretacen, půl tabletky...a budeme navyšovat. Má někdo podobnou zkušenost? Uvítám každou radu, zkušenost. O epilepsii nevím téměř nic. Projevy mé dcery, které je pět let, jsou jako tiky v hojnějším počtu ovšem.... Děkuji.

sara84
28. led 2015

Manželův syn měl epilepsii, lék už nevím. Měl několik petit mal a asi 2 grand mal ve věku 3-4 roky. Když bral ty léky, tak byl nezvladatelny, jakoby mu nefungoval mozek, nic nefungovalo, běhal, křičel, byl agresivní.. pak mu maminka omezila ten sirup a bylo to výrazně lepší. V první třídě už ho vyřadili z evidence rok na neurologii a je bez problémů, už 5 let 🙂

alfice
autor
28. led 2015

Takze bral nejaky sirup jo? A maminka sama od sebe snizila davky? My zatim nevime, co leky udelaji...dnes budeme brat druhy den...Kazdopadne dekuji za odpoved.

sara84
28. led 2015

Bral sirup, zpocatku velmi striktne, mozna rok, i vice, uz je to 5 let zpet, a opravdu to neslo, byl jak smyslu zbavrny, dokonce ho vyhodili se skolky pro nezvadatelnost! Maminka mu to pak davala jen na noc, a to jsme vedeli, ze musi jit okamzite spat,jinak bude hodne zle...ale fakt ty leky zabraly, myslim si ze nervovy system dozral a je naprosto bez problemu! Sikovny, klidny jednickar!

markulka2
Odpověď byla odstraněná
Zobraz