Injekce Igamad anti-D globulin, dávaly jste si ji?

ghata1
12. únor 2016

Dobrý den, ráda bych vás poprosila o informace ty z vás, které máte rh negativní faktor. Jsem těhotná a nyní ve 28. týdnu mi mají píchat Igamad kvůli protilátkám. Zatím se mi protilátky netvoří, ale jedná se již o jakoby čtvrté těhotenství, tedy syn má rh - a pak jsem měla mimoděložní těhotenství. Mám docela strach z této injekce, přece jen jde o lidskou krev, i když tedy vyšetřenou, ale člověk nikdy neví. Dávaly jste si tuto injekci? Bylo pak vše v pořádku? Neměly jste nějaké problémy nebo dítě? Případně braly jste nějaká homeopatika do předu kvůli té injekci, podobně, jako třeba u běžného očkování? Děkuji moc za rady.

pettrus1210
12. únor 2016

Mám taky Rh-, po 1. potratu mi pichali protilátky a ted mi je pichali také, ale az po porodu, protože dcera má rh+

ghata1
autor
12. únor 2016

No právě a u mě jsou protilátky negativní a i tak mi to chtějí píchnout, i když syn má rh-, akorát nevím to mimoděložní. Opravdu nevím jak se rozhodnout.

ghata1
autor
12. únor 2016

A máte už dlouho po porodu? Ono je to totiž nějaká novinka, tak 2 roky stará, že to už píchají všem rh negativním v těhotenství pro jistotu. Jde o to, že se během těhotenství může například začít odlučovat placenta nebo jiné problémy a pak je to problém pro to malé. Žena může dostat injekci až po porodu, ale plod může být vážně ohrožen. Samozřejmě bych byla raději, kdyby se mne týkala úprava, která byla kdysi, že se jen sledovaly protilátky a já se nemusela takto rozhodovat.

pettrus1210
12. únor 2016

Po porodu jsem 4 mesice. Rekl mi to tak doktor, po potratu to pichaj automaticky a po porodu, že záleží na krevní skupině děcka. V těhotenství mi nic pichat nechtěl

ghata1
autor
13. únor 2016

Hm to máte fajn, mi to bohužel chtějí píchnout a rozhodnout se nedokážu. Asi si to dám, ale mám z toho obavu.

ghata1
autor
13. únor 2016

A bylo to vaše první těhotenství? U mne se už jakoby jedná o 4. těhotenství a s každým dalším se zvyšují protilátky. Jenže ty se mi ještě nevytvořily, tak si říkám, jestli je to opravdu potřeba.

olcab
13. únor 2016

byla jsem 2xtěhotná,pokaždé mi ho píchali v těhu i po porodu,nic mi nebylo

ghata1
autor
17. únor 2016

Děkuji všem za rady a podporu. Nechala jsem si to dnes taky píchnout, tak doufám, že to malé neublíží, ale asi ne, když se to píchá v těhotenství.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru