Genetické vyšetření ve 20tt + FECHO

suzannee
27. únor 2018

Dostala jsem od gynekologa seznam vyšetření, která jsou a nejsou hrazena z pojištění. Mezi vyšetření nahrazené z pojištění má i genetické vyšetření ve 20tt, které obsahuje i vyšetření srdce mimča (FECHO). Vím že min. rok byla sestra na tomto vyšetření a nemusela si nic platit, nevíte jestli je od nového roku nějaká změna nebo si doktor chce jen přivydělat?

copinka
27. únor 2018

Ted mi moje lekarka taky hlasila,že od ledna tohle musime platit že už to není povinné vyšetření takže opravdu musi se platit u nas 1000,-

2hanah
27. únor 2018

@suzannee Bohužel změna od Nového roku, u nás se genetika neplatila v místní nemocnici, letos mám taky nachystat 1000,-Kč mě upozornila sestra a soukromý doktor, kde stála dřív 1400,-Kč, tak od letoška podražil na 1600,-Kč a stovku si počítá, pokud jde do ordinace i otec a další stokorunky samozřejmě za fotky z ultrazvuku, tak tento jsem přesvědčená, že mu pacientky denně hradí min. oběd v Grandhotelu 😒

lumixii
27. únor 2018

Moje lékařka mi taky upozornila, že od nového roku se toto vyšetření platí 1000 Kč, než jsem na genetiku jela, volala jsem tam, abych se informovala, po telefonu mi bylo řečeno, že je to zdarma. Po vyšetření mi bylo sděleno, že je to vyšetření hrazené pojišťovnou a že nic platit nebudu. Takže jsem opravdu nic neplatila (ikdyž jsem udajně měla).

suzannee
autor
27. únor 2018

Mě právě gynekolog nabízí toto vyšetření u sebe v ordinaci, tak jsem si říkala že na tom chce vydělat a nepošle mě ani na specializované pracoviště. Tak díky za info holky, chtěla jsem vědet jak to funguje jinde, až se na to budu doktora ptát.

neria55
27. únor 2018

Mě screeningy dělá můj Dr v ordinaci. Ten uzv + FECHO ve 22tt mi dělal taky, platila jsem 800,- 🙂

2hanah
28. únor 2018

@suzannee Určitě bych si zjistila, jestli k panu doktorovi dochází tu genetiku vyšetřovat externí genetik, příp. jestli pan doktor má atestaci na genetiku, pokud se do toho pouští sám a hlavně to FECHO zase musí vyšetřit dětský kardiolog. Hodně štěstí!

renuliena
28. únor 2018

Tak já jsem od nového roku byla 3x v gennetu a ani jednou jsem neplatila, ted v pondělí, ve 22tt jsem byla na velky ultrazvuk a taky jsem nic neplatila, tak já nevím za co se teda plati

ro.mana
27. dub 2018

Ahoj holky, je mi 34 a jsem ve 20tt. Doktor mi dělal 2trimestrální screening a riziko na downa vyšlo 1:280. Genetička prý doporučuje¨konzultaci, ale doktor mi říkal, že dle utz je vše ok a on má skutečně velmi kvalitní utz. Prý se mu ještě nestalo, aby utz byl v pořádku a narozené dítě ne. Teď váhám, jak se rozhodnout. Po pravdě na odběr plodovky se mi nechce. Doktor říkal, že je větší riziko potratu při odběru plodovky, než riziko, že se mi narodí dítě s downem...Máte některá podobné zkušenosti ? Jsem prvorodička. Děkuji za rady.

Romana

renuliena
27. dub 2018

@ro.mana já jsem byla v gennetu, riziko dawnova syndromu 1:40, dle ultrazvuku všechno v pořádku, nicmene jsme stejne podstoupila odběr choriovych klku z placenty a všechno v poradku, jsem taky prvorodicka ☺️ hodně stesti preji 🍀🍀🍀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru